Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks sāk sezonu ar sauso spēli un pirmās zvaigznes godu

Andrejs Siliņš

Kivlenieks sāk sezonu ar sauso spēli un pirmās zvaigznes godu
Matīss Kivlenieks, Foto: SIPA USA / Scanpix

Pirmo spēli jaunajā sezonā Amerikas hokeja līgā (AHL) naktī uz svētdienu aizvadīja latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš neielaida vārtus, atvairot 31 metienu un palīdzot komandai svinēt uzvaru. Pie rezultatīvas piespēles citā mačā tika Rūdolfs Balcers.

Rūdolfs Balcers atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot "Senators" ar 5:4 pagarinājumā uzveikt Ročesteras "Americans". Balceram arī pieci metieni pa vārtiem un lietderības koeficients +1. Balcers asistēja pirmo vārtu guvumā spēles 11. minūtē. Šosezon Rūdolfam sešās spēlēs septiņi punkti - četri vārti un trīs piespēles.

Klīvlendas "Monsters" ar 4:0 viesos sakāva Binghemptonas "Devils", un Matīss Kivlenieks atvairīja 31 pretinieku metienu. Latviešu vārtsargs tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Kivleniekam, kurš pirms sezonas guva savainojumu, šī bija pirmā spēle jaunajā sezonā.

"Penguins" ar 3:6 savā laukumā piekāpās "Phantoms". Mājinieku kapteiņa asistents Teodors Bļugers palika bez rezultativitātes punktiem, taču veica četrus metienus pa vārtiem, saņēma divas soda minūtes otrās trešdaļas vidū, pēc kā pretinieki vairākumā guva vārtus un pirmoreiz pārņēma vadību mačā. Bļugeram negatīvs lietderības koeficients (-1).

Hēršijas "Bears" bez aizsarga Kristofera Binduļa ar 2:0 viesos uzveica Šarlotes "Checkers".

Austrumkrasta līgā (ECHL) "Nailers" ar 1:4 atzina "Cyclones" pārākumu, bet Renārs Krastenbergs izdarīja vienu metienu un saņēma divas soda minūtes. Pamatīgs zaudējums arī "Admirals", kas ar 1:6 piedzīvoja sakāvi pret "Everblades". Roberts Locāns spēli beidza ar koeficientu -1.

ASV junioru līgā (USHL) Roberts Bļugers izdarīja divus metienus pa vārtiem, bet Medisonas "Capitols" ar 1:2 viesos piekāpās "Stampede".

NCAA čempionātā Arizonas štata universitātes komanda ar 5:1 sakāva Alabamas Hantsvilas universitāti. Gvido Jansons izcēlās ar rezultatīvu piespēli, vienu metienu, koeficientu +2 un četrām soda minūtēm. Arī Filips Buncis atdeva rezultatīvu piespēli, bet palika ar neitrālu koeficientu.

Meinas universitāte ar 2:3 otro dienu pēc kārtas piekāpās Minesotas Dulūtas vienībai. Eduards Tralmaks zaudētāju rindās atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kā arī saņēma divas soda minūtes. Klārksona universitāte izcīnīja otro uzvaru divās dienās, ar 3:1 pieveicot Svētā krusta koledžu. Haralds Egle atdeva rezultatīvu piespēli, veica divus metienus un saņēma vienu divu minūšu noraidījumu.

Aļaskas universitāte spēlēja neizšķirti 3:3 pret Denveras universitāti. 20 gadus vecais Aļaskas vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, kuram šī ir debijas sezona NCAA, palika rezervē.