Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kivlenieka pārstāvēto AHL klubu turpmāk vadīs Rīgā ar ASV izlasi pabijušais Īvss

Rolands Eliņš

Kivlenieka pārstāvēto AHL klubu turpmāk vadīs Rīgā ar ASV izlasi pabijušais Īvss
Matīss Kivlenieks. Foto: SIPA USA/Scanpix

LETA. Par latviešu vārtsarga Matīss Kivlenieka pārstāvētās Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Klīvlendas "Monsters" galveno treneri apstiprināts Maiks Īvss, kurš 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā vadīja ASV valstsvienību.

"Monsters" ir NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" fārmklubs. Galvenajā komandā nākamsezon grasās spēlēt arī Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

Talantīgais Kivlenieks Klīvlendā pavadījis iepriekšējos divus gadus, bet par vienības pirmo numuru viņam aizvadītajā sezonā neizdevās kļūt. Iepriekšējā sezonā viņš "Monsters" rindās piedalījās 14 mačos, kuros vidēji ielaida 3,71 ripu un atvairīja 87,3% metienu, turklāt viņš tika nosūtīts arī uz līmeni zemāk esošo Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL).

Spēlētāja karjeras laikā Īvss viņš pavadīja astoņas sezonas, kuru laikā regulārajā čempionātā 324 spēlēs izcēlās ar 226 rezultativitātes punktiem (83+143).

Īvss laika posmā no 1985. līdz 2000.gadam septiņas sezonas bija trenera asistents Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Kalgari "Flames", Filadelfijas "Flyers" un Pitsburgas "Penguins", bet no 1990. līdz 1993.gadam viņš kā galvenais treneris vadīja AHL komandu Hēršijas "Bears". Tāpat speciālists trenera karjerā iepriekšējos 17 gadus pavadīja koledžu līmenī, 2006.gadā kļūstot par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionu. Iepriekšējos trīs gadus Īvss strādāja NCAA trešajā divīzijā.

Izlašu līmenī speciālists 2004.gadā aizveda ASV U-20 izlasi līdz triumfam pasaules čempionātā, bet divus gadus vēlāk viņš bija ASV pieaugušo izlases galvenais treneris planētas meistarsacīkstēs Rīgā, kur komanda ieguva aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tajā ar 0:6 piekāpjoties nākamajiem čempioniem zviedriem.

ASV hokejisti turnīra gaitā tikās ar Latviju, gūstot uzvaru ar 4:2.

"Monsters" komanda aizvadītajā sezonā apstājās AHL Kaldera kausa izcīņas otrajā kārtā, piekāpjoties Toronto "Marlies" vienībai, kurā dažas spēles aizvadīja arī latvietis Kristiāns Rubīns.

Izmantotie resursi:
LETA