Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Edgaram Kuldam desmitie vārti šosezon, latviešu duelī Čehijā pārāks Galviņš

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Edgaram Kuldam desmitie vārti šosezon, latviešu duelī Čehijā pārāks Galviņš
Edgars Kulda. Foto: vhlru.ru

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Leonīda Tambijeva vadītā Karagandas "Saryarka", kas savā laukumā atspēlējās un ar 3:2 pieveica Ņeftekamskas "Toros". Savus desmitos vārtus un 14. rezultativitātes punktu sezonā guva "Saryarka" uzbrucējs Edgars Kulda.

VHL čempiones spēlētājs savā 27. mačā Kazahstānas kluba rindās šosezon vārtus guva 24. minūtē, izpildot komandas biedra nopelnītu soda metienu un tobrīd panākot neizšķirtu 1:1. Turpinājumā "Toros" spēja vēl vienu reizi izvirzīties vadībā, taču "Saryarka" atbildēja ar diviem bezatbildes vārtiem, nokārtojot panākumu ar 3:2.

Karagandas vienības aizsargi Edgars Siksna un Eduards Hugo Jansons ne ar ko ievērības cienīgu šodien mača protokolā neatzīmējās. VHL 2. konferences kopvērtējumā "Saryarka" ar 44 spēlēs iekrātiem 55 punktiem nostiprinājās astotajā pozīcijā.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā aizsargs Guntis Galviņš 23:53 uz ledus pavadītajās minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +2, palīdzot valsts čempionei Tršinecas "Oceláři" viesos ar 2:1 pārspēt 16:16 minūšu laikā vienu metienu izdarījušā un desmit no 19 (52%) iemetienu uzvarējušā uzbrucēja Māra Bičevska "Mlada Boleslav".

Pēc piektā panākuma pēdējās sešās spēlēs "Oceláři" ar 37 mačos iekrātiem 67 punktiem apsteidza savu šīsdienas pretinieci un pašlaik ir ceturtā. "Mlada Boleslav" ar 66 punktiem ir piektā.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hokej.cz/zapas/2795190/...