Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ķēniņam piespēle, Cibuļskim pietiek ar neizšķirtu, komandas iekļūst ČL 1/4 finālā

Ķēniņam piespēle, Cibuļskim pietiek ar neizšķirtu, komandas iekļūst ČL 1/4 finālā
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Dramatiskās astotdaļfinālu atbildes spēlēs sekmīgi IIHF Čempionu līgu turpina Latvijas hokejistu Ronalda Ķēniņa un Oskara Cibuļska pārstāvētie klubi Šveices "Lausanne" un Hradeckrāloves "Mountfield" no Čehijas.

Ķēniņš šovakar 17:46 laukumā pavadītajās minūtēs nopelnīja rezultatīvu piespēli, izdarīja, kā arī bloķēja pa vienam metienam un izpelnījās lietderības koeficientu -1. Viņa "Lausanne" pēc pirmajā mačā Čehijas pilsētā Plzeņā izcīnītā panākuma 2:1 pār "Škoda" šovakar mājās čehiem pamatlaikā piekāpās ar 3:4. Tika spēlēts pagarinājums, kura 58. sekundē "Lausanne" derīgo 4:4 neizšķirtu izrāva Korijs Emertons.

Čempionu līgas ceturtdaļfinālā "Lausanne" spēkosies ar Zviedrijas klubu "Luleå", kas divu spēļu summā ar 7:2 apspēlēja Šveices čempioni "Bern".

Paralēlajā spēlē "Mountfield" viesos Vācijā cīnījās 1:1 ar Manheimas "Adler", kopsummā izcīnot uzvaru ar 2:1 un pirmoreiz kluba vēsturē nodrošinot vietu šā turnīra ceturtdaļfinālā. Čehijas komandas rindās 19:34 minūtes uz ledus bija aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Turpinājumā "Mountfield" ceturtdaļfinālā eksaminēs Šveices "Zug" vienību, kas ar 6:4 summā pārspēja Tamperes "Tappara" no Somijas. Ceturtdaļfinālā ar 8:2 uzvaru atbildes spēlē un panākumu 11:8 summā iekļuva Gēteborgas "Frölunda Indians", kas izslēdza citu Zviedrijas klubu Kārlstades "Färjestad".

Vairākkārtējā Čempionu līgas uzvarētāja "Frölunda Indians" ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Šveices "Biel". Šveicieši kopvērtējumā ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Augsburgas "Panther". Beidzamajā pārī Stokholmas "Djurgårdens" spēlēs ar Minhenes "Red Bull" un Minskas "Yunost" pāra uzvarētāju. Pirmajā mačā ar 3:2 Minskā bija pārāks Vācijas klubs.

Citos turnīros

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) otro uzvaru pēc kārtas svinēja Ženēvas "Servette", kas, pateicoties Noā Roda trim vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei, ar 6:2 sakāva Rapersvīlas "Lakers", ar 22 mačos izcīnītiem 37 punktiem pakāpjoties uz trešo pozīciju. Uzbrucējs Deniss Smirnovs ženēviešu rindās spēlēja 16:56 minūtes, uzvarot septiņos no desmit iemetieniem, izdarot vienu metienu pa vārtiem un nopelnot divas soda minūtes.

Čehijas Ekstralīgā aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā čempione Tršinecas "Oceláři" uzvarēja ceturtajā spēlē pēc kārtas, ar 6:3 pārliecinoši pieveicot Brno "Kometa", kam šī bija sestā neveiksme pēc kārtas. Līdz ar to "Oceláři" ar 40 punktiem 21 spēlē nostiprinājās otrajā vietā. Galviņš laukumā bija 21:10 minūtes, spēlējot Triņecas trešajā maiņā.

Visbeidzot Francijas čempionātā ceturtajā Gapas "Rapaces" zaudējumā pēc kārtas (2:3 pret Ruānas "Dragons") rezultatīvu piespēli nopelnīja uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, kuram arī deviņi metieni pa vārtiem un lietderības koeficients +1. Citam "Rapaces" uzbrucējam Robertam Jekimovam lietderības koeficients -1.

Izmantotie avoti:
https://www.championshockeyleague.com/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.hokej.cz/zapas/2795075/...
Synerglace Ligue Magnus


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.