Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks pēc mēneša zemākā līmenī izsaukts uz AHL

Ints Megnis
Ints Megnis

Kivlenieks pēc mēneša zemākā līmenī izsaukts uz AHL
Matīss Edmunds Kivlenieks. Foto: Kalamazū "Wings"

Latvijas vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks pēc mēneša pavadīšanas ECHL turnīrā sestdien izsaukts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Klīvlendas "Monsters".

Šī sezona AHL līmenī Kivleniekam nebija veiksmīga, tāpēc februāra vidū viņš tika nosūtīts uz ECHL komandu Kalamazū "Wings". Ziemeļamerikas trešajā spēcīgākajā līgā latvietis aizvadīja astoņas spēles, kurās izcīnīja piecas uzvaras, vidēji ielaižot 2,71 ripu un atvairot 92,3% metienu.

Piektdien "Monsters" AHL turnīrā ar 5:2 pieveica Ročestras "Americans", tomēr spēli nespēja pabeigt tās vārtsargs Žans Fransuā Berubs, kurš 58. minūtē guva traumu. Līdz ar to uz "Monsters" izsaukts Kivlenieks, kurš, iespējams, laukumā dosies jau sestdien gaidāmajā mājas spēlē pret Hēršijas "Bears", kuras pieteikumā joprojām ir šosezon vien četras spēles aizvadījušais Kristofers Bindulis.

Kā zināms, Kivlenieks atrodas Kolumbuas "Blue Jackets" sistēmā, kurai nupat pievienojās arī vēl viens latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. Šobrīd "Blue Jackets" pamata komandā līdz ar to ir četri vārtsargi, tomēr nevienu no viņiem vairs nedrīkst nosūtīt uz fārmklubu.

Šajā sezonā AHL turnīrā Kivlenieks 14 spēlēs vidēji ielaidis 3,71 ripu un atvairījis 87,3% metienu.

Kivlenieks 2017. gada vasarā noslēdza līgumu ar "Blue Jackets". Bija plānots, ka pirmajā sezonā viņš tikai apostīs gaisu "Monsters" sastāvā, tomēr pēc pieredzējušā vārtsarga Breda Tīsena traumas latvietis piedalījās 43 spēlēs un kļuva par vienības pirmo numuru. Pagājušajā sezonā viņš ielaida vidēji 3,21 ripu un atvairīja 89,1% metienu. Savukārt pēdējā sezonā pirms AHL Kivlenieks spēlēja USHL junioru turnīrā, kurā vidēji ielaida tikai 1,85 ripas un atvairīja 93,2% metienu. Bija plānots, ka 2017. gadā latvietis sāks studijas Minesotas Štata universitātē, bet viņš izlēma parakstīt trīs gadu līgumu ar Kolumbusu.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-23 18:18, pirms 5 gadiem
Labi