Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Robertam Bukartam 1+1 un precīzs bullītis, Dzierkals Somijā debitē ar piespēli un uzvaru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Robertam Bukartam 1+1 un precīzs bullītis, Dzierkals Somijā debitē ar piespēli un uzvaru
Roberts Bukarts (pa labi). Foto: HC Vítkovice Ridera

Veiksmīgu sniegumu Čehijas Ekstralīgas kārtējā spēlē parādījis uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš pamatlaikā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī pēcspēles metienu sērijā realizēja bullīti, tomēr viņa pārstāvētā Ostravas "Vítkovice Ridera" ar 4:5 mājās atzina Liberecas "Bílí Tygři" pārākumu.

Roberts Bukarts spēlēja "Vítkovice Ridera" pirmajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadītajās 17:37 minūtēs spēja rezultatīvi asistēt Tomāšam Gumanam, kad tas otrā perioda vidū panāca 3:1 mājinieku labā, kā arī pats spēja gūt vārtus trešās trešdaļas vidū, tobrīd mājiniekiem atgūstot vadību (4:3). Bukarts pēcspēles metienu sērijā realizēja "Vítkovice Ridera" ceturto bullīti, kā arī visa mača gaitā kopumā izdarīja trīs metienus un nopelnīja lietderības koeficientu -2. Bukarts aizvadītajās četrās cīņās guvis divus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

"Vítkovice Ridera" pārtrūka divu uzvaru sērija, komandai gan joprojām ieņemot otro vietu 14 komandu konkurencē. Daudz sliktāk klājas Zlīnas "PSG Berani", kas šovakar piedzīvoja trešo zaudējumu trīs mačos, ar 1:4 kapitulējot "Olomouc" vienībai.

Ralfs Freibergs spēlēja "PSG Berani" otrajā aizsargu pārī, 22:24 minūtēs (lielākais spēles laiks komandā) izdarot trīs spēka paņēmienus un nopelnot lietderības koeficientu -2.

Citā Čehijas čempionāta spēlē sešas soda minūtes nopelnīja aizsargs Oskars Cibuļskis (laukumā 17:55 minūtes, viens metiens, viens spēka paņēmiens un lietderības koeficients -2), kamēr uzbrucējs Māris Bičevskis 14:57 minūtēs atzīmējās ar 13 uzvarētiem iemetieniem (no 20) un diviem metieniem.

Viņu pārstāvētā Hradeckrāloves "Mountfield" mājās rezultatīvā cīņā ar 6:5 sakāva Plzeņas "Škoda", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. Jāatzīmē, ka mājinieki vēl 53. minūtē atradās priekšgalā ar drošu 6:2, tomēr beigās ielaida trīs vārtus. Uzvarētāju labā divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Radeks Smolenāks.

Somija

Somijas "Liiga" čempionātā produktīvu debiju piedzīvojis latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš 11:32 nospēlētajās minūtēs (ceturtajā maiņā) veica rezultatīvu piespēli, izdarīja trīs metienus un nopelnīja lietderības koeficientu +1, palīdzot Mikeli "Jukurit" izcīnīt pirmo uzvaru sezonā, ar 3:2 pieveicot Kouvolas "KooKoo".

Veiksmīgajā epizodē, kad latvietim izdevās asistēt krievu leģionāram Aleksandram Jakovenko, Dzierkals vairāk nekā desmit sekundes meistarīgi pretinieku zonā pieturēja ripu, īstajā brīdī atdodot to komandas biedram.

Šveice

Otro uzvaru pēc kārtas Šveices Nacionālajā līgā (NLA) svinējusi Ženēvas "Servette", kas izbraukumā ar 3:2 bullīšu sērijā pieveica "Ambri-Piotta". Vienu no trīs "Servette" precīzajiem pēcspēles metieniem realizēja arī 20 gadus vecais uzbrucējs Deniss Smirnovs, kurš atkal spēlēja "Servette" pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 20:21 minūtes, kuru laikā latvietis izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, sešiem uzvarētiem iemetieniem (no 13) un +/- rādītāju -1.

Smirnovs četrās NLA spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles.

18 no 21 pretinieku metiena šovakar izdevās atvairīt vārtsargam Ivaram Punnenovam, kurš tādējādi palīdzēja Langnavas "Tigers" izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas, ar 5:3 pārspējot "Zug".

Savukārt pamatīgu kāvienu ar 0:5 pret Cīrihes "Lions" piedzīvoja Ronalds Ķēniņs un "Lausanne", kam šī bija pirmā neveiksme jaunajā NLA sezonā. Uzbrucējs cīņā ar savu bijušo komandu spēlēja "Lausanne" otrajā maiņā, laukumā pavadot 18:15 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus un nopelnīja lietderības koeficientu -1.

