Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergam vārti, Ķēniņam piespēle pret Punnenovu, Gudļevskim uzvara

Rolands Eliņš

Freibergam vārti, Ķēniņam piespēle pret Punnenovu, Gudļevskim uzvara
Ralfs Freibergs. Foto: Jiří Zaňát / Zlin Press, hokej.zlin.cz

Eiropas hokeja līgās spēles aizvadījuši vairāki Latvijas hokejisti, kuru vidū ar vārtu guvumu Čehijas čempionātā atzīmējās aizsargs Ralfs Freibergs.

Čehijas hokeja līgā ar vārtu guvumu izcēlās aizsargs Ralfs Freibergs, kurš guva vārtus pret Māra Bičevska pārstāvēto „Mlada Boleslav”, palīdzot savai komandai „Zlin” uzvarēt ar 4:1. Freibergs iemeta mača trešos vārtus, trāpot pagriezienā izdarītu uzmetienu no zilās līnijas. Freiberga komandai šī bija trešā uzvara četrās spēlēs.

Savstarpēju maču aizvadīja arī Roberta Bukarta un Oskara Cibuļska komandas, kuru cīņā ar 4:1 pārāka bija Cibuļska pārstāvētā „Mountfield”. Tās rindās Radeks Smoleņaks izcēlās ar „hat-trick”, bet abi Latvijas hokejisti punktus neguva. Bet Guntim Galviņam un „Trinec” šovakar zaudējums pret „Plzen” ar 2:5, kas gan neliedz saglabāt ceturto vietu kopvērtējumā, augstāko starp Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām.

Somijā „Jukurit” ar 2:3 piekāpās „Tappara”, un Mārtiņš Dzierkals savas komandas sastāvā netrāpīja izšķirošo bullīti. Viņa komandai mača gaitā izdevās atspēlēties no 0:2, abus savus vārtus iemetot pamatlaika pēdējā pusotrā minūtē, taču uzvaru pret Somijas līgas vicelīderi tomēr neizdevās gūt. Dzierkala komanda Somijas līgā ieņem priekšpēdējo vietu, taču pamatlaikā nav zaudējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Ivars Punnenovs un Toms Andersons kopā ar „Tigers” komandu piedzīvoja zaudējumu pret „Lausanne” ar 0:4. Punnenovs atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem, kamēr Andersons spēlēja 11:24 minūtes un palika ar neitrālu lietderības koeficientu. Lozannas komandā Ronalds Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli un nospēlētām 17 minūtēm, tiekot pie lietderības koeficienta plus viens.

Vācijā sauso zaudējumu piedzīvoja Riharda Bukarta pārstāvētā „Dusseldorf”, ar 0:2 piekāpjoties „Panther”. Bukarta komanda izdarīja teju divreiz vairāk metienu pa vārtiem (38:22), taču cieta trešo zaudējumu četrās spēlēs. Uzvaru toties izcīnīja Kristers Gudļevskis, palīdzot „Bremerhaven” ar 6:4 viesos pārspēt „Schwenninger”. Gudļevskis atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem. Viņa komanda saglabā piekto vietu Vācijas augstākajā līgā.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) uzvaru izcīnīja Leonīda Tambijeva trenētā „Sariyarka” vienība, ar 5:1 pārspējot „Almetyevsk”. Karagandas komandas rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Edgars Kulda, kamēr Edgars Siksna un Eduards Jansons punktus neguva. Savukārt Slovākijā uzvara Jāņa Andersona pārstāvētajai „Detva”, ar 4:2 pieveicot „Kosice”, trešās vietas īpašnieci, kas tagad zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas.

Francijā divas rezultatīvas piespēles veica Rolands Vīgners, kurš palīdzēja „Mulhouse” ar 6:4 pārspēt „Briancon” vienību, kas ieņem pārliecinošu pēdējo vietu līgā. Savukārt „Gap” ar 5:2 pieveica „Bordeaux”, Artūram Mickevičam punktus negūstot.