Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

L. Tambijevs pie "Saryarka" stūres debitē ar uzvaru, K.Tambijevam piespēle panākumā

L. Tambijevs pie "Saryarka" stūres debitē ar uzvaru, K.Tambijevam piespēle panākumā
Leonīds Tambijevs savā pirmajā spēlē "Saryarka" galvenā trenera amatā. Foto: http://www.saryarka-hc.kz

Pirmo spēli Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas „Saryarka” galvenā trenera amatā aizvadīja Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, kura vadībā Kazahstānas vienība pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ķīnas „Tsen Tou” ar 4:3. Savukārt, viņa dēls Kirils, kurš spēlē citā Kazahstānas komandā „Torpedo”, atzīmējās ar piespēli uzvarā pār „KRS Oerdži” ar 8:3.

Šo sezonu Leonīds Tambijevs uzsāka Sanktpēterburgas „Dynamo”, ar ko pagājušajā gadā kļuva par VHL čempionu. Pēc 13 spēlēm komandas kontā bija 20 punkti un piektā vieta līgā. Tomēr līgums tika lauzts pēc abpusējās vienošanas, un pēc nelielas pauzes Tambijevs pievienojās „Saryarka”, kas pirms šīs dienas spēles ieņēma 18. vietu turnīrā, zaudējot trīs no pēdējiem četriem mačiem. Tambijeva pirmajā mačā komanda pēcspēles metienu sērijā apspēlēja par vienu vietu augstāk esošo „Tsen Tou” – 4:3, kas ļāva apsteigt ķīniešus turnīra tabulā.

Uzvarētāju sastāvā spēlēja arī latviešu aizsargs Edgars Siksna, kurš laukumā pavadīja gandrīz 25 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Šosezon aizvadītajos 25 mačos aizsargs guvis vienus vārtus un atdevis piecas piespēles, bet viņa lietderība ir negatīva – mīnus divi.

Kirils Tambijevs atzīmējās ar piespēli „Torpedo” uzvarā pār „KRS Oerdži” ar 8:3. Viņam atvēlētajās 14:10 minūtēs uzbrucējs neizdarīja nevienu metienu, bet maču pabeidza ar pozitīvu lietderību +2. Šī bija Tambijeva sestā piespēle 24 mačos, uzbrucēja kontā ir arī trīs vārti. Ar 29 punktiem 27 spēlēs „Torpedo” ieņem 14. pozīciju līgā.

Eduarda Hugo Jansona „Neftyanik” ar rezultātu 4:1 apspēlēja Voroņežas „Buran”. Latviešu aizsargs ar rezultativitāti neizcēlās, bet saņēma vienu divu minūšu sodu. Aizsargam tā bija vien sestā spēlē, iepriekšējos piecos mačos viņš guvis vienus vārtus un atdevis vienu piespēli. „Neftyanik” ieņem piekto vietu, izcīnot 38 punktus 24 mačos.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja