Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ozoliņam un Vasiļjevam vārti, Tambijevs - labākais piespēlētājs VHL

Ozoliņam un Vasiļjevam vārti, Tambijevs - labākais piespēlētājs VHL
Kirils Tambijevs
Foto: dinamo-spb.com

Krievijas Augstākajā līgā pie vārtu guvumiem tika Artūrs Ozoliņš un Kirils Tambijevs, kurš arī divreiz asistēja. Vācijā vārti Vasiļjevam, Šveicē Ķēniņam piespēle uzvarā pret Punnenovu.

Krievija

Artūrs Ozoliņš guva vārtus Angarskas “Yermak” uzvarā pret “Ryazan”. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:1, Ozoliņš laukumā pavadīja 19:13 minūtes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem. Sezonas laikā uzbrucējs aizvadījis 49 spēles, tajās guvis 12 vārtus un 18 piespēles, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Ozoliņa kontā arī +9 lietderības koeficients un 56,7% uzvarēto iemetienu, vidējais spēlē pavadītais laiks 18:30 minūtes. “Yermak” čempionātā ieņēma trīspadsmito vietu, un “play-off” pirmajā kārtā spēlēs pret Ņizņijtagilas “Sputnik”.

“Saryarka” piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 pēdējā regulārā čempionāta mājas spēle pret Sanktpēterburgas “SKA-Neva”. Edgaram Siksnam šajā spēlē nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1 viņam atvēlētajās 15:41 minūtēs. Čempionāta 47 aizvadītajās spēlēs Siksna guvis vienus vārtus, atdevis piecas piespēles un regulāro sezonu pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +5, vidēji vienā spēlē pavadot uz laukuma 15:20 minūtes. “Saryarka” līgas tabulā ierindojās trešajā vietā ar 102 punktiem 50 spēlēs un “play-off” uzsāks pret Čehovas “Zvezda”, kas ir Maskavas CSKA fārmklubs.

Kirils Tambijevs bija rezultatīvs Sanktpēterburgas “Dynamo” graujošā uzvarā ar 8:0 pret Kazaņas “Bars”. Uzbrucējs laukumā pavadīja 18:20 minūtes, kuru laikā guva vienus vārtus, atdeva divas rezultatīvās piespēles un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Sezonas laikā Tambijevs aizvadījis 35 spēles, kurās guvis sešus vārtus, atdevis 28 piespēles, lietderības koeficients +10 ar vidējo spēles laiku 15:59 minūtes. “Dynamo” komandā Tambijevs dala rezultatīvākā spēlētāja titulu ar citu komandas spēlētāju Sergeju Šestakovu, ka arī atrodas pirmajā pozīcijā līgas labāko asistentu sarakstā. Sanktpēterburgas vienība sezonas pirmo daļu noslēdza 12. vietā ar 82 punktiem 50 spēlēs, pirmajā “play-off” kārtā komanda spēlēs pret Ņeftekamskas “Toros”

Piecu zaudējumu sēriju (divi no tiem tehniskie) neizdevās pārtraukt Rolanda Gritāna Voroņežas “Buran”, kas izbraukumā piekāpās Krasnojarskas “Sokol” ar 0:4. Aizsargs laukumā pavadīja 13:24 minūtes, vienu reizi tika noraidīts no laukuma, ka arī vienu reizi bija laukumā, kad viņa komanda zaudēja vārtus. Šosezon “Buran” sastāvā Gritāns aizvadījis 38 spēles, kuru laikā guvis vienus vārtus, atdevis divas piespēles, laukumā pavadīts vidēji 12:24 minūtes spēlē. Viņa kontā arī -3 lietderības koeficients, kas ir viens no labākajiem starp komandas aizsargiem. VHL kopvērtējumā “Buran” palika priekšpēdējā, 25. vietā ar 28 punktiem 50 spēlēs.