Vācija

Uzbrucējs Rihards Bukarts spēlēja "Düsseldorfer EG" otrajā maiņā, komandai izbraukumā ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā uzvarot Augsburgas "Panther" un tādējādi izcīnot pirmos divus punktus šosezon Vācijas hokeja līgā (DEL). Latvietim šajā cīņā viens divu minūšu noraidījums un nerealizēts pēcspēles bullītis.

Slovākija

"Tipsport" līgas ietvaros otro rezultatīvo piespēli šosezon nopelnījis uzbrucējs Kārlis Ozoliņš, kurš, spēlējot pirmajā maiņā, asistēja "Liptovský Mikuláš" uzvaras vārtu guvumā (2:1) spēlē pret "Nové Zámky". "Liptovský Mikuláš" šī bija pirmā uzvara aizvadītajās četrās spēlēs.

Savukārt bez punktiem Slovākijas augstākajā līgā joprojām ir aizsarga Jāņa Andersona "Detva", kas šovakar viesos ar 2:4 kapitulēja Budapeštas "MAC Ujbuda" klubam no Ungārijas.

Krievija-2

Piekto zaudējumu piecās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlēs piedzīvojusi Pekinas "KRS-BSU", kas izbraukumā ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja citam Ķīnas klubam Dzjiliņas "Tseng Tou".

No latviešu hokejistiem "KRS-BSU" sastāvā visilgāk (22:56 minūtes) uz ledus bija aizsargs Kristaps Bazevičs, kurš nopelnīja lietderības koeficientu +2. Cits aizsargs Artūrs Salija spēlēja 18 minūtes un 59 sekundes, sakrājot neveiksmīgāku lietderības koeficientu -2. Savukārt uzbrucējs Gunārs Skvorcovs 20:41 minūtēs uzvarēja divos no sešiem iemetieniem, izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī +/- rādītājā iekrāja -1.

Otro zaudējumu četrās spēlēs tikmēr piedzīvojusi ģenerālmenedžera Normunda Sējēja Taškentas "Humo", kas viesos ar 0:3 kapitulēja Kurgānas "Zauralye".

Francija

Visbeidzot ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Gapas "Rapaces" pārākumu 3:1 pār Briansonas "Diables rouges" Francijas "Magnus" līgas otrajā spēļu kārtā kaldināja uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, kuram divos mačos kopumā jau ir iekrāti pieci rezultativitātes punkti (2+3).

Savukārt jau trešo sakāvi šosezon cieta uzbrucēju Rolanda Vīgnera un Artūra Ševčenko Milūzas "Scorpions", kas ar 0:4 kapitulēja Bordo "Boxers" komandai. Abi latvieši iekrāja pa -2 lietderības koeficientam, kā arī Vīgners uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Izmantotie resursi:
Onlajny.com | Tipsport extraliga (ČR)
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...
Tipsportliga
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://www.sihf.ch/de/
https://www.del.org/event/augsburge...
https://www.liguemagnus.com/

  -1 [+] [-]

, 2019-09-20 22:19, pirms 5 gadiem
Manuprāt, tizls stils rakstīt virsrakstā saīsinātus vārdus! Tiešām tik grūti uzrakstīt pilnu vārdu?? Ne pirmo reizi šitāds stulbums SC redzēts.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 22:31, pirms 5 gadiem
Veiksmīgajā epizodē, kad latvietim izdevās asistēt krievu leģionāram Aleksandram Jakovenko, Dzierkals vairāk nekā desmit sekundes meistarīgi pretinieku zonā pieturēja ripu, īstajā brīdī atdodot to pretiniekam.

laikam piektdiena, ka var tādus murgus rakstīt
ja jau krievs, tad vienmēr pretinieks

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 22:36, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: Veiksmīgajā epizodē, kad latvietim izdevās asistēt krievu leģionāram Aleksandram Jakovenko, Dzierkals vairāk nekā desmit sekundes meistarīgi pretinieku zonā pieturēja ripu, īstajā brīdī atdodot to pretiniekam.

laikam piektdiena, ka var tādus murgus rakstīt
ja jau krievs, tad vienmēr pretinieks
Laikam domrakstus skolaa vairs neliek rakstiit. Par stila kljuudaam vispar nav ko runaat....

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 22:38, pirms 5 gadiem
Īstajā brīdī atdot ripu pretiniekam arī jāmāk, viņš taču to var negaidīt...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-21 07:54, pirms 5 gadiem
Sējējs ir kāds radinieks autoram, ka izceļams? ko tad citi bijušie izlases spēlētāji netiek pieminēti savos amatos VHL klubos?
Panteļejevs - HC Rostov galvenais treneris...
Ignatjevs - KRS-BSU trenera asistents!

  -3 [+] [-]

, 2019-09-21 09:34, pirms 5 gadiem
Ja Dzierkals turpinās spēlēt 11-12 minūtes 3-4 maiņā... domājams, ka arī Somijā viņam nepatiks.
Klubu mainītājus rakaturo dažas lietas:
1. Talants - liels
2. Attieksme - nekāda !