Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergs un Kulda rezultatīvi "Zlin" uzvarā saspringtajā svētdienā

Freibergs un Kulda rezultatīvi "Zlin" uzvarā saspringtajā svētdienā
Rihards Bukarts (8) svin vārtu guvumu ar komandas biedru Foto:imago/osnapix/scanpix

Šodien individuāli veiksmīgas spēles Eiropas līgās ir aizvadījuši vairāki Latvijas hokejisti. Kopumā šodien latvieši piedalījās 13 spēlēs, kurās izcēlās ar 5 vārtu guvumiem un 5 rezultatīvām piespēlēm.

Oskara Cibuļska pārstāvētā "Mountfield" aizvadīja neveiksmīgas spēles beigas Čehijas čempionātā un atzina, līgas līderes, Liberecas “Bili Tygri” pārākumu. Rezultāts uz tablo vēstīja nepatīkamu 3:6. Cibuļskis uz laukuma pavadīja 20:08 minūtes, bet ar rezultativitāti neizcēlās un lietderības koeficients palika neitrāls. To gan nevar teikt par Ralfu Freibergu un Edgaru Kuldu, kuru sniegums kaldināja "Zlin" uzvaru pār "Pardubice" ar rezultātu 4:2. Edgars Kulda guva komandas pirmos vārtus, bet komandas otrajā vārtu guvumā Ralfs Freibergs asistēja savam komandas biedram. Abiem pozitīvs lietderības koeficients +1. Freibergs nopelnīja arī 6 soda minūtes.

Rihards Bukarts Vācijas čempionātā aizvadītajās 14:53 minūtēs izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas vienīgajā vārtu guvumā, kas nebija pietiekami, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu pret Augsburgas "Panther". Spēle beidzās ar "Schwenninger" zaudējumu 1:3, bet pašam Rihardam pozitīvs lietderības koeficients +1.

Pēdējās regulārās sezonas spēles šodien aizvadīja Krievijas augstākajā līgā (VHL). Pirmajā dienas spēlē uz ledus devās Nikolajs Jeļisejevs un Eduards Hugo Jansons, kuru pārstāvētā Aļmetjevskas "Neftyanik" izbraukumā pārspēja “Orsk” ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus otrajā perioda guva tieši Jeļisejevs. Citā spēlē Artūrs Ozoliņš guva komandas pirmos vārtus , bet viņa pārstāvēta Toljati "Lada" ar rezultātu 3:5 izbraukumā piekāpās Rjazaņas komandai. Abas latviešu pārstāvētās komandas piedalīsies play-off stadijā, kas sāksies 28.februārī.

Norvēģijā veiksmīgu atspēlēšanos pret "Ringerike" paveica Maksima Ponomarenko pārstāvētā "Stjermen", kas 42 sekundes līdz spēles beigu sirēnai izlīdzināja rezultātu un galu galā izrāva uzvaru papildlaikā 5:4. Maksims deviņas minūtes pirms spēles beigām guva komandas trešos vārtus un iesāka pakaļdzīšanos.

Sagrāvi Francijas čempionātā pret , līgas līderiem, "Rouen" cieta Ervīna Muštukova, Rolanda Vīgnera un Artūra Ševčenko pārstāvētā "Mulhouse". Spēle beidzās ar kaunpilnu 3:10. Muštukovs komandas vārtus sargāja vien 27 minūtes un tajā laikā ielaida astoņas ripas savā cietoksnī. Ar vārtu guvumu izcēlās Ševčenko, kuram arī vēl cienījams lietderības koeficients -1, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu -2 spēles protokolā atzīmējās Rolands Vīgners. Zaudējumu arī piedzīvoja Roberta Jekimova "Gap", kas 60 minūšu laikā nespēja uzlauzt "Angers" vārtus, kas noveda līdz likumsakarīgam zaudējumam 0:2. Savukārt Strasbūrā Artūra Mickēviča pārstāvēta Lionas "Lions" izsēja 3:0 pārsvaru trešajā periodā, taču piecas minūtes pirms spēles beigām spēja atgriezties vadība un uzvarēt ar rezultātu 4:3. Artūrs Mickēvičs izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas otrajā vārtu guvumā.

Slovākijā Jāņa Andersona pārstāvētā "Nove Zamky" devās uz ledus pastarītes statusā pret "Ban Bystrica" un piedzīvoja zaudējumu 1:3. Andersons ar rezultativitāti neizcēlās. Zaudējumu pret "Liptovsky Mikulas" ar rezultātu 2:5 cieta arī Artūra Salijas "Poprad", kurai šis zaudējums pārtrauca piecu spēļu uzvaru sēriju. Artūrs ar rezultativitāti spēles protokolā neatzīmējās.

Austrijā tablo vēstīja nepatīkamu 3:8 Zinta Naura Zuševica pārstāvētajai "99ers", kura piekāpās 2017.gada čempionei Vīnes "Capitals". Šis zaudējums pārtrauca komandas astoņu uzvaru sēriju. Zuševics ar rezultativitāti komandai šodien nespēja palīdzēt.

Lielbritānijā Ričarda Birziņa "Fife Flyers" sīvā cīņa apspēlēja Koventri “Blaze” ar rezultātu 3:2. Birziņš ar rezultativitāti neizcēlās. Ar šo uzvaru "Fife Flyers" nostiprinājās play-off zonā.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks