Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Siksna turpinās spēlēt Tambijeva vadītajā VHL čempionvienībā

Rolands Eliņš

Siksna turpinās spēlēt Tambijeva vadītajā VHL čempionvienībā
Edgars Siksna spēlē pret Krievijas izlasi. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja aizsargs Edgars Siksna turpinās pārstāvēt Karagandas “Saryarka” vienību arī nākamajā sezonā, liecina informācija Krievijas Augstākās līgas (VHL) mājaslapā.

26 gadus vecais Edgars Siksna Kazahstānā bāzēto “Saryaka” vienību pārstāv jau kopš 2015. gada un aizvadīs tajā arī piekto sezonu pēc kārtas. VHL oficiālajā transfēru sarakstā viņš vakar vakarā norādīts pie spēlētājiem, kuri paliek komandā.

Siksna aizvadītajā sezonā VHL regulārajā sezonā izcēlās ar 17 punktiem 51 spēlē, turklāt viņam un komandai sanāca lielisks “play-off” turnīrs. Siksna 17 mačos guva 12 punktus (3+9), palīdzot komandai galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā kļūt par līgas čempioni. Siksna bija izslēgšanas turnīra rezultatīvākais aizsargs visā līgā.

Siksna kopā ar Latvijas izlasi maijā devās uz pasaules čempionātu hokejā, taču izlases pieteikumā tā arī netika iekļauts un laukumā nedevās. Iepriekš Siksna pārstāvēja Latvijas izlasi 2016. un 2018. gada pasaules čempionātos, kā arī bija Latvijas U20 izlases kapteinis 2013. gada pasaules čempionātā. Siksnas pēdējā sezona Latvijā bija 2014. gadā, kad viņš spēlēja "Rīgas" rindās un arī pieredzēja savu KHL debiju Rīgas "Dinamo" rindās, piedaloties divos KHL mačos.

"Saryarka" vienībai nesen pievienojās cits latviešu hokejists Kirils Galoha, Rīgas "Dinamo" sistēmas audzēknis, kurš iepriekš vairākas sezonas spēlēja "Rīgas" sastāvā, bet aizvadītajā sezonā pārstāvēja Francijas un Vācijas zemāko līgu klubus.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Таблица переходов. Онлайн

  -1 [+] [-]

, 2019-06-19 12:17, pirms 5 gadiem
Eliņ, nav tādas "rīgas dinamo sistēmas", kuras audzēknis itkā esot Galoha.

     [+] [-]

, 2019-06-19 15:25, pirms 5 gadiem
Man liekas, viņam vajag citu aģentu. Sen jau sevi ir pierādijis un atrastu vietu, ja nu ne khl, tad Čehijā notiekti. Varbūt pats grib palikt tur

     [+] [-]

, 2019-06-19 15:58, pirms 5 gadiem
Sochi rakstīja: Man liekas, viņam vajag citu aģentu. Sen jau sevi ir pierādijis un atrastu vietu, ja nu ne khl, tad Čehijā notiekti. Varbūt pats grib palikt tur
pie kazahiem labas algas, ja vēl to algu reāli saņem, tad nebrīnos ka ir gana apmierināts

     [+] [-]

, 2019-06-19 19:17, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Eliņ, nav tādas "rīgas dinamo sistēmas", kuras audzēknis itkā esot Galoha.
Kaut kāda jau sistēma viņiem ir - junioru klubs HK Rīga un Spice Dinamo. Galoha pat uztrāpīja uz to laiku, kad bija ferma - Juniors, bet tur tikpat kā nespēlēja.