Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

DEL sezona startēs 17. decembrī, komandas būs sadalītas divās grupās

DEL sezona startēs 17. decembrī, komandas būs sadalītas divās grupās
Kristofers Bindulis. Foto: imago images/ActionPictures/Scanpix

Vācijas Hokeja līga paziņojusi, ka jaunā sezona sāksies 17. decembrī un ka startēs visas 14 komandas. Tās būs sadalītas divās grupās, balstoties pēc ģeogrāfiskās atrašanās vietas.

Ja citas Eiropas vadošās hokeja līgas sezonu sāka septembrī, tad Vācija nolēma nogaidīt, izvērtējot gan veselības, gan finansiālos riskus. Sākotnējie sezonas sākuma datumi tika pārcelti, bet tagad paziņots, ka sezona startēs 17. decembrī. Plānots, ka spēles notiks gandrīz katru dienu visas sezonas garumā, bet pagaidām grafiks nav paziņots.

Laukumā dosies 14 komandas, tādējādi nevienai nav nācies atteikties no sezonas. Tiek minēts, ka vairākas vienības saņēmušas labus signālus par finansiālo palīdzību no valsts pārvaldes, tāpat hokejistiem samazinātas algas.

Komandas sadalītas divās grupās - ziemeļu un dienvidu. Ziemeļos spēlēs “Eisbären Berlin”, “Fischtown Pinguins Bremerhaven”, “Düsseldorfer EG”, “Kölner Haie”, “Iserlohn Roosters”, “Krefeld Pinguine” un “Grizzlys Wolfsburg”. Dienvidu grupā spēlēs “Augsburger Panther”, “ERC Ingolstadt”, “Adler Mannheim”, “Red Bull Munich”, “Nürnberg Ice Tigers”, “Straubing Tigers” un “Schwenninger Wild Wings”.

Pret savas grupas komandām gan viesos, gan savā laukumā jāspēlē divas reizes (kopā četri savstarpējie mači), kamēr pret otras grupas komandām pa vienam mačam mājās un izbraukumā. Izslēgšanas mačiem kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas. Play-off pirmā kārta tiks aizvadīta sērijā līdz divām uzvarām savas grupas ietvaros, bet no pusfināliem notiks krustošanās ar otru grupu.

Šajā sezonā līgums ar Vācijas augstākās līgas komandu ir vienam Latvijas hokejistam - aizsargs Kristofers Bindulis pārstāvēs Krēfeldes “Pinguine”. Pērn Vācijā spēlēja uzbrucējs Rihards Bukarts (tagad pārbaudes laika līgums ar Rīgas “Dinamo”) un vārtsargs Kristers Gudļevskis (tagad Austrijā).

Izmantotie resursi:
https://www.penny-del.org/news/penn...


, 2020-11-19 21:26, pirms 3 gadiem
Sakarīgs sezonas izspēlēšanas plāns.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
5

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.