Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rubīnam rezultatīva piespēle ECHL spēlē

Ints Megnis
Ints Megnis

Rubīnam rezultatīva piespēle ECHL spēlē
Kristiāns Rubīns. Foto: Ņūfaundlendas "Growlers"

Latviešu aizsargs Kristāns Rubīns svētdien izpildīja rezultatīvu piespēli ECHL spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņūfaundlendas "Growlers" komanda viesos ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:0, 0:3) piekāpās Meinas "Mariners", nespējot izmantot iespēju kļūt par līgas līderi.

Rezultātu atklāja "Mariners" hokejisti, kas turklāt to paveica mazākumā, bet otrajā trešdaļā "Growlers" izcēlās divreiz trīs ar pusi minūšu laikā, pārņemot vadību, ko noturēja līdz dueļa beigām. Pirmajā vārtu guvumā tieši Rubīns veica rezultatīvu piespēli vārtu priekšā Raienam Mūram, kurš panāca izlīdzinājumu 1:1.

Spēles 54. minūtē "Mariners" iemeta divus vārtus 17 sekunžu laikā, atgūstot vadību, bet pēcāk arī ieraidīja ripu tukšos vārtos. Šī kļuva par "Mariners" pirmo uzvaru pastāvēšanas vēsturē.

Rubīns šo spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, bet šosezon kopā viņš sešās spēlēs izcēlies ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "Growlers", aizvadot savu pirmo sezonu vēsturē, piedzīvoja trešo zaudējumu. Ja komanda būtu tikusi pie uzvaras, tā izvirzītos visas līgas vadībā, tomēr šobrīd tā aizvadījusi visvairāk maču.

Iepriekšējās divas sezonas Rubīns spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā „Tigers”, kuras rindās kopā aizvadīja 126 spēles, atzīmējoties ar 11 vārtiem un 51 piespēli, bet abos gadījumos tīģeri nespēja tikt tālāk par otro „play-off” kārtu. Pirms nokļūšanas Kanādā, aizsargs pavadījis trīs sezonas Zviedrijā, pārstāvot Vesterosas „VIK” U18 un U20 līmeni, aizvadot arī 14 spēles „Allsvenskan”.

Rubīns pārstāvējis Latvijas izlasi divos U18 un trijos U20 pasaules čempionātos, bet 2018. gadā 20 gadus vecais aizsargs pirmo reizi piedalījās arī pieaugušo pasaules čempionātā, atzīmējoties ar vārtu guvumu pret Kanādu.