Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols saņem izsaukumu atpakaļ uz AHL

Emils Ozerinskis

Ābols saņem izsaukumu atpakaļ uz AHL
Rodrigo Ābols. Foto: Swamp Rabbits

LETA: Latvijas hokejists Rodrigo Ābols otrdien no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) kluba Grīnvilas "Swamp Rabbits" izsaukts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) vienību Springfīldas "Thunderbirds".

Pirms nedēļas "Thunderbirds" uz ECHL vienību nosūtīja 23 gadus veco centa uzbrucēju Rodrigo Ābolu. Latvietis uz ECHL klubu devās kopā ar komandasbiedru uzbrucēju Klifu Pū, bet pretējā virzienā ceļoja uzbrucējs Laiems Pekararo.

Latviešu uzbrucējs ECHL čempionātā aizvadīja četras spēles, kuru laikā izcēlās ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ābols šosezon "Thunderbirds" rindās laukumā devies četrās spēlēs, kurās izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, kā arī sakrājis +/- rādītāju -1. Pirmssezonas treniņnometnē 23 gadus vecais hokejists pabija arī Nacionālās hokeja līgas komandā Floridas "Panthers", aizvadot divas spēles, bet 21.septembrī tiekot nosūtītam uz Springfīldas klubu AHL. "Panthers" ar Ābolu maijā parakstīja divu gadu debitanta līgumu.

Iepriekšējā sezonā Ābols Zviedrijas čempionātā Erebrū "Orebro" rindās 45 pamatturnīra spēlēs guva 18 vārtus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja, bet divās izslēgšanas cīņās vienreiz rezultatīvi piespēlēja. 2019.gada pavasarī hokejists Latvijas izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionātā, taču tas beidzās ar traumu jau otrajā spēlē, līdz tam gūstot vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 12:26, pirms 4 gadiem
Tā arī varēja paredzēt, ka tas būs tikai vienas divu nedēļu jautājums, lai atgrieztos AHL...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 12:27, pirms 4 gadiem
Uz NHL gan šogad visticamāk netiks.

     [+] [-]

, 2019-11-19 12:29, pirms 4 gadiem
Uz formas burkāns sakrustots ar palmu?

     [+] [-]

, 2019-11-19 13:14, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Uz formas burkāns sakrustots ar palmu?
Starp Mēnesi 😁👌

  +3 [+] [-]

, 2019-11-19 13:40, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Uz formas burkāns sakrustots ar palmu?
"Swamp Rabbits" nozīmē "Purva Truši"!

https://en.wikipedia.org/wiki/Green...

Starp citu, no purva nosaukuma vācu valodā 'Sumpf' ir cēlies latviešu vecvārds zampa, kurš tagad ir vairs tikai žargonā lietots. Tā ka šis Dienvidkarolīnas pilsētas Grīnvilas klubs varbūt priekš Ābola patiešām ir zampa, kur viņš nokļuvis uz īsu laiku, neveiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-19 14:05, pirms 4 gadiem
Atsauca ļoti ātri. Diezkas pamanījies būs. Ja atkal turpinās beņķi deldēt tad varēja palikt echl labāk.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-19 14:44, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Atsauca ļoti ātri. Diezkas pamanījies būs. Ja atkal turpinās beņķi deldēt tad varēja palikt echl labāk.
Cik es ātrumā paskatījos minorlīgu un fārmklubu saitos un triperī, tad ir divi momenti:

1) NHL Panteras izsauca vienu uz augšu no AHL:
Florida Panthers President of Hockey Operations & General Manager Dale Tallon announced today that the Panthers have recalled forward Dominic Toninato from Florida’s American Hockey League (AHL) affiliate, the Springfield Thunderbirds.
Panthers Recall F Dominic Toninato from T-Birds...

2) priekš ECHL fārma Ābols un vēl viens čalis, nosūtīti lejā no AHL, "zampā" nospēlēja ļoti labi.

RABBIT TAILS
Reassigned to Greenville early last week, Cliff Pu and Rodrigo Abols paid immediate dividends to the Swamp Rabbits. Pu posted a goal and five assists in four games last week, and Abols scored three goals and an assist in the same span.
When leading heading into the room for intermission, the Swamp Rabbits have not lost. The team is 5-0-0 when leading after one, and 6-0-0 when leading after two.
https://www.swamprabbits.com/en/art...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 14:49, pirms 4 gadiem
un vēl šo to var izlobīt no sākotnējā infas avota- ECHL saita, no kurienes Eliteprospects paņēma un izplatīja šo ziņu, un no tiem caur triperi un letu, to pārpublicēja visi par hokeju rakstošie LV neta mediji.

https://www.echl.com/en/news/2019/1...