Kārtējo reizi bez punktiem spēli aizvadīja Aleksejs Širokovs, kura Aļmetjevskas “Neftyanik” zaudēja Tveras THK ar 1:2. Sezonas 43 spēlēs uzbrucējam vien divi gūtie vārti un četras piespēles, -3 lietderības koeficients, ka arī 66,9% uzvarēto iemetienu. “Neftyanik” turnīra 50 spēlēs iekrājis 82 punktus, kas dod 11. vietu čempionātā un Balašihas “Dynamo” kā pretinieku izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Baltkrievija

Hokeja klubs “Gomeļ” bez Edija Brahmaņa piekāpās Grodņas “Neman” ar 0:1. Neskatoties uz zaudējumu, Brahmaņa komanda pārliecinoši saglabā trešo vietu čempionātā ar 80 punktiem 41 spēlē, pašam uzbrucējam 34 spēlēs ir 11 vārtu guvumi un 17 piespēles.

Ēriks Ševčenko vienu reizi rezultatīvi piespēlēja Minskas “Yunost” 4:1 uzvarā pret Soļigorskas “Shakhter”. Komanda no Baltkrievijas galvaspilsētas, kas šosezon spēlēja arī čempionu līgā, dotajā brīdī ir čempionāta līderis ar 91 punktu 41 spēlē, bet Latvijas aizsargam ir vieni vārti un trīs piespēles 12 turnīra spēlēs.

Čehija

Roberts Bukarts nopelnīja -1 lietderības koeficientu “Zlin” komandas zaudējumā papildlaikā pret Tršinecas “Ocelari” ar 1:2. Šajā spēlē Bukarts laukumā pavadīja 13:57 minūtes, rezultativitātes punktus neguva, toties nopelnīja 2+10 minūšu sodu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā. Sezonas 45 spēlēs Robertam guvis 16 vārtus, atdevis 17 piespēles, lietderības koeficients -9. Bukarts ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet “Zlin” ieņem 12. vietu 14 komandu konkurencē ar 61 punktu 47 spēlēs.

Hrakedckrāloves “Mountfield” bez Andra Džeriņa sastāvā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 pret Liberecas “Bili Tygri”. Šosezon uzbrucējs aizvadījis 31 spēli, guvis 13 vārtus, atdevis septiņas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +13. “Mountfield” turnīra tabulā ieņem trešo vietu ar 84 punktiem 48 spēlēs.

Slovākija

“Martin” bez Artūra Salijas zaudēja “Poprad” 2:4. Salijas komanda ieņem septīto vietu Slovākijas čempionātā ar 68 punktiem 49 spēlēs, bet pašam aizsargam 40 spēlēs izdevās gūt trīs vārtus, atdot 8 piespēles un nopelnīt pozitīvu lietderības koeficientu +1.

“Zvolen” ar Jāni Andersonu pirmajā aizsargu pārī pieveica Trenčīnas “Dukla” 3:2. Andersons šajā spēlē pie punktiem netika, bet sezonas 30 spēlēs aizsargam ir sešas piespēles, 14 soda minūtes un -12 lietderības koeficients. Pēc 49 spēlēm “Zvolen” ieņem sesto vietu ar 71 punktu.

Šveice

NLA hokeja līgā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:3 izcīnīja Ronalda Ķēniņa Cīrihes “Lions” spēlē pret Ivara Punnenova “Tigers” no Langnau. Ķēniņam šajā spēlē ir viena piespēle un neitrāls lietderības koeficients 13:30 uz laukuma pavadītajās minūtēs, bet Punnenovs tika nomainīts spēles vidu pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem no 19 pretinieku metieniem. “Lions” atrodas turnīra tabulas otrajā vietā ar 47 spēlēs izcīnītiem 97 punktiem, Ķeniņam ir nospēlējis 42 spēles, kurās guvis sešus vārtus, atdevis deviņas piespēles un nopelnījis neitrālu lietderības koeficientu, vidēji vienā spēlē uz ledus pavadot 13:11 minūtes. “Tiger” atrodas ārpus “play-off” zonas, ar 56 punktiem 48 spēlēs ieņemot desmito vietu. Punnenovs sezonā aizvadījis 27 spēles, atvairījis 90,92% no pretinieku metieniem, vidēji spēlē ielaižot