Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kulda un Freibergs rezultatīvi uzvarā, Rihardam Bukartam pirmie vārti sezonā

Kulda un Freibergs rezultatīvi uzvarā, Rihardam Bukartam pirmie vārti sezonā
Edgars Kulda. Foto: Zlin Press/Jiří Zaňát

Šovakar Eiropas hokeja līgās spēles aizvadījuši vairāki latviešu hokejisti. Edgars Kulda un Ralfs Freibergs ar rezultatīvu sniegumu izcēlās "Aukro Berani" uzvarā, tikmēr Vācijā pirmos vārtus sezonā guvis Rihards Bukarts.

Edgara Kuldas vārtu guvums un Ralfa Freiberga divas rezultatīvas piespēles Čehijas Ekstralīgā sekmēja "Aukro Berani" uzvaru pret "Olomouc" ar 4:0. Kulda guva komandas pirmos vārtus un laukumā pavadītajās 14:01 minūtēs izdarīja vēl trīs metienus, vienu bloķēja, spēli pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Freibergs asistēja "Aukro Berani" otrajos un trešajos vārtos, laukumā atradās 21:03 minūtes (otrais lielākais laiks komandā), kuru laikā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem, veica spēka paņēmienu un bloķēja pretinieku metienu, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu +2. Kuldam 12 spēlēs šobrīd astoņi punkti (3+5), Freibergam arī astoņi (1+7).

Uzvara arī Roberta Bukarta un Gunta Galviņa pārstāvētajam "Ocelari", kurš ar 3:2 pieveica "Pirati". Roberts Bukarts laukumā pavadīja vien 5:27 minūtes, iegūstot negatīvu lietderības koeficientu -1, savukārt Guntim Galviņam 18:32 minūtēs (2:17 mazākumā) neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojis Oskara Cibuļska un Māra Bičevska pārstāvētais "Mountfield" - 1:4 pret "Mlada Boeslav". Cibuļskis laukumā pavadīja 18:07 minūtes, izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, saņēma divu minūšu noraidījumu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Bičevskim 13:20 minūtēs arī divu minūšu noraidījums, četri uzvarēti iemetieni no 11 un neitrāls lietderības koeficients. Zaudējums licis "Mountfield" zaudēt līderpozīcijas līgas tabulā.

Vācijas DEL Riharda Bukarta pirmie vārti sezonā palīdzēja pārtraukt "Wild Wings" 11 spēles ilgo zaudējumu sēriju - 5:3 uzvara pret Roosters. Bukarts guva komandas trešos vārtus, 16:45 minūtēs divas reizes meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Citā spēlē Arvīda Reķa "Panther" ar 0:1 piekāpās "Ice Tigers". Reķis laukumā pavadīja 15:12 minūtes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem un bloķēja trīs pretinieku metienus.

Astotdaļfināla spēles Šveices kausā aizvadīja Ronalda Ķēniņa, kā arī Ivara Punnenova un Riharda Melnalksņa pārstāvētās komandas. Langnavas "Tigers" pārspēja Cīrihes "Lions" ar 5:3 - Punnenovs joprojām ārstē gūto savainojumu, taču laukumā "Tigers" ceturtajā maiņā devās Melnalksnis, kurš gan ar ierakstiem statistikas rādītājos neizcēlās. Dalību kausa izcīņā noslēdza "Lausanne" - 1:3 zaudējums pret "Ambri-Piotta". Ķēniņš, spēlējot "Lausanne" trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizcēlās.

Savstarpējo spēli Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) aizvadījusi Ērika Ševčenko , Ērika Žohova "Yugra" un Kirila Tambijeva "Torpedo", kurā ar 3:0 pārāka bija "Yugra". Ševčenko "Yugra" sastāvā guva spēles trešos vārtus, Tambijevs "Torpedo" sastāvā laukumā pavadīja tikai 7:52 minūtes, jo saņēma 5+20 noraidījumu. Tikmēr Žohovs debiju "Yugra" komandā joprojām vēl nav piedzīvojis. Citā VHL spēlē Edgara Siksnas pārstāvētais "Saryarka" ar 2:4 piekāpās "Rubin". Siksnam 18:33 minūtēs trīs metieni un negatīvs lietderības koeficients -1.

Slovākijā "Poprad" ar 3:2 pārspēja "Nitra". Artūram Salijam "Poprad" sastāvā viens metiens pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1. Tikmēr Jāņa Andersona pārstāvētais "Nove Zamky" ar 4:2 pieveica "DOXXbet Žilina". Andersonam 18:03 minūtēs viens metiens, divas soda minūtēs un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Austrijā Zintis Nauris Zuševics ar vārtu guvumu palīdzējis "99ers" ar 5:3 pieveikt "Villach". Zuševics guva komandas pirmos vārtus, kuri spēlētājam bija pirmie sezonā.

Norvēģijas "Get-ligaen" uzvara Maksima Ponomarenko pārstāvētajam "Stjernen" - 5:2 pret "Ringerike". Ponomarenko 20:20 minūtēs izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu liederības koeficientu.

Francijā savstarpējā spēlē tikās latviešu hokejistu pārstāvētās "Lyon" un "Gap", kurā pārāka ar 5:3 bija "Lyon". "Lyon" rindās divi vārti Martinam Lavrovam, rezultatīva piespēle Artūram Mickevičam. Savukārt "Gap" sastāvā vārti gan Elvijam Biezajam, gan Robertam Jekimovam. Tikmēr "Mulhouse" ar 2:7 piekāpās "Chamonix". Ar vārtiem "Mulhouse" sastāvā izcēlās Rolands Vīgners, bet Sandis Zolmanis un Artūrs Ševčenko palika bez punktiem. "Nice" ar 5:3 pārspēja "Strasbourg", Ervīns Muštukovs atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem.

Anglijas "Challenge Cup" Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lightning" ar 2:1 pārspēja "Blaze", savukārt Elites hokeja līgas spēlē Ričarda Birziņa "Flyers" ar 2:7 piekāpās "Devils".

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/swiss-ice-ho...
Hokej.cz - web českého hokeje
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.erstebankliga.at
https://www.hockeyslovakia.sk
https://www.liguemagnus.com/
https://eliteleague.co.uk/