Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins atvaira četrus bullīšus no sešiem un svin uzvaru

Rolands Eliņš

Merzļikins atvaira četrus bullīšus no sešiem un svin uzvaru
Elvis Merzļikins
Foto: Hclugano.ch

Latvijas jaunais vārtsargs Elvis Merzļikins palīdzēja "Lugano" Šveices čempionātā gūt uzvaru pār Ženēvas komandu ar 4:3. Neizšķirts pamatlaikā tika panākts vien 55. minūtē, bet bullīšos Merzļikins aizveda komandu līdz panākumam.

Šveices Nacionālajā līgā Elvis Merzļikins vakar palīdzēja "Lugano" gūt uzvaru pēcspēles metienos pār Ženēvas "Servette". Pamatlaikā un papildlaikā Merzļikins atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem, bet no sešiem pēcspēles bullīšiem kapitulēja tikai divos. Pirmos vārtus nācās ielaist pēc ripas rikošeta vārtu priekšā, otrajos Merzļikins atsita ripu augstu gaisā un tā iekrita tieši pretinieku hokejista rokās, kurš nevilcinājās to mest atpakaļ vārtu virzienā, bet trešos vārtu guvumu "Servette" izspēlēja līdz tukšiem vārtiem. Pēdējā bulīšu sērijā "Servette" vārtsargs tik ļoti pārdzīvoja ielaistos vārtus, ka trieca nūju pret vārtu kontrukciju, bet Merzļikinam tas nepatraucēja mierīgi atsist pretinieku pēdējo mēģinājumu.

Merzļikins šosezon atvairījis 90,5% metienu pa vārtiem un vidēji mačā ielaidis 2,79 vārtus. Atvairīto metienu procenta ziņā viņš ir 15. vietā, taču ar trim rezultatīvām piespēlēm ir pārliecinoši rezultatīvākais vārtsargs līgā. Savainotais Ivars Punnenovs ar atvairītiem 90,6% ir trīs vietas augstāk. "Lugano" kopvērtējumā šobrīd ir trešajā vietā, turklāt tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes "Lions".

Savukārt Šveices otrajā līgā Maksima Širokova "Red Ice" vakar guva uzvaru ar 5:3, bet aizsargam Tomam Andersonam "Thurgau" sastāvā divas soda minūtes uzvarā 6:3. Neviens no viņiem ar punktiem neizcēlās

Armanda Bērziņa pārstāvētā "Val Pusteria" vakar ar 3:2 pieveica "Vassa" vienību, tiesa, latviešu centra uzbrucējs ar punktiem neizcēlās. Viņa komanda ar 19 punktiem 22 spēlēs ieņem trešo vietu kopvērtējumā A Sērijā.

Izmantotie resursi:
National League

  +3 [+] [-]

, 2014-10-19 13:14, pirms 10 gadiem
Uz izlasi!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-19 13:49, pirms 10 gadiem
Prieks, ka Latvijai aug ļoti labi vārtsargi!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-19 14:09, pirms 10 gadiem
Kas tas viņiem par Šveices standartrezultātu- 4:3?