Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Cibuļskim rezultatīva piespēle, Bukartam un Freibergam zaudējums 0:7

Rolands Eliņš

Cibuļskim rezultatīva piespēle, Bukartam un Freibergam zaudējums 0:7
Oskars Cibuļskis
Foto: mountfieldhk.cz

Ar dažādām sekmēm spēles Čehijas hokeja čempionātā aizvadījuši Latvijas leģionāri, kamēr Francijā ar vārtu guvumu izcēlās Artūrs Ševčenko un Rolands Vīgners.

Čehijas čempionāta spēlē milzīga sakāve Ralfa Freiberga un Roberta Bukarta pārstāvētajai „Zlin”, kas ar 0:7 viesos piekāpās „Bili Tygri”, kopvērtējuma 12. vietas īpašniecei 14 komandu konkurencē. Bukarts izdarīja četrus metienus pa vārtiem, bet ieguva negatīvu lietderības koeficientu -2, kamēr Freibergam lielākais spēles laiks komandā (21:23 minūtes) un arī dalīts sliktākais lietderības koeficients komandā (mīnus četri).

Savukārt Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvētajai „Mountfield” pavisam pretējs iznākums spēlē pret „Verva”, pieveicot to ar 7:3. Cibuļskis izcēlās ar rezultatīvu piespēli un +1, kamēr Džeriņš vārtiem bagātajā mačā palika bez punktiem un ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vācijas līgā Arvīda Reķa pārstāvētā „Panther” ar 7:1 sakāva „Pinguine”. Trešajā maiņā spēlējošais Reķis ar punktiem neizcēlās, bet viņa komanda, saglabājot 12. vietu līgā, pietuvojusies izslēgšanas spēļu zonai, no kuras atpaliek vairs tikai četrus punktus.

EBEL čempionātā Zintis Nauris Zuševics Grācas „99ers” sastāvā piedzīvoja smagu sakāvi pret „Salzburg” (3:8). Līdz ar šo maču pārtrūka Zuševica komandas trīs uzvaru sērija.

Francijā zaudējumu ar Māri Jučeru vārtos cieta „Lyon”, kas papildlaikā ar 2:3 piekāpās „Bordeaux”. Lionas sastāvā laukumā devās arī Renārs Demiters un Artūrs Mickevičs, ar punktiem neatzīmējoties. Zaudējums arī Rolanda Gritāna pārstāvētajai „Epinal”, kas ar 4:5 atzina „Nice” pārākumu, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas. Papildlaikā neveiksme arī Edmunda Augstkalna un Sergeja Pečuras „Strasbourg”, kas ar 3:4 zaudēja „Angers”, bet „Mulhouse” uzvarā pār „Chamonix” ar 6:2 pa vārtiem guva Artūrs Ševčenko un Rolands Vīgners.

Slovākijā triju Latvijas hokejistu Artūra Salijas, Māra Jasa un Kaspara Saulieša pārstāvētā „Nove Zamky” ar 3:2 pieveica „Liptovsky”, bet neviens no Latvijas spēlētājiem ar punktiem neatzīmējās. Zaudējums ar tādu pašu rezultātu savukārt Jānim Andersonam „Zilina” sastāvā, piekāpjoties „Nitra”.