Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Robertam Bukartam vārtu guvums zaudējumā līderu kaujā, Muštukovs "Mulhouse" debitē ar uzvaru

Robertam Bukartam vārtu guvums zaudējumā līderu kaujā, Muštukovs "Mulhouse" debitē ar uzvaru
Roberts Bukarts FOTO: Lukaš Filipec, HC Ocelari

Ar vārtu guvumu Čehijā šovakar izcēlies Roberts Bukarts, tikmēr Francijā ar uzvaru papildlaikā "Mulhouse" sastāvā debitējis Ervīns Muštukovs.

Sezonas piektos vārtus Čehijā guvis Roberts Bukarts, taču "Ocelari" Ekstralīgas līderu cīņā ar 3:4 piekāpās "Bili Tygri". Latviešu uzbrucējs trešajā periodā guva komandas pirmos vārtus spēlē, kopumā pa vārtiem metot divas reizes, izdarīja vienu spēka paņēmienu, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Sezonas 33 spēlēs Bukarts nopelnījs 19 punktus (5+14).

Tikmēr Guntis Galviņš vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu. "Ocelari" ar 37 spēlēs iekrātiem 72 punktiem joprojām atrodas pirmajā vietā līgas kopvērtējumā , tomēr šī vakara spēles uzvarētājiem "Bili Tygri" ir tikpat punktu.

Šveicē panākumu izcīnījusi "Lugano", kas ar 5:3 pārspēja "Biel - Bienne". Elvis Merzļikins "Lugano" vārtos atvarīja 29 no 32 pretinieku metieniem, un komanda ar 36 spēlēs iekrātiem 52 punktiem atrodas 10.vietā, no astotajā vietā esošās "Servete" atpaliekot par diviem punktiem.

Uzvara arī traumētā Ivara Punnenova pārstāvētajam "Tigers", 5:3 pret "Jona Lakers". Panākums ļāvis pakāpties uz trešo vietu kopvērtējuma tabulā.

Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Laussane" piekāpās "Bern" ar 2:5. Latviešu uzbrucējs laukumā atradās 17:59 minūtes, kuru laikā daudz spēlēja vairākumā (4:12), trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. "Laussane" pēc zaudējuma līgas kopvērtējumā atkāpusies par vienu vietu un šobrīd ar 57 punktiem 38 spēlēs ieņem sesto vietu.

Sezonas 25.zaudējumu piedzīvojusi Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētā "Davos", kas ar 2:4 atzina "Ambri-Piota" pārākumu, joprojām atrodoties stabilā pirmspēdējā, 11.vietā līgā.

Francijā "Mulhouse" sastāvā debitējis Ervīns Muštukovs, turklāt tajā izdevies izcīnīt panākumu papildlaikā, 4:3 pret "Chamonix". Latviešu vārtsargs atvairīja 27 no 30 metieniem. Kā zināms, Muštukovs "Mulhouse" pievienojās šonedēļ, kad pameta citu Francijas klubu "Nice", kur ilgāku laiku bija palicis ārpus pieteikuma.

Tāpat ar rezultativitāti uzvaru kaldināja pārējie komandu pārstāvošie latviešu hokejisti - Rolandam Vīgneram vārti un piespēle, piespēle arī Sandim Zolmanim.. Tikmēr pieci metieni Artūram Ševčenko.

Arī abas pārējās latviešu pārstāvēto komandu spēles nonāca līdz papildlaikam, taču tās noslēdzās ar dažādām sekmēm. Uzvaru izcīnīja "Gap", pārspējot "Amiens" ar 3:2. 1+1 Elvijam Biezajam, Roberts Jekimovs palika bez punktiem.

Savukārt zaudējumu piedzīvoja "Lyon", 2:3 pret "Bordeaux". Vārti Artūram Mickēvičam, divu minūšu noraidījums un trīs metieni pa vārtiem Martinam Lavrovam , tikmēr Kalvis Ozols spēlē nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/
https://www.sihf.ch/
Synerglace Ligue Magnus

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 12:01, pirms 5 gadiem
Autoram būtu jāatsvaidzina latviešu valodas zināšanas. Tā, otrās rindkopas teikumā "... tomēr šī vakara spēles uzvarētājiem "Bili Tygri" ir tik pat punktu" jāņem vērā, ka apstākļa vārdus, kuriem pievienota partikula „pat”, raksta vienā vārdā, nevis divos; tātad, nevis „tik pat”, bet gan „tikpat”.