Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Zolmanim un Birzītim divas rezultatīvas piespēles pārliecinošā "Eagles" uzvarā

Zolmanim un Birzītim divas rezultatīvas piespēles pārliecinošā "Eagles" uzvarā
Bruno Birzītis
Foto: Chelsea Zalewski

Šajā nedēļas nogalē Ziemeļamerikā startē Rietumu hokeja līgas (WHL) jaunā sezona. Otrajā spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlās līgas otrgadnieks Rihards Bukarts – latviešu uzbrucēja pārstāvētais Brendonas "Wheat Kings" ar 6:1 uzvarēja Redžīnas "Pats".

Uzbrucējs Rihards Bukarts šonakt atdeva vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot Brendonas "Wheat Kings" ar 6:1 sakaut Redžīnas "Pats". 18 gadus vecais Bukarts spēlēja pirmajā maiņā un punktu nopelnīja par piespēli piekto vārtu guvumā vairākumā.

Pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē naktī uz 20. septembri "Wheat Kings" uzvarēja ar 4:2. Tajā mačā Bukarts izcēlās ar negatīvu koeficientu (-1) un spēlēja pirmajā virknējumā.

Tikmēr ar vienu uzvaru divās spēlēs jauno sezonu sāka 17 gadus vecā aizsarga Eduarda Hugo Jansona pārstāvētais "Red Deer Rebels". Pirmajā mačā "Rebels" ar 3:5 piekāpās Kūtenajas "Ice", bet otrajā ar 4:1 pārspēja Kalgarī "Hitmen". WHL debitants Jansons abos mačos nepiedalījās.

Naktī uz sestdienu spēles aizvadīja arī Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) spēlējošie Latvijas pārstāvji. Uzbrucējs Georgs Golovkovs un Dramondvilas "Voltigeurs" ar 0:2 piekāpās Šoviniganas "Cataractes", savukārt uzbrucējs Ņikita Jevpalovs un Blenvilas-Buābriānas "Armada" ar 3:4 atzina Gatino "Olympiques" pārākumu. Golovkovs trīs reizes meta pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu, savukārt Jevpalovam viena rezultatīva piespēle, negatīvs koeficients (-1), pieci metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un uzvara trijos (no četriem) iemetienos.

Lieliski iesākto sezonu turpina Latvijas trio Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) klubā Sū "Eagles". Uzbrucēji Sandis Zolmanis un Bruno Birzītis šonakt atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot "Eagles" ar 5:0 uzveikt "Valley". Birzītim arī viens metiens pa vārtiem un pozitīvs koeficients (+2), bet Zolmanim – trīs metieni un +2. Mačā piedalījās arī aizsargs Kristofers Bindulis, kura kontā divi metieni pa vārtiem un +2.

Naktī uz sestdienu Bindulis un Zolmanis atdeva pa rezultatīvai piespēlei, bet Birzītis guva vienus no diviem vārtiem komandas zaudējumā Brukingsas "Blizzards" (2:4). Birzītis un Zolmanis sešās spēlēs ir guvuši 10 (3+7) punktus, savukārt Bindulim ir trīs (0+3) punkti.

Trešo spēli šonakt aizvadīja uzbrucējs Oskars Batņa. 19 gadus vecais hokejists vienreiz meta pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu koeficientu (-2), bet Bismarkas "Bobcats" ar 2:4 piekāpās Minesotas "Magicians".

Izmantotie resursi:
WHL Network
QMJHL Network
| North American Hockey League | NAHL

  +1 [+] [-]

, 2014-09-21 11:19, pirms 10 gadiem
"WHL debitants Jansons abos mačos nepiedalījās."

Šis neskan pārāk daudzsološi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja