Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivleniekam neveiksmīga spēle ECHL, Jevpalovam zaudējums AHL

Rolands Eliņš

Kivleniekam neveiksmīga spēle ECHL, Jevpalovam zaudējums AHL
Matīss Kivlenieks. Foto: John Saraya, www.clevelandmonsters.com

Ziemeļamerikas hokeja līgā ECHL Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks ātri ielaida trīs vārtus un tika nomainīts, viņa komandai „Wings” ciešot zaudējumu 1:5 pret Sinsinati „Cyclones”.

22 gadus vecais Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks uz ECHL tika nosūtīts pēc neregulāras spēļu prakses Amerikas Hokeja līgā sezonas pirmajā pusē. Kivlenieks līdz šim ECHL bija aizvadījis divas spēles, vienā nākot uz maiņu un otrā izcīnot uzvaru.

Šonakt Kivlenieks aizvadīja savu trešo ECHL maču, kurā devās sākumsastāvā, taču spēle viņam un viņa komandai nevedās. Pretinieki no „Cyclones” vienības pārspēja Kivlenieku trīs reizes pirmo 12 minūšu laikā, turklāt viņš atvairīja tikai četrus no septiņiem metieniem, kas noveda pie vārtsargu maiņas.

„Wings” vienība savus vienīgos vārtus pēc tam guva tikai 55. minūtē un pret konferences līderi cieta neveiksmi ar 1:5. „Wings” ieņem sesto vietu Rietumu konferencē ECHL.

Kivlenieks savās pirmajās trīs ECHL spēlēs ieguvis statistiku vidēji spēlē ielaisti 4.54 vārti un atvairījis 86.4% pretinieku metienu.

Zaudējums šonakt arī Ņikitam Jevpalovam, kurš kopā ar „Rocket” vienību izbraukumā Amerikas Hokeja līgā piekāpās „Crunch” vienībai ar 2:4. Jevpalovs maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet ar ciiem ierakstiem protokolā neatzīmējās. „Rocket” komanda Austrumu konferencē noslīdējusi līdz 14. pozīcijai 16 komandu konkurencē, no „play-off” zonas atpaliekot par desmit punktiem.

Izmantotie resursi:
ECHL
TheAHL.com | The American Hockey League | The...

1 2 3 101 komentārs

     [+] [-]

, 2019-02-21 09:20, pirms 5 gadiem
Kivleniekam neveiksmīga karjera taipus okeānam.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 09:25, pirms 5 gadiem
Es atvainojos priekšlaicīgi par dozu realitātes, bet ar Kivlenieku neviens līgumu nepagarinās (ir spēkā vēl uz nākamo sezonu) vai iespējams, ka priekšlaicīgi atbrīvos jau pēc sezonas. Jebkurā gadījumā, spēles laiks būs ierobežots, ja paliks ZA

22.5 gados jau ir klāt pīķa vecums. Labāk nebojāt vērtību, arī ECHL rādot švakus ciparus. Eiropā varbūt kādā normālā līgā varēs nostiprināties.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-21 09:27, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: 22.5 gados jau ir klāt pīķa vecums. Labāk nebojāt vērtību, arī ECHL rādot švakus ciparus. Eiropā varbūt kādā normālā līgā varēs nostiprināties.
Vārtsargam 22 gadi ir pīķa vecums?

     [+] [-]

, 2019-02-21 09:31, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Vārtsargam 22 gadi ir pīķa vecums?
Tieši gribēju to pašu jautāt... bet tas, protams, nenozīmē, ka Machimol kungam automātiski nav taisnība! Izskatās, ka psiholoģiski ir "saplīsis"... ja spēs saņemties, tad es viņu vēl nenorakstītu. Ir vairāki piemēri no NHL (Dubniks, Eliots, M.Smits), kad vārtsargi pēc nožēlojamas sezonas vai vairākām saņemas un spēlē ļoti pieklājīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 09:36, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Es atvainojos priekšlaicīgi par dozu realitātes, bet ar Kivlenieku neviens līgumu nepagarinās (ir spēkā vēl uz nākamo sezonu) vai iespējams, ka priekšlaicīgi atbrīvos jau pēc sezonas. Jebkurā gadījumā, spēles laiks būs ierobežots, ja paliks ZA

22.5 gados jau ir klāt pīķa vecums. Labāk nebojāt vērtību, arī ECHL rādot švakus ciparus. Eiropā varbūt kādā normālā līgā varēs nostiprināties.
Nu, nerunā niekus. Skudra 22.5 gados ne tuvu nebija NHL, kur sāka spēlēt tikai 24 gados! Pietiks Kivleniekam aizvadīt 2-3 teicamas spēles un tu jau, kalkulatoriņ, sāksi dziedāt citu dziesmu!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 09:38, pirms 5 gadiem
skrusts rakstīja: Tieši gribēju to pašu jautāt... bet tas, protams, nenozīmē, ka Machimol kungam automātiski nav taisnība! Izskatās, ka psiholoģiski ir "saplīsis"... ja spēs saņemties, tad es viņu vēl nenorakstītu. Ir vairāki piemēri no NHL (Dubniks, Eliots, M.Smits), kad vārtsargi pēc nožēlojamas sezonas vai vairākām saņemas un spēlē ļoti pieklājīgi.
Mačimols nav nekāds kungs un, jā, viņam nav taisnība automātiski. Neviens leģendārs vārtsargs nav nospēlējis savas labākās spēles 22-23 gados. Tas notiek vēlāk, dažkārt - pat pēc 30...

     [+] [-]

, 2019-02-21 09:53, pirms 5 gadiem
Pamatīgs kontrasts pēc pagājušās sezonas. Būtu saglabājusies tāda profesija kā žurnālists mēs tiktu painformēti par iespējamiem iemesliem u.t.t., bet nu pagaidām iztiksim ar to kas ir. Pagājušgad viņs pārliecinoši uz leju nodzina baltkrievu Kulbakovu, kuram kopumā šogad sezona jau labāka

     [+] [-]

, 2019-02-21 09:57, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Pamatīgs kontrasts pēc pagājušās sezonas. Būtu saglabājusies tāda profesija kā žurnālists mēs tiktu painformēti par iespējamiem iemesliem u.t.t., bet nu pagaidām iztiksim ar to kas ir. Pagājušgad viņs pārliecinoši uz leju nodzina baltkrievu Kulbakovu, kuram kopumā šogad sezona jau labāka
pagājušā sezonā Kolumbusai nebija trešā varotčika jeb Kivlenieks bija trešais. šogad pieredzējušais Berubē viņu AHL ir izkonkurējis uzreiz praktiski. savu lomu nospēlēja arī treniņnometnes laikā gūtā trauma un pēc tam ar bija traumas sezonas laikā.
p.s. Ar Kulbakovu viņš praktiski nekonkurēja, viņam bija tik AHL dīls un ECHL spēlēja.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:01, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: pagājušā sezonā Kolumbusai nebija trešā varotčika jeb Kivlenieks bija trešais. šogad pieredzējušais Berubē viņu AHL ir izkonkurējis uzreiz praktiski. savu lomu nospēlēja arī treniņnometnes laikā gūtā trauma.
p.s. Ar Kulbakovu viņš nekonkurēja, viņam bija tik AHL dīls un ECHL spēlēja. Kivlenieks un Tīsens bija AHL.
Belars tak skaitījās trešais, vēlāk nolaida uz austrumkrastu, pēc tam nomainīja komandu/sistēmu.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:07, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Belars tak skaitījās trešais, vēlāk nolaida uz austrumkrastu, pēc tam nomainīja komandu/sistēmu.
nerunā niekus šoreiz. belars bija 5 Kolumbusas varotčiks. Bobrovskis, Korpisalo, Kivlenieks/Tīsens, Kulbakovs. Tīsenam un Kulbakovam nebija NHL līguma, tik AHL!

  -3 [+] [-]

, 2019-02-21 10:19, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Vārtsargam 22 gadi ir pīķa vecums?
Jā, ir klāt pīķa vecums tieši 22,5 gados. https://hockeygraphsdotcom.files.wo...

22-29 ir labākais vecums vārtsargam. Pēc 30 ir regress gadu no gada.

