Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Skvorcova "Kunlun Red Star" iztur pretinieku spiedienu, nopelnot pirmo punktu sezonā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Skvorcova "Kunlun Red Star" iztur pretinieku spiedienu, nopelnot pirmo punktu sezonā
Gunārs Skvorcovs (Nr. 83) cīņā pie laukuma apmales. Foto: Kunlun Red Star

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas septītajā spēlē pirmo punktu turnīra tabulā izdevies ierakstīt pēdējā vietā esošajai uzbrucēja Gunāra Skvorcova pārstāvētajai Pekinas "Kunlun Red Star", kas Mitiščos ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ufas "Salavat Yulaev", kam šī bija sestā uzvara astoņos mačos.

30 gadus vecais latviešu hokejists Skvorcovs tika pacelts uz Ķīnas kluba trešo virknējumu, uz ledus pavadītajās 15:39 minūtēs protokolā atzīmējoties ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu.

Spēles rezultātu atklāja "Kunlun Red Star", Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kalgari "Flames" savulaik uzspēlējušajam Spenseram Fū astotajā skaitliskā mazākuma sekundē noslēdzot ātro pretuzbrukumu - 1:0. Otrā perioda pirmajā daļā Vladimirs Žarkovs un Markuss Granlunds ļāva ufiešiem atspēlēties un pārņemt vadību ar 2:1, tomēr pēc divarpus minūtēm Ivans Nikolišins pēc Fū piespēles atgrieza neizšķirtu - 2:2.

Laukumā pārliecinoši dominēja "Salavat Yulaev", kas izdarīja 54 metienus pa vārtiem, kamēr nosacītie spēles mājinieki tikai 24. "Kunlun Red Star" vārtsarga Dmitrija Šikina teicamais sniegums ļāva pekiniešiem sasniegt pagarinājumu un pēcāk arī bullīšu sēriju. Tajā Aleksandrs Kadeikins un Dmitrijs Kugriševs ļāva līksmot "Salavat Yulaev" - 3:2.

Nākamo spēli "Kunlun Red Star" aizvadīs 25. septembrī Balašihā pret Omskas "Avangard".

Vakara paralēlajā spēlē piecu uzvaru sērija pārtrūka zvaigžņotajai Maskavas CSKA, kas savā laukumā noslēdzošajā periodā ielaida četrus vārtus, divreiz pazaudējot minimālu pārsvaru un ar 2:4 atzīstot Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu. Jāmin to, ka "Metallurg" izdarīja par 26 metieniem vairāk (42:16) nekā pretinieki, trešajā trešdaļā šajā komponentā dominējot ar 19:4. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli sešas uzvaras aizvadītajos septiņos mačos iekrājušās Magņitogorskas vienības labā šovakar izcēlās profesionāļa karjeru CSKA komandā uzsākušais Nikolajs Prohorkins.

"Metallurg" ar septiņās spēlēs iegūtiem 12 punktiem dala pirmo vietu Austrumu konferencē ar Boba Hārtlija trenēto "Avangard". Savukārt septiņās cīņās nopelnītiem 11 punktiem CSKA dala Rietumu konferences līderpozīciju ar Sanktpēterburgas SKA.

Izmantotie avoti:
https://www.khl.ru/