Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam sausā spēle un 6:0, Zolmanim trīs rezultatīvas piespēles Francijā

Rolands Eliņš

Merzļikinam sausā spēle un 6:0, Zolmanim trīs rezultatīvas piespēles Francijā
Elvis Merzļikins. Foto: HC Lugano

Šveices hokeja čempionātā Elvis Merzļikins aizvadīja sauso spēli "Lugano" pārliecinošā uzvarā, kamēr Ronaldam Ķēniņam zaudējums un negatīvs lietderības koeficients spēlē pret savu bijušo komandu "Lions".

Čehijas līgā Gunta Galviņa un Roberta Bukarta pārstāvētā „Ocelari” ar 3:0 uzvarēja „Vitkovice” vienību. Latvijas hokejisti pie punktiem netika, taču pabeidza spēli ar pozitīvu lietderības koeficientu – Galviņam +1, Bukartam +2. Bukarts nospēlētajās 16 minūtēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bet Galviņš spēlēja 20 minūtes (gandrīz ceturto daļu no tām mazākumā), izdarot četrus metienus.

Tikmēr Edgaram Kuldam un Ralfam Freibergam pa -2 „Zlin” sakāvā savā laukumā pret Prāgas „Sparta” ar 0:4. Uzvaru „Mountfield” sastāvā toties guva Māris Bičevskis, palīdzot ar 3:2 pieveikt „Verva”. Bičevskis nospēlēja 15:43 minūtes un tika pie lietderības koeficienta +1.

Turnīra kopvērtējumā „Ocelari” ir pirmajā vietā ar 40 punktiem, kamēr tikai nedaudz atpaliek „Mountfield” ar 38 punktiem. „Zlin” pagaidām sakrājusi 30 punktus, kas sniedz desmito vietu 14 komandu konkurencē.

Šveices Nacionālajā līgā Elvis Merzļikins aizvadīja sauso spēli, palīdzot „Lugano” ar 6:0 sakaut „Fribourg-Gotteron”. Merzļikinam šajā spēlē gan pārāk daudz darba nebija – pretinieki izdarīja tikai 13 metienus pa vārtiem. Ivars Punnenovs tikmēr palika rezervē „Tigers” uzvarā papildlaikā 2:1 pret „Lakers”, bet Ronalds Ķēniņš un „Lausanne” ar 4:5 piekāpās „Lions”. Ķēniņam mačā pret savu bijušo komandu negatīvs lietderības koeficients -2 un trīs metieni pa vārtiem.

Ar vārtu guvumu Francijas līgā „Lyon” sastāvā izcēlās Artūrs Mickevičs, taču tas neglāba viņa un Martina Lavrova pārstāvēto komandu no zaudējuma „Amiens” ar 1:5. Vārtus guva arī Roberts Jekimovs, palīdzot „Gap” ar 3:2 pieveikt „Nice”, kuras rezervē palika latviešu vārtsargs Ervīns Muštukovs. Jekimovs guva vārtus vairākumā trešā perioda sākumā, bet viņa komandas biedrs Elvijs Biezais palika bez punktiem. Bet „Mulhouse” uzvarā 3:2 pret „Bordeaux” trīs rezultatīvas piespēles ierakstītas Sanda Zolmaņa rēķinā. Viņam arī lietderības koeficients +2.

Slovākijas čempionātā pamatīga neveiksme Artūra Salijas pārstāvētajai „Poprad”. Ar Saliju pirmajā maiņā tika ciesta sakāve 2:7 pret „Nitra”, lai gan pirmo periodu izdevās uzvarēt ar 1:0. Bet Norvēģijā Maksims Ponomarenko un „Stjernen” ar 2:5 piekāpās „Sarpsnorg”. Ponomarenko spēlēja pirmajā maiņā, bet ar punktiem neizcēlās.

Krievijas VHL Artūrs Ozoliņš palīdzēja Toljati „Lada” gūt kārtējo uzvaru, ar 4:0 sakaujot „Tambov”. „Lada” ar 21 uzvaru 26 spēlēs ir pirmajā vietā līgā. Sausā uzvara arī Nikolaja Jeļisejeva un Eduarda Hugo Jansona pārstāvētajai „Neftyanik”, ar 3:0 savā laukumā pieveicot „Orsk”. Viņu komandai tā bija sestā uzvara pēc kārtas, un šī panākumu sērija ļāvusi pacelties uz piekto vietu VHL.

Vācijā pie uzvaras pēcspēles metienos tika „Schwenninger” ar Rihardu Bukartu sastāvā, pārspējot „Grizzly” 2:1. Bukarta komandai, kas turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā, šī bija trešā uzvara pēc kārtas.