Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Jepančincevs: "Tambijevam ir milzīga loma kluba panākumos VHL"

Jepančincevs: "Tambijevam ir milzīga loma kluba panākumos VHL"
Leonīds Tambijevs. Foto: saryarka-hc.kz

Krievijas hokeja treneris Vadims Jepančincevs uzskata, ka Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs spēlē milzīgu lomu Kargandas "Saryarka" panākumos, savukārt latviešu aizsargs Edgars Siksna ir viens no līderiem, kurš ved komandu uz priekšu. Vēl palicis solis līdz VHL galvenajai trofejai, šodienas cīņa var izrādīties pēdējā.

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) finālsērijā Leonīda Tambijeva trenētais Karagandas "Saryarka" ir vadībā pret Tjumeņas "Rubin" (3-1). Sibīrijā šodien notiks sērijas piektā spēle, sākums plkst. 17.00. pēc Latvijas laika.

"Saryarka" ir čempione? Vai tjumeņiešiem tomēr vēl ir varianti?
- 3-1 labs rezultāts sērijā, bet tas ir "playoff" un hokejs. "Saryarka" ir laba komanda ar labu vārtsargu. Puišiem jātiek galā ar uzdevumu un jānoved sērija līdz loģiskam nobeigumam.

Regulārajā turnīrā "Rubin" divas reizes apspēlēja "Saryarka" komandu. Kur karagandieši ir pielikuši?
- Karagandā vienmēr ir bijis labs spēlētāju sastāvs. Sākumā viņiem nesanāca, bet tur ir iemesli. "Saryarka" spēlētāju sastāvs atstāj iespaidu. Ar jaunā galvenā trenera ierašanos komanda pārvērtās un sāka spēlēt to hokeju, ko tagad rāda finālā. Redzams, ka sakārtojusies spēle aizsardzībā, vairākumā un mazākumā. Viss izdodas, pateicoties labam kolektīvam, bet Karagandā tāds ir vienmēr.

Edgars Siksna pagaidām ir finālsērijas labākais spēlētājs?
- Siksna tur spēlējis daudzus gadus. Edgars - viens no komandas līderiem, viņam ir labs metiens, ko pierādījis izslēgšanas spēlēs. Viņš veda komandu uz priekšu un guva vajadzīgos vārtus. Siksna vēl pilnā mērā nav novērtēts, bet domāju, ka ar pareizu attieksmi pret lietu viņam būs laba nākotne.

Ar ko, jūsuprāt, Leonīds Tambijevs pagaidām apspēlē pretinieku treneri Mihailu Zvjaginu?
- Neesmu skatījies visus mačus, bet vispirms es atzīmētu, ka kopumā visās spēlēs ir līdzvērtīga cīņa. Ir dažas nianses, kurās Tambijevs pārspēj savu oponentu.

Tambijevs stājās pie darba brīdī, kad karagandieši ieņēma 17. vietu. Komandu ievilka izslēgšanas spēlēs, bet tagad ir solis līdz VHL galvenajai trofejai. Kā vērtējat šī speciālista darbu?
- Nu kā to var novērtēt? Komanda finālā, viņa loma ir milzīga. Tambijevs - labs speciālists, viņš jau ir izcīnījis kausu. Tagad vēl palicis viens solītis. Pēdējā kauja visgrūtākā. Domāju, ka šajā panākamā Tambijevam ir milzīga loma.

---

Kā jau ziņots, pērnā gada finālsērijā Tambijeva trenētais Sanktpēterburgas "Dynamo" pārspēja "SKA-Neva" (4-2) un izcīnīja VHL čempionu titulu. Latvijas hokeja speciālists toreiz izpelnījās VHL labākā trenera balvu.

Karagandas "Saryarka" vienībā šosezon spēlē divi mūsējie - VHL "play-off" rezultatīvākais aizsargs Edgars Siksna (3+8 punkti 16 mačos) un uzbrucējs Kirils Tambijevs. Pēc pirmās kārtas galvenā trenera dēls bija izvirzījies kā VHL izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists (1+3 punktu video), taču otrās kārtas pirmajā mačā guva savainojumu un kopš tā laika nav spēlējis.

Leonīds Tambijevs joprojām ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993-2007) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

Izmantotie resursi:
vhlru.ru


, 2019-04-24 15:57, pirms 5 gadiem
manuprāt, būtu tikai loģiski Tambijevam piedāvāt Rīgas Dinamo galvenā trenera vietu pārskatāmā nākotnē. Viennozīmīgi - sliktāks par Ankipānu jau nu nebūs. Vismaz kko ir izcīnijis. Arī šosezon komandu no 17 vietas aizveda līdz finālam. Jā, VHL nav KHL , taču kausu izcīnīt jebkurā līgā ir jāprot! Vai tik Savickim nebija konflikts ar Ļoņčiku, kad otrais trenēja MHL Rīgu?
, 2019-04-24 16:02, pirms 5 gadiem
Ja izcīnīs čempiona titulu, uzskatu, ka piedāvājumi no KHL būs. Bet vai Ļoņa gribēs būt palīgs (kas ir reālākais variants)..bet vai ir gatavs vadī KHL komandu?
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram 1+1, Vilmanis play-off iesāk ar diviem punktiem, Ločmelis noslēdz NCAA sezonu

Šonakt jauniešu hokeja līgās Ziemeļamerikā pa diviem rezultativitātes punktiem nopelnīja uzbrucēji Rainers Rullers un Sandis Vilmanis, savukārt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas turnīra astotdaļfinālā zaudēja pasaules meistarsacīkšu medaļnieka Dana Ločmeļa komanda.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".