Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam 32 atvairīti metieni Šveicē, Ševčenko debitē "Saryarka"

Merzļikinam 32 atvairīti metieni Šveicē, Ševčenko debitē "Saryarka"
Elvis Merzļikins
Foto: Keystone/Martial Trezzini

Vakar Eiropas hokeja laukumos spēles aizvadīja virkne Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu. Pirmo punktu EBEL jaunajā sezonā nopelnīja aizsargs Guntis Galviņš, savu debiju Karagandas "Saryarka" piedzīvoja Ēriks Ševčenko, bet Šveicē 32 metienus atvairīja vārtsargs Elvis Merzļikins.

Latvijas vārtsargu pārstāvētie klubi piedzīvoja zaudējumu Šveices čempionāta spēlēs. Ivars Punnenovs palika rezervē, bet Rapersvilas "Lakers" ar Timo Volfu vārtos ar 4:5 pagarinājumā piekāpās "Fribourg". Volfs atvairīja tikai 18 no 23 metieniem.

Tikmēr Elvis Merzļikins tika pie teikšanas "Lugano" mačā ar "Davos". Latvietis atvairīja 32 no 34 metieniem, taču Lugano hokejisti piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Pēc spēka otrajā līgā aizsargs Maksims Širokovs savainojuma dēļ nespēlēja, bet Martiņī "Red Ice" ar 2:4 zaudēja "Ajoie". Tikmēr "Thurgau" ar uzbrucēju Tomu Andersonu sastāvā ar 1:4 atzina "Visp" pārākumu.

Pie pirmā rezultativitātes punkta jaunajā EBEL sezonā tika aizsargs Guntis Galviņš. Bolzāno "Foxes" hokejists izcēlās ar rezultatīvu piespēli vairākumā, bet Itālijas klubs ar 2:5 piekāpās Lincas "Liwest". Latviešu aizsargs izcēlās arī ar divām soda minūtēm un negatīvu koeficientu (-1).

Vakar vairākas spēles tika aizvadītas arī Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL). Uzbrucējs Artūrs Mickevičs netika pieteikts spēlei, bet Ņeftekamskas "Toros" ar 0:1 atzina Kurganas "Zauralye" pārākumu.

Leonīda Tambijeva trenētais Karagandas "Saryarka" ar 3:2 uzvarēja Volžskas "Ariada". Uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs uzvarētāju sastāvā izcēlās ar negatīvu koeficientu (-1), divām soda minūtēm un 11 uzvarētiem iemetieniem (no 20). Latviešu hokejists laukumā pavadīja nepilnas 16 minūtes (15:37).

Cits "Saryarka" uzbrucējs Rustams Begovs spēlei netika pieteikts, taču pirmo spēli Karagandas vienības rindās aizvadīja aizsargs Ēriks Ševčenko. Latviešu hokejists spēlēja 19 minūtes un 41 sekundi, izceļoties ar negatīvu koeficientu (-1) un vienu metienu pa vārtiem.

Citā spēlē uzbrucējs Kirils Tambijevs izdarīja vienu metienu pa vārtiem (deviņās minūtēs un piecās sekundēs), bet viņa pārstāvētais Orskas "Yuzhny Ural" ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Kazaņas "Bars".

Kazahstānas čempionāta mačā vārtsarga Māra Jučera un uzbrucēja Raimonda Vilkoita pārstāvētais Atirau "Beibarys" ar 3:0 uzvarēja Ustjkamenogorskas "Torpedo". Latvieši šoreiz mačam netika pieteikti.

Zviedrijas "HockeyEttan" līgas (pēc spēka trešā līga; iepriekš – pirmā divīzija) mačā vakar "Kallinge-Ronneby" ar 2:1 uzvarēja "Helsingborgs". Uzvarētāju sastāvā mačā piedalījās aizsargs Ņikita Kolesņikovs un uzbrucējs Edgars Kļaviņš. Abi hokejisti pa reizei meta pa pretinieku vārtiem un palika bez punktiem.

Vakar sezonu sāka arī Norvēģijas pirmās divīzijas (pēc spēka otrā līga) komandas. Uzbrucējs Gatis Gricinskis guva vārtus, atdeva rezultatīvu piespēli un nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa pārstāvētais klubs "Nes" ar 5:6 atzina "Comet Halden" pārākumu. Cits uzbrucējs Ēriks Ozollapa rezultatīvi piespēlēja un nopelnīja divas soda minūtes, bet "Tonsberg Elite" ar 10:1 sagrāva "Krakene".

Francijas čempionāta pirmajā divīzijā (pēc spēka otrā līga) ar 1+2 izcēlās aizsargs Kalvis Ozols, palīdzot Monblānas hokejistiem ar 5:4 pagarinājumā uzvarēt Tūras vienību. Neskaitot vārtus un divas rezultatīvas piespēles, 20 gadus vecā latviešu aizsarga kontā bija arī pozitīvs koeficients (+2) un 12 soda minūtes. Spēlē piedalījās arī Monblānas aizsargs Raimonds Tūbelis, izceļoties ar divām soda minūtēm un negatīvu koeficientu (-1).

Izmantotie resursi:
National League
Erste Bank Eishockey Liga - Austria
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана
Svenska Ishockeyförbundet
Norges Ishockeyforbund
Pointstreak Sports Technologies - The Leader...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-21 10:21, pirms 10 gadiem
LTG rakstīja: Sevčenko, Kuzmenkovs, Begovs vysi spieļous Saryarka
Begovs jau uz fermu nosūtīts pie Salijas...

     [+] [-]

, 2014-09-21 10:41, pirms 10 gadiem
Intresanti kas par problēmām Bolzano, pagājušajā sezonā gandrīz kausu paņēma, šogad zāģē visiem pēc kārtas!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-21 10:47, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Intresanti kas par problēmām Bolzano, pagājušajā sezonā gandrīz kausu paņēma, šogad zāģē visiem pēc kārtas!
Bolzano paņēma EBEL kausu...nevis gandrīz paņēma
kas par problēmām? domāju, ka austrieši ir labi pastiprinājušies, lai atkal neatdotu savu kausu uz Itāliju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-21 11:16, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Bolzano paņēma EBEL kausu...nevis gandrīz paņēma
kas par problēmām? domāju, ka austrieši ir labi pastiprinājušies, lai atkal neatdotu savu kausu uz Itāliju...
O, jā, sezonā viņi bija otrie.

     [+] [-]

, 2014-09-21 11:51, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: O, jā, sezonā viņi bija otrie.
iedziļinoties šajā tevis uzdotajā jautājumā, izrādās, ka Bolzano ir finansiālas problēmas un viņu starts pat EBEL tika vērtēts kā 50/50 pirms sezonas...
Erste Bank Eishockey Liga 2014/15 Preaseason

     [+] [-]

, 2014-09-21 14:19, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: iedziļinoties šajā tevis uzdotajā jautājumā, izrādās, ka Bolzano ir finansiālas problēmas un viņu starts pat EBEL tika vērtēts kā 50/50 pirms sezonas...
http://www.internationalhockey.net/forums/showthread.php?12989-Erste-Bank-Eishockey-Liga-2014-15-Preaseason
Nu jā, tad skaidrs, pagājušajā sezonā biju par viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-21 15:34, pirms 10 gadiem
Merzļikinam laba spēle , būtu uzvara - būtu tuvu ideālam.