Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vienu spēli NLA aizvadījušais Lazarevs izīrēts uz Šveices trešo līgu

Vienu spēli NLA aizvadījušais Lazarevs izīrēts uz Šveices trešo līgu
Marks Lazarevs. Foto: Gshc.ch

22 gadus vecais Latvijas hokejists Marks Lazarevs no Šveices kluba Ženēvas „Servette” otrdien izīrēts uz šīs valsts trešās spēcīgākās līgas jeb SRL komandu "Sierre".

Lazarevs Šveices hokejā neskaitās kā leģionārs, bet agrāk viņš spēlējis Latvijas jaunatnes izlasēs, pārstāvot Latviju U18 un U20 pasaules čempionātos. Lazarevs Šveicē spēlē jau ilgāku laiku, vairākus gadus pavadot Cīrihes „ZSC Lions” komandas sistēmā. Iepriekšējās divās sezonās viņš spēlēja Šveices otrajā līgā, bet pirms tam – „Lions” U20 komandā.

Pagājušajā sezonā Lazarevs Šveices otrajā līgā 44 spēlēs tika pie 24 punktiem (8+16), kā arī izpelnījās izsaukumu uz lielo komandu, kuru pārstāvēja arī Ronalds Ķēniņš. Lazarevs tajā aizvadīja vienu spēli, debitējot Šveices augstākajā līgā. Savukārt Latvijas izlases treniņnometnē Lazarevs nepiedalījās.

Neskatoties uz mazo spēles laiku augstākajā līmenī, šovasar viņš noslēdza viena gada līmeni ar "Servette" komandu. Tiesa, tās rindās viņš vēl nav spējis debitēt un tagad izīrēts uz Šveices trešo līgu, lai iegūtu spēles laiku.

„Marks ir spēlētājs ar lielu potenciālu, kurš ir sasniedzis Šveices augstākās līgas līmeni,” šovasar paziņojumā presei teica "Servette" komandas galvenais treneris Kriss Maksorlijs. „Mēs viņam rūpīgi sekojām aizvadītajā sezonā, kad viņš spēlēja Cīrihē. Uzskatu, ka viņš veiksmīgi papildinās mūsu sastāvu, turklāt pavadīs mūsu komandā vairākus gadus.”

Līdz ar to Šveices augstākās līgas klubu rīcībā palikuši četri hokejisti - Elvis Merzļikins, Ķēniņš, Ivars Punnenovs un Rihards Melnalksnis.

Izmantotie resursi:
https://www.gshc.ch/fr/News/Actuali...


, 2018-10-23 21:53, pirms 5 gadiem
Tā ir amatieru līga. Patiesībā šobrīd viņa vairs nesaucas SRL līga, bet gan Mysports League - skat. https://www.sihf.ch/de/mysports-lea... . No šīs līgas komandas uz Šveices pēc spēka 2. profesionālo līgu - Swiss League (agrākā NLB) netiek paaugstinātas.
Foto: North Bay Battalion
15

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
10

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
3

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.