Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Roberts Lipsbergs par rezultativitāti Alpu līgā un šķiršanos no Rīgas “Dinamo”

Jānis Celmiņš

Roberts Lipsbergs par rezultativitāti Alpu līgā un šķiršanos no Rīgas “Dinamo”
Roberts Lipsbergs. Foto: EC Bregenzerwald

“Vārtu guvumu un rezultatīvu piespēļu ir daudz, arī uzvaras komandai nāk. Kas ir mainījies? Esmu citā valstī un citā līgā, tas arī viss. Jā, esmu ieviesis korekcijas arī treniņu procesā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka latviešu hokejists Roberts Lipsbergs, kurš šosezon spēlē Alpu līgas komandā "Bregenzerwald", kur ir starp labākajiem.

Lipsberga pārstāvētā komanda Alpu līgas turnīra tabulā šobrīd ieņem devīto vietu 16 komandu konkurencē, bet latviešu hokejists ar 15 spēlēs sakrātajiem 32 rezultativitātes punktiem (18+14) ir rezultatīvākais spēlētājs komandā. Alpu līga, lai arī ne pati spēcīgākā Eiropā, ir tā, kuras viena no komandām novērtē latvieša kvalitātes. Aizvadītajā sezonā Lipsbergs tika pie salīdzinoši neliela spēles laika Rīgas “Dinamo” rindās, taču šķiršanās nebija patīkamākā. “Pēc sezonas tiku aizsūtīts uz fārmklubu, kas tika darīts, lai klubs varētu taupīt naudu. Man tika pateikts, ka gadījumā, ja iešu uz Arbitrāžu, atpakaļ mani neņems. Es to tomēr izdarīju, paralēli trenējos un sāku meklēt jaunu darbavietu,” par šķiršanos ar Rīgas “Dinamo” stāsta Lipsbergs.

“Jau pirms pievienošanās "Bregenzerwald" komandai man solīja lielu spēles laiku. Spēlēju tiešām daudz – vienādos sastāvos, mazākumā, vairākumā… Treneris uzticās, tas ir pats galvenais. Vasarā nedaudz pamainīju pieeju treniņiem. Starpsezonā vispār negāju uz trenažieru zāli, daudz skrēju, driblēju bumbiņu, turējos uz līdzsvara dēļa… Tagad jūtu, ka man tas ir palīdzējis. Esmu stabilāks uz slidām, arī dažādi muguras un vēderpreses vingrinājumi bija lietderīgi,” stāsta Roberts Lipsbergs, kurš atbrīvojies no astoņiem kilogramiem svara, sakot, ka izšķirošais tomēr ir viņa loma komandā un trenera uzticība.

Lūgts salīdzināt Alpu līgas līmeni ar Latvijas čempionātu, Roberts saka, ka tas nav izdarāms. “Latvijas čempionātā lielākoties spēlē spēlētāji, kuri ir karjeras norietā, taču šeit spēlējošie tomēr vēl cer izsisties augstākā līmenī. Alpu līgā noteikti spēle ir ātrāka, arī piespēles precīzākas,” skaidro hokejists.

“Ir jāsaprot, kāds ir hokeja tirgus. Kontinentālajā hokeja līgā aizvadītajā vasarā notika “ķīmiskā tīrīšana”, tīrīja ārā lielu daļu, visiem vietas “Dinamo” bija par maz. Vācijas čempionāts sākās ļoti vēlu, kas bija vēl viens faktors. Čehija iesāka, taču pēcāk aizvērās, Francijā tas pats. Daudzi bija spiesti slēgt līgumus, lai būtu droši, nevis gaidīt zvanu no KHL,” stāsta Austrijas augstākās hokeja līgas klubā Dornbirnas „Bulldogs” un Alpu līgas komandā „Lustenau” strādājošais Edgars Lūsiņš, kuram darbs ārzemēs ir pirmā šāda veida pieredze viņa neilgajā trenera karjerā. Viņš ikdienā redz gan Austrijas līgas spēles, gan cīņas Alpu līgā, tāpēc var droši izteikt viedokli par viena vai otra latvieša sniegumu šajās līgās.

“Austrijas līga noteikti ir klasi augstāka, tur spēlē labākie austrieši un labi ārzemnieki. Te spēlē arī vairāki KHL iepriekš bijuši hokejisti, tas labi apliecina līgas kvalitāti,” teic Lūsiņš. “Alpu līgā no leģionāra sagaida vismaz pusotru rezultativitātes punktu spēlē. Nav jēgas komandā aizņemt ārzemnieka vietu, ja tu slidinies pa nullēm – tik vienkārši. Uzbrukums te noteikti dominē pār aizsardzību, tāpēc spēlētājiem ir jāprot un jāspēj gūt vārtus,” vērtējot arī Lipsberga sniegumu, skaidro Lūsiņš.

Vairāk par latviešiem Eiropas hokeja līgās tiks runāts jau šovakar raidījumā “Sporta tuvplānā”, kurā dzirdēsiet arī garākas sarunas gan ar Lipsbergu, gan Lūsiņu. Pirmais atklās, cik nepatīkama bija viņa šķiršanās no Rīgas “Dinamo” kluba, bet otrais pastāstīs, kā jūtas sperot pirmo soli ārpus Latvijas savā trenera arodā. Raidījumu “Sports tuvplānā” skaties jau šovakar plkst. 21.15 Sportacentrs.com TV kanālā.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-22 19:59, pirms 3 gadiem
tas viss jau sen apmuļļāts konkurējošā portālā: https://www.sportazinas.com/lipsber... .

  -1 [+] [-]

, 2021-01-22 19:59, pirms 3 gadiem
Zemāks līmenis kā virslīgā!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-22 20:57, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Zemāks līmenis kā virslīgā!
pēc kā izdarīji šādus secinājumus? Ar savējo līmeņrādi?

     [+] [-]

, 2021-01-22 23:52, pirms 3 gadiem
pec speletajiem, pec rezultatiem, pec citu pieredzem, pec Roberta snieguma Alpu liga un virsliga