Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Muštukovs nevelk, Podziņam divi vārti, Sarkanim 1+1

Muštukovs nevelk, Podziņam divi vārti, Sarkanim 1+1
Deivids Sarkanis Notingemas "Panthers" treniņā
Foto: http://www.panthers.co.uk

Neveiksmīga diena sanāca Ervīnam Muštukovam, kura komanda piedzīvoja zaudējumu, bet pats vārtsargs ielaida piecus vārtus. Tikmēr Deivids Sarkanis guva trešos vārtus Lielbritānijā, bet Aināra Podziņa kontā divi vārtu guvumi, kas nepalīdzēja viņa komandai uzvarēt.

Šveice

Ivars Punnenovs palika rezervē un no soliņa noraudzījās, kā viņa "Tigers" piekāpās "Kloten" vienībai ar 4:5. Neskatoties uz zaudējumu, “Tiger” ieņem pirmo vietu turnīrā par palikšanu un garantēja sev dalību NLA arī nākamajā sezonā.

Čehija

Hradeckrāloves “Mountfield” izcīnīja otro uzvaru divās dienās par Litvinovas “Verva”, izvirzoties vadībā ceturtdaļfināla sērijā ar 3:1. Andris Džeriņš viņam atvēlētajā laikā punktus neguva, bet uzvarēja sešus no astoņiem iemetieniem. Četrās “play-off” spēlēs uzbrucējs guvis divus vārtus un atdevis divas piespēles.

Slovākija

Zaudējumu ar 0:4 pirmāja ceturtdaļfināla spēlē pret “Kosice” piedzīvoja “Martin” vienība. Artūram Salijam neitrāls lietderības koeficients.

Jāņa Andersona “Zvolen” ar 2:5 piekāpās “Zilina” un “play-off” pirmā posma sērijā atrodas iedzinējos ar 0:1. Aizsargs spēli aizvadīja pirmajā pārī un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Baltkrievija

Minskas “Yunost” pieveica Soļigorskas “Shakhter” ar 3:1 un kvalificējās Prezidenta kausa finālam. Ēriks Ševčenko nebija ierakstīts komandas pieteikumā, bet astoņās “play-off” spēlēs aizsarga kontā ir viena piespēle un četras soda minūtes. “Yunost” uzvara nozīmē ka Edijs Brahmanis saņems Baltkrievijas čempionāta bronzu, jo spēles par trešo vietu netiek aizvadītas, bet regulārajā čempionātā uzbrucēja pārstāvētā “Gomel” ieņema augstāku vietu, nekā “Shakhtar”.

Somija

Cīņu par palikšanu “Mestis” turpina Īsalmi IPK, kas aizvadīja otro spēli divu dienu laikā. Vakar Aināra Podziņa un Roberta Locāna vienība izcīnīja uzvaru, bet šodien piedzīvoja zaudējumu papildlaikā ar 2:3 pret Suomi-sarja (trešās pēc spēka līgas) Kalajoki JHT. Podziņš laukumā pavadīja 21:34 minūtes un guvas abus IPK vārtus, bet Locāns viņam atvēlētajās 13:05 minūtēs ar rezultativitāti neatzīmējās. “Play-out” turnīrā piedalās piecas vienības – trīs no “Mestis” un divas no “Suomi-sarja”. Vietu Somijas pēc spēka otrajā līgā garantēs divas komandas. IPK pēc divām spēlēm ieņem pirmo vietu ar četriem punktiem.

Tajā pašā turnīrā piedalās arī Imatras “Kettera” no “Suomi-sarja”, kurā spēlē Renārs Demiters un Rūdolfs Maslovskis. Viņu komanda piedzīvoja divus zaudējumus divās spēlēs, un piecu komandu konkurencē ieņem pēdējo vietu. Maslovskim punktu nav, bet Demitera kontā ir viena piespēle.

Lielbritānija

Ervīns Muštukovs vairs nebija tik lielisks, kā vakar, kad vārtsargs atvairīja 50 metienus. Šodien Šefīldas “Steelers” piekāpās Kārdifas “Devils” ar 2:6, bet Muštukovs tika galā ar 30 metieniem un ielaida piecus vārtus. Tā bija 50. spēle vārtsargam šosezon, vidēji katrā no tām Ervīns ielaidis 2,59 ripas un atvairījis 91,2 no pretinieku metieniem. “Steelers” saglabāja trešo vietu čempionātā ar 69 punktiem 50 spēlēs.

Deivis Sarkanis guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja Notingemas “Panthers” uzvarā par Edinburgas “Capitals” ar 3:2. Tas bija trešais vārtu guvums un otrā piespēle uzbrucējam desmit spēlēs. “Panthers” ieņem ceturto vietu čempionātā ar 54 punktiem 48 spēlēs. Zaudētāju rindās spēlei nebija pieteikts aizsargs Rihards Grigors, kuram šosezon divi punkti 21 mačos.

Francija

“Magnus” līgā turpinās pusfināli. Trešajā sērijas spēlē Gapas “Rapaces” ar 3:2 pārspēja Bordo “Boxers” un pārņema vadību sērijā ar 2:1. Kristaps Bazevičs šajā cīņā nepiedalījās, bet iepriekšējās piecās “play-off” spēlēs Bazevičs vienu reizi rezultatīvi piespēlēja.

Alpu Hokeja līga

Jāņa Sprukta piespēlē nepalīdzēja Renonas “Rittner Buam” pirmajā pusfināla spēlē pret Kortīnas d'Ampreco SGC, ko latviešu uzbrucēja komanda zaudēja ar 2:4. Četrās “play-off” cīņās Sprukts guvis vienus vārtus un atdevis trīs piespēles.

Izmantotie avoti:
Mestis - Etusivu
Tipsport ELH | Hokej.cz - web českého hokeje
Хоккей Беларуси, Литвы и Украины
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Saxoprint Ligue Magnus
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation
erstebankliga.at


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
1

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.