Un nav nekāda kontrasta ar pagājušo sezonu, iepriekšējā bija gaužām sūdīga.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 10:19, pirms 5 gadiem
skrusts rakstīja: Tieši gribēju to pašu jautāt... bet tas, protams, nenozīmē, ka Machimol kungam automātiski nav taisnība! Izskatās, ka psiholoģiski ir "saplīsis"... ja spēs saņemties, tad es viņu vēl nenorakstītu. Ir vairāki piemēri no NHL (Dubniks, Eliots, M.Smits), kad vārtsargi pēc nožēlojamas sezonas vai vairākām saņemas un spēlē ļoti pieklājīgi.
Bļe, nu kas jums ir ar to psiholoģisko saplīšanu? Viņš pro hokejā ir stabili sūdīgs bijis 2 gadus.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:22, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Bļe, nu kas jums ir ar to psiholoģisko saplīšanu? Viņš pro hokejā ir stabili sūdīgs bijis 2 gadus.
Šajā portālā visas neveiksmes visiem sportistiem vienmēr tiek skaidrotas ar psiholoģiju. Citi faktori neeksistē.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:27, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nerunā niekus šoreiz. belars bija 5 Kolumbusas varotčiks. Bobrovskis, Korpisalo, Kivlenieks/Tīsens, Kulbakovs. Tīsenam un Kulbakovam nebija NHL līguma, tik AHL!
es jau nestrīdos, tik kaut kā tā likās, es nepētu tik sīki. tik atceros ka kaut kur lasīju par belara pazemināšanu un tur tika saukts par trešo, kam jāgūst prakse austrumkrastā. Iespējams tas bija belaru resurss, viņi tai pendosu kuhņā ir vēl dumjāki par mani.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:28, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Un nav nekāda kontrasta ar pagājušo sezonu, iepriekšējā bija gaužām sūdīga.
Jā, ekselī.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:30, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Jā, ir klāt pīķa vecums tieši 22,5 gados. https://hockeygraphsdotcom.files.wo...
22-29 ir labākais vecums vārtsargam.
Iedod pilnu linku uz pētījumu ja tāds eksistē, nevis scatter-plotu ar 12 data punktiem. 22-29 ir plašs jēdziens.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:30, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: es jau nestrīdos, tik kaut kā tā likās, es nepētu tik sīki. tik atceros ka kaut kur lasīju par belara pazemināšanu un tur tika saukts par trešo, kam jāgūst prakse austrumkrastā. Iespējams tas bija belaru resurss, viņi tai pendosu kuhņā ir vēl dumjāki par mani.
Kolumbusai starp citu savas ECHL fermas nav. Kivlenieks aizsūtīts uz Canucks ECHL fermu, kur vārtus sargāja Kulbakovs. Tagad viņš ir AHL. skat vēl satiksies atkal šosezon , tik ECHL

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:32, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Kolumbusai starp citu savas ECHL fermas nav. Kivlenieks aizsūtīts uz Canucks ECHL fermu, kur vārtus sargāja Kulbakovs. Tagad viņš ir AHL. skat vēl satiksies atkal šosezon , tik ECHL
Gan jau satiksies, uz PČ arī abi aizbrauca kā trešie.

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:37, pirms 5 gadiem
Smags kritiens !
No cerībām par NHL līdz ...

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:38, pirms 5 gadiem
Šodien jāskatās biatlona stafete! Izdosies kāpt uz pjedestāla stafetē vai neizdosies!

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:42, pirms 5 gadiem
semerjaks rakstīja: Smags kritiens !
No cerībām par NHL līdz ...
tās cerības izpušķoja žurnālisti...sevišķi šosezon rudenī, kā savainotais Kivlenieks cīnījās par vietu NHL vārtos līdz pēdējai treniņnometnes dienai!
vai pagājušā sezona Kolumbusa saucot uz NHL patrenēties, kamēr Korpisalo AHL dabū spēļu praksi, lai šis nenosaltu aiz Bobrovska muguras!

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:43, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Šodien jāskatās biatlona stafete! Izdosies kāpt uz pjedestāla stafetē vai neizdosies!
cikos?

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:45, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: tās cerības izpušķoja žurnālisti...sevišķi šosezon rudenī, kā savainotais Kivlenieks cīnījās par vietu NHL vārtos līdz pēdējai treniņnometnes dienai!
vai pagājušā sezona Kolumbusa saucot uz NHL patrenēties, kamēr Korpisalo AHL dabū spēļu praksi, lai šis nenosaltu aiz Bobrovska muguras!
Vārtsargiem jau "baigi viegli" Eiropieši pat labus kanādiešus, amerikāņus sit ārā no vietām!

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:46, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: cikos?
Laikam 15.00 vai arī 16.00!
23 valstis startē un Latvija labākajā sastāvā!(single mix)!

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:52, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Laikam 15.00 vai arī 16.00!
23 valstis startē un Latvija labākajā sastāvā!(single mix)!
eirosportā raksta, ka gonka 14.50!
';

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:53, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: eirosportā raksta, ka gonka 14.50!
Skatījos biathlonworld 15.00, notiek Baltkrievijā, tad jābūt 15.00!

     [+] [-]

, 2019-02-21 10:56, pirms 5 gadiem
Šodien sākas arī PČ slēpošanā. Sprinta kvalifikācijā startēs gan Bikše (starts plkst. 14:06), gan Vīgants (14:09), gan Eiduka (13:14), gan Auziņa (13:19). Gan vīriem, gan dāmām ir virs 100 dalībniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 11:03, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Jā, ir klāt pīķa vecums tieši 22,5 gados. https://hockeygraphsdotcom.files.wo...

