Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam punkts pret Gudļevska komandu apmeklētības rekordmačā

Rolands Eliņš

Ķēniņam punkts pret Gudļevska komandu apmeklētības rekordmačā
Ronalds Ķēniņš ar komandas biedriem atzīmē vārtu guvumu
Foto: Utica Comets

Amerikas Hokeja līgā Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jutikas „Comets” ar 1:2 piekāpās Sirakjūzas „Crunch”, kuras rezervē palika Kristers Gudļevskis. Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli mačā, kurš kļuvis par visu laiku apmeklētāko hokeja spēli (telpās) ASV.

Šodienas mačs starp „Crunch” un „Comets” bija pirmais, kurš aizvadīts arēnā „Carrrier Dome”, un to klātienē noskatījās 30 715 līdzjutēji, kas ir jauns ASV rekords hokeja spēles apmeklētības ziņā (neskaitot zem atklātām debesīm notikušās spēles). Mača apmeklētība ir arī otra visu laiku lielākā AHL spēlēs, atpaliekot vien no 2012. gada „Phantoms”-„Bears” mača, kad to klātienē vēroja vairāk nekā 45 tūkstoši skatītāju.

Šajā vēsturiskajā mačā rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad pēc Ronalda Ķēniņa piespēles vārtus guva Dastins Džefrijs. Šie gan „Comets” palika vienīgie vārti spēlē, jo sekmīgi darbojās krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, atvairot 26 no 27 metieniem, un pasniedza „Crunch” uzvaru ar 2:1. Kristers Gudļevskis šodien palika rezervē, jo bija spēlējis jau vakar.

Ķēniņš spēli uzsāka pirmajā maiņā, papildus rezultatīvajai piespēlei, kas viņam ir astotais punkts sezonā un ceturtais pēdējās trīs spēlēs, ieguva arī lietderības koeficientu plus viens un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.
ECHL turnīrā vārtus guvis Ralfs Freibergs, kurš palīdzēja Ontario „Reign” ar 2:1 pieveikt Aidaho vienību. Freibergs izcēlās ar precīzu metienu vairākumā, turklāt tas vēlāk izrādījās uzvaras vārtu guvums. Latviešu aizsargam šie bija otrie vārti „Reign” sastāvā 17 aizvadītajās spēlēs.

Bez rezultativitātes punktiem, taču ar pozitīviem lietderības koeficientiem šonakt izcēlušies arī divi citi Latvijas ECHL pārstāvji – Vitālijam Pavlovam plus viens „Eagles” uzvarā pār „Grizzlies” (2:1), bet Robertam Lipsbergam plus divi „Thunder” uzvarā 7:4 pār „Condors”.

Uzvaru QJMHL izcīnījis arī Georgs Golovkovs, kura pārstāvētā Dramonvilas komanda ar 4:1 pieveica „Cape Breton”. Golovkovs spēli noslēdza ar diviem spēka paņēmieniem un neitrālu lietderības koeficientu, savukārt WCHA turnīrā Teodors Bļugers palīdzēja Minesotas universitātei ar 3:2 pieveikt Mičiganas Tehnisko universitāti. Bļugers izdarīja divus metienus pa vārtiem, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Rietumu hokeja līgā (WHL) tikās divas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, proti, "Oil Kings" un "Wheat Kings". Pirmās sastāvā gan šoreiz nebija Edgara Kuldas, bet otrās rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Rihards Bukarts, palīdzot komandai svinēt uzvaru papildlaikā 5:4. Spēles gaitā "Wheat Kings" nācās atspēlēties no 2:4, un Bukarts punktu nopelnīja tieši ceturto vārtu guvumā, kas deva tiesības uz papildlaiku,

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
WCHA.com - WCHA Game Box Scores

     [+] [-]

, 2014-11-23 09:26, pirms 9 gadiem
mazo Bukartu aizmirsi...
USHL un NAHL vairs nebūs apskatā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-23 09:58, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: mazo Bukartu aizmirsi...
USHL un NAHL vairs nebūs apskatā?
Egle ieskrējies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: T.G.H.

     [+] [-]

, 2014-11-23 13:21, pirms 9 gadiem
Ķēnijs iesāka speli pashaa pirmajaa virknejuma uz ledus

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 14:30, pirms 9 gadiem
T.G.H. rakstīja: Vaitad es neteicu, ka komanda uzvar, ja nav vārtos Gudija?
Vasiļevskis ir vartos, viss ir kartiba, kad ielaiž latvieti, tad sakas brinumi, 4 vai 5 vārti pa spēli...
bļ€ģ, neizrauj no konteksta vienu spēļu pāri un netaisi no tā salīdzinājumu. Abiem statistika vienāda syracusecrunch.com gan spēles, gan ielaistie vārti, Gudim vairāk uzvaru un labāks SV%!

     [+] [-]

, 2014-11-23 14:38, pirms 9 gadiem
"Pirmās sastāvā gan šoreiz nebija Edgara Kuldas"
viņš jau kādas divas nedēļas nespēlē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-23 22:34, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2014-11-23 22:36, pirms 9 gadiem
Beidzot ir atradies Elvijs Biezais!