Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

M.Lipsbergam vārti Somijā, A.Širokovam piespēle Šveicē

M.Lipsbergam vārti Somijā, A.Širokovam piespēle Šveicē
Aleksejs Širokovs
Foto: www.redice.ch

Sezonas otros vārtus Somijas "Mestis" čempionātā guvis uzbrucējs Miks Lipsbergs, kurš palīdzēja "Jokipojat" ar 5:2 pārspēt HCK hokejistus. Tikmēr Šveicē pie 20.sezonas punkta ticis pieredzējušais NLB kluba "Red Ice" uzbrucējs Aleksejs Širokovs, ar rezultatīvu piespēli sekmējot sava kluba uzvaru pār Langentāli (1:0).

Somija

Trešo spēli četru dienu laikā šodien aizvadīja "Mestis" (pēc spēka – otrā līga) klubs "Jokipojat", kas ar 5:2 uzveica HCK. Ar vārtu guvumu izcēlās Miks Lipsbergs (23 spēlēs 2+5), bet spēlei pieteikts bija vēl arī Elvijs Biezais (24 spēlēs 2+6). Tāpat kā vakardienas zaudējumā Vāsas "Sport" (1:2), ārpus pieteikuma palika Raimonds Vilkoits (28 spēlēs 6+4) un Edgars Dīķis (22 spēlēs 0+3).

Šveice

Šveices NLB (pēc spēka – otrā līga) mačā minimālu uzvaru izcīnīja Martiņī "Red Ice", kas ar 1:0 pārspēja Langentāles vienību. Ar rezultatīvu piespēli vienīgo vārtu guvumā izcēlās Aleksejs Širokovs (28 spēlēs 9+11), bet spēlē piedalījās arī viņa brālis Maksims Širokovs (28 spēlēs 2+5).

Citā spēlē "Thurgau" bez Toma Andersona ierindā ar 4:2 uzveica "Ajoie" hokejistus. 20 gadus vecais uzbrucējs 25 spēlēs ir guvis 12 (2+10) punktus.

Francija

Francijas pirmās divīzijas (pēc spēka – otrā līga) turnīrā šodien spēles aizvadīja vairāki Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Pieredzējušā aizsarga Edmunda Kniksta pārstāvētais Reimsas "Phenix" ar 4:3 pagarinājumā uzveica Nantes hokejistus. 31 gadu vecais aizsargs (16 spēlēs 0+3) nopelnīja četras soda minūtes un pozitīvu koeficientu +1.

Pie panākuma tika arī 23 gadus vecais aizsargs Aleksandrs Galkins un "Scorpions", kas ar 4:3 pārspēja "Hormadi" vienību. Latvijas hokejists (13 spēlēs 1+8) tika pie negatīva koeficienta -1.

Savukārt pie zaudējuma tika Monpeljē "Vipers", kas ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Les Bisons" hokejistiem. Tikt pie panākuma odzēm nepalīdzēja arī abu Latvijas hokejistu rezultativitāte. Rolands Vīgners (15 spēlēs 8+11) guva abus vārtus, bet Raimonds Daniličs (16 spēlēs 2+7) izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un koeficientu +2. Vīgners gan neizmantoja savu iespēju pēcspēles metienu sērijā.

Austrija

Vakar EBEL spēlē pamatīgu sakāvi piedzīvoja Zintis Nauris Zuševics un Grācas "99ers", kas ar 2:6 piekāpās VSV hokejistiem. 19 gadus vecā Latvijas uzbrucēja (29 spēlēs 4+2) kontā divas soda minūtes un negatīvs koeficients -1.

Dānija

Dažādām sekmēm vakar savas kārtējās spēles aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi Dānijā. Ervīns Muštukovs stājās Esbjergas "Energy" vārtos, bet viņa pārstāvētā vienība ar 0:5 piekāpās Rodovres "Mighty Bulls". Muštukovs jau 24.sekundē nopelnīja mazākumu savai komandai, ko oponenti realizēja piecu sekunžu laikā. Visā spēlē 29 gadus vecais Latvijas vārtsargs atvairīja 21 no 26 pretinieku metieniem.

Citā mačā pie panākuma tika aizsargs Ņikita Kolesņikovs, kura pārstāvētais Odenses "Bulldogs" ar 4:1 pārspēja "Eagles" hokejistus. 21 gadu vecais aizsargs (15 spēlēs 2+2) izcēlās ar pozitīvu koeficientu +2.

Kazahstāna

Vakar pie otrās uzvaras divu dienu laikā tika Mārtiņa Raituma, Atvara Tribuncova un Kristapa Nīmaņa pārstāvētais "Arystan", kas Kazahstānas čempionāta spēlē ar 5:3 uzveica turnīra pastarīšus Ustjkamenogorskas "Torpedo". Aizsargi Tribuncovs (26 spēlēs 3+14) un Nīmanis (20 spēlēs 0+1) ar punktiem neizcēlās, bet Mārtiņš Raitums stājās "Arystan" vārtos un ielaida trīs ripas.

Vācija

DEL2 (pēc spēka – otrā līga) mačā vakar aizsargs Jānis Andersons izcēlās ar divām soda minūtēm, bet viņa pārstāvētais klubs Hailbronas "Falken" ar 0:5 atzina "Starbulls" pārākumu. 21 spēlē 27 gadus vecais hokejists ir ticis pie pieciem punktiem (visi par rezultatīvām piespēlēm).

Ungārija

Rezultatīvā "MOL Liga" mačā pie uzvaras tika Latvijas vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā "Dunaujvarosi" komanda, kas ar 8:5 uzveica "Ferencvaros" vienību. 22 gadus vecais Latvijas hokejists gan palika rezervē, bet Tamašs Kiss "Dunaujvarosi" vārtos tika galā ar 39 no 44 metieniem.

Izmantotie resursi:
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
hc-arystan.kz
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Mestis
www.icehockey.hu
National League
pointstreak.com


, 2013-12-21 23:35, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".
Mirklis pēc Nika Feņenko (Nr. 21) gūtajiem vārtiem. Foto: Kassandra Blais/Le Drakkar de Baie-Comeau
1

Feņenko turpina precīzo metienu virkni, Vilmaņa 0+3 kaldina atspēlēšanos no 2:5

Visās trijās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) izslēgšanas turnīra otrās kārtas kaujās vārtus guvis Beikomo "Drakkar" aizsargs Niks Feņneko, kuram šonakt trīs rezultativitātes punkti (1+2) panākumā (6:5) pagarinājumā pār Akadī-Bathērstas "Titan".