22-29 ir labākais vecums vārtsargam. Pēc 30 ir regress gadu no gada.

Un nav nekāda kontrasta ar pagājušo sezonu, iepriekšējā bija gaužām sūdīga.
kaut kā dzīvē Tavs apgalvojums nestrādā

Paskatamies labākos NHL vārtsargus pēc SVS% (tie, kas aizvadījuši >30 spēles) šobrīd NHL:
1. Vasiļevskis 24 gadi
2. Lēners 27 gadi
3. Graiss 33 gadi
4. Halāks 33 gadi
5. Bišops 32 gadi
6. Andersens 29 gadi
7. Rasks 31 gads
8. Praiss 31 gads

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 11:06, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Iedod pilnu linku uz pētījumu ja tāds eksistē, nevis scatter-plotu ar 12 data punktiem. 22-29 ir plašs jēdziens.
12 datu punkti, jo grafikā ir 12 punktiņi? Nu, zinātnieks īsts tu mums esi.

Paņem rokas, ieraksti gūglē atslēgvārdus un lasi. 22-29 nav plašs jēdziens, tas ir skaidri definēts vecuma intervāls pirms un pēc kura sniegums ir jau būtiski sliktāks.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 11:07, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Jā, ekselī.
?

  -2 [+] [-]

, 2019-02-21 11:09, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: kaut kā dzīvē Tavs apgalvojums nestrādā

Paskatamies labākos NHL vārtsargus pēc SVS% (tie, kas aizvadījuši >30 spēles) šobrīd NHL:
1. Vasiļevskis 24 gadi
2. Lēners 27 gadi
3. Graiss 33 gadi
4. Halāks 33 gadi
5. Bišops 32 gadi
6. Andersens 29 gadi
7. Rasks 31 gads
8. Praiss 31 gads
SVS nav svarīgākais rādītājs! Svarīgākais ir uzvaras!

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:13, pirms 5 gadiem
Čalim 20 gadi, bet bilance 13-8!
https://www.nhl.com/player/carter-h...

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:17, pirms 5 gadiem
Drausmīgi slikts %, bet bilance 28-17!
https://www.nhl.com/player/martin-j...

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:27, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: SVS nav svarīgākais rādītājs! Svarīgākais ir uzvaras!
Tas viss jau saistīts Ne jau vārtsargs viens pats tās uzvaras kaldina.

bet nu, par uzvarām runājot, ne jau visi viņi aizvadījuši vienādu spēļu skaitu. (kaut gan, skaitot uzvaras jau apmēram tie paši uzvārdi parādās...)

  -3 [+] [-]

, 2019-02-21 11:27, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: kaut kā dzīvē Tavs apgalvojums nestrādā

Paskatamies labākos NHL vārtsargus pēc SVS% (tie, kas aizvadījuši >30 spēles) šobrīd NHL:
1. Vasiļevskis 24 gadi
2. Lēners 27 gadi
3. Graiss 33 gadi
4. Halāks 33 gadi
5. Bišops 32 gadi
6. Andersens 29 gadi
7. Rasks 31 gads
8. Praiss 31 gads
Tas, ka vārtsargam sākas pīķis jau 22-23 gados nenozīmē, ka NHL ģenerālmenedžeri ir perfekti racionāli spēlētāju selekcijā. Veci vārtsargi ar labiem rādītājiem tiek pie lieliem, ilgiem līgumiem. Tāpat kā sākot celt lielu, dārgu tiltu, nojaukt to pusratā ir politiski un dažbrīd finansiāli neizdevīgi arī tad, ja ir pieejama izmaksu efektīvāka altsrnatīva. Tāpat arī vecus vārtsargus līguma pusē uz beņķa parasti nesēdina, bet dod spēlēt.

Tas viss noved pie situācijas, ka vairums no pirmajiem vārtsargiem ir aiz pīķa. Tāpēc arī vecāku vārtsargu skaits, kas vispār ir nospēlējuši 30+ spēles ir krietni lielāks.

Otrs faktors ir statistiskā izkliede un vienkārša nejaušība srzonas griezumā. Ir jāskata lielāks spēļu skaits, lai būtu pietiekams izlases lielums salīdzināšanai.

Ja tu paskatītos U-29 vidējo statistiku un O-30 vidējo statistiku (ar >30 GP), U-29 vārtsargu rādītāji ir labāki.
1 2 3 101 komentārs