Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jeļisejeva vārti neglābj "Tsen Tou" no zaudējuma

Jeļisejeva vārti neglābj "Tsen Tou" no zaudējuma
Nikolajs Jeļisejevs vēl Rīgas "Dinamo" formā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs atzīmējās ar vārtu guvumu Krievijas Augstākās līgas (VHL) mačā, taču tas nepalīdzēja viņa „Tsen Tou” mačā pret Voroņežas „Buran”, kurā viņa pārstāvētā komanda zaudēja ar 2:5.

Ķīnas komanda „Tsen Tou” jau pirms mača bija garantējusi sev vietu „play-off” bez iespējām pacelties augstāk turnīra tabulā. 15 minūtes pirms mača beigām Nikolajs Jeļisejevs guva vārtus un rezultāts kļuva 2:2, taču turpinājumā viņa komanda ielaida trīs vārtus. Uzbrucējs atzīmējās jau devīto reizi šosezon, viņam arī astoņas piespēles 33 aizvadītajos mačos. Jeļisejeva komandas biedrs Ēriks Ševčenko pie rezultativitātes punktiem netika, bet šajā sezonā guvis vienus vārtus un atdevis deviņas piespēles. „Tsen Tou” turnīru noslēdza 14. vietā ar 77 punktiem.

Artūra Ozoliņa Krasnojarskas „Sokol” viesos ar 3:2 pārspēja „Yuzhni Ural”. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 15:52 minūtes, atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderību -1. Šosezon Ozoliņš aizvadījis 52 spēles, ar 34 (13+21) punktiem uzbrucējs ir otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Ar 92 punktiem 52 mačos „Sokol” ieņem astoto vietu.

Edgara Siksnas (2+15 šosezon) un Kirila Tambijeva (8+16) „Saryarka” papildlaikā piekāpās Tjumeņas „Rubin” ar 2:3, tomēr saglabājot ceturto vietu turnīrā ar 101 punktu 52 spēlēs. Neviens no latviešu leģionāriem ar rezultativitāti neatzīmējās. Siksna laukumā pavadīja 16:52 minūtes, bet Tambijevs – 15:12 minūtes, bet „Saryarka” regulāro turnīru noslēdza ceturtajā vietā ar 101 punktu.

Leonīda Tambijeva trenētā Sanktpēterburgas „Dynamo” tika pie 44. uzvaras sezonā, ar 3:1 pārspējot Voskresenskas „Khimik”. Latviešu trenera komanda pārliecinoši triumfējusi VHL regulārajā čempionātā ar 126 ballēm, par 10 punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju, citu vienību no Sanktpēterburgas – „SKA-Neva”. Pirmā vieta garantē vājākus pretiniekus izslēgšanas spēlēs un sava laukuma priekšrocību visa „play-off” garumā.

Aļmetjevskas „Neftyanik” pietika ar vieniem vārtiem, lai uzvarētu Penzas „Dizel” – 1:0. Uzvarētāju rindās mačā piedalījās arī aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš laukumā pavadīja 14:40 minūtes, bet šīs sezonas 41 spēlē guvis trīs vārtus un atdevis piecas piespēles. „Neftyanik” ar 108 punktiem pēc 52 spēlēm ieņem trešo vietu līgā.

Baltkrievijas čempionātā „Gomel” piekāpās „Yunost” ar 0:2 un palika ceturtajā vietā ar 82 punktiem 40 spēlēs. Zaudētāju komandas kapteinis Edijs Brahmanis šosezon atzīmējies ar 17 vārtiem un septiņām piespēlēm.

Izmantotie avoti:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Хоккей Беларуси, Литвы и Украины