Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Māris Jass karjeru turpinās Kūlena vadītajā Katovices komandā

Māris Jass karjeru turpinās Kūlena vadītajā Katovices komandā
Māris Jass. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pieredzējušais aizsargs Māris Jass, kurš šo sezonu sāka Optibet hokeja līgas līdervienībā HK ''Mogo'', pārcēlies uz Polijas čempionātu. Aizsargs pievienojies Katovices GKS komandai, kuras galvenais treneris ir Latvijas hokeja līdzjutējiem labi zināmais Toms Kūlens.

34 gadus vecais Jass ''Mogo'' komandā šosezon paspēja aizvadīt astoņas spēles, gūstot vienus vārtus, izpildot divas rezultatīvas piespēles un sakrājot 22 soda minūtes. Tagad daugavpilietis atkal lēmis doties leģionāra gaitās, pirmoreiz karjerā spēlējot Polijas čempionātā.

Jass pievienojies ''GKS Katowice'' komandai, kas šobrīd Polijas čempionātā ar 94 punktiem ieņem otro vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no līderes ''GKS Tychy''. Katovices kluba galvenais treneris ir kanādietis Toms Kūlens, kurš laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam trīs pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs bija Latvijas izlases tolaik galvenā trenera Teda Nolana asistents. Vēlāk arī pats Kūlens nebija tālu no tā, lai kļūtu par izlases galveno treneri.

''Māris ir ļoti pieredzējis hokejists. Tieši šāds spēlētājs bija vajadzīgs mūsu aizsardzības rindās, ņemot vērā savainoto spēlētāju situāciju. Izslēgšanas spēles tuvojas arvien straujāk, un Jass noteikti būs labs pastiprinājums mūsu komandai,'' kluba mājaslapā citēts sporta direktors Rohs Boglovskis.

Māris Jass savulaik spēlējis arī Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Vācijas, Itālijas un Francijas valstu čempionātos, arī EBEL un KHL līgās. Aizsargs Latvijas izlasi pārstāvējis piecos pasaules čempionātos, trijos no tiem arī Kūlena vadībā, bet 32 spēlēs palicis bez punktiem.

Izmantotie resursi:
https://hokej.gkskatowice.eu/n/mari...


Miks Indrašis. Foto: brynas.se
7

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" komanda. Foto: Hockey Allsvenskan
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".