Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Freibergam sezonas pirmie vārti, Ķēniņa komanda izstājas Šveices kausa 1/8 finālā

Freibergam sezonas pirmie vārti, Ķēniņa komanda izstājas Šveices kausa 1/8 finālā
Ralfs Freibergs. Foto: hokej.zlin.cz

Čehijas hokeja čempionātā pirmos vārtus šosezon guva Ralfs Freibergs, bet rezultatīvas spēles vairākās Eiropas līgās šodien aizvadīja arī citi Latvijas spēlētāji.

Čehijas čempionātā ar vārtu guvumu šodien izcēlās Latvijas aizsargs Ralfs Freibergs, kurš iemeta vairākumā otrā perioda beigās pret „Mountfield”. Tobrīd rezultāts kļuva 5:3 Freiberga pārstāvētās „Zlin” labā, bet beigās tika izcīnīta uzvara ar 6:5. Freibergam tas bija sezonas pirmais vārtu guvums (12 spēlēs 1+5) un viņam šodien arī pozitīvs lietderības koeficients +2, bet „Mountfield” spēles pieteikumā nebija Māra Bičevska, ne Oskara Cibuļska.

Rezultatīvs mačs Čehijā arī Guntim Galviņam, kurš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja „Trinec” ar 5:2 pārspēt „Liberec”. Galviņš rezultatīvu piespēli nopelnīja komandas ceturto vārtu guvumā. Savukārt „Vitkovice” zaudējumā pret „Karlovy Vary” Roberta Bukarta sastāvā nebija.

Vācijas čempionātā zaudējums Rihardam Bukartam un viņa komandai „Dusseldorf”, kas ar 1:4 piekāpās „Kolner”, lai gan vēl 40. minūtē atradās vadībā. Bukarta komanda pirms šodienas pamatlaikā nebija zaudējusi desmit spēlēs pēc kārtas.

Austrijā Zinta Naura Zuševica pārstāvētā Grācas „99ers” ar 1:4 piekāpās Insbrukas komandai, turnīra priekšpēdējās vietas īpašniecei. Grācas klubs ar Zuševicu ceturtajā maiņā ieņem piekto vietu EBEL. Savukārt Slovākijā Jānis Andersons palīdzēja „Detva” tikt pie uzvaras ar 6:3 pār „Dukla” un pakāpties uz septīto vietu 13 komandu kopvērtējumā.

Krievijas VHL Ēriks Ševčenko palīdzēja Novokuzņeckas „Metallurg” tikt pie sausās uzvaras 2:0 pār „Izhevsk”, savukārt Artūrs Ozoliņš tika pie divām rezultatīvām piespēlēm Toljati „Lada” uzvarā pār Tveras „Dynamo” (4:0). Ozoliņa komanda šosezon cietusi tikai četrus zaudējumus 16 spēlēs. Zaudējums šodien toties Edgara Siksnas komandai „Saryarka”, kura Leonīda Tambijeva vadībā ar 1:2 piekāpās „Almetyevsk”.

Šveicē tikmēr tiek izspēlēti kausa izcīņas astotdaļfinālā, un šo kārtu nepārvarēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā „Lausanne”. Ķēniņa komanda trešajā periodā spēja atspēlēties no 0:3 pret „Ajoie”, Šveices pēc spēka otrās līgas līdervienību, taču pēc tam „Lausanne” zaudēja papildlaikā ar 3:4. Tikmēr Ivara Punnenova un Toma Andersona pārstāvētā „Tigers” ar 5:3 pārspēja „Olten”. Punnenovs palika rezervē, bet Andersons guva komandas ceturtos vārtus. Savukārt Ženēvas „Servette” mačā pret „Lions” piedalījās Deniss Smirnovs un Sandis Smons – viņi punktus neguva, bet Ženēva zaudēja ar 3:4.

Norvēģijā vārtus guva Kalvis Ozols – viņš to paveica „Narvik” mačā pret Maksima Ponomarenko pārstāvēto „Stjernen”, palīdzot savai komandai uzvarēt ar 3:1.

Francijas līgā rezultatīvs mačs Artūram Mickevičam – rezultatīva piespēle un vārtu guvums „Gap” sastāvā, palīdzot ar 5:1 sakaut „Briancon”. Mickeviča komandas biedrs Roberts Jekimovs šoreiz punktus neguva. Vārtu guvums Francijā arī Rolandam Vīgneram, kurš to paveica pēc Artūra Ševčenko piespēles. Viņu pārstāvētā komanda „Mulhouse” ar 2:1 pēcspēles metienos pieveica „Bordeaux”.


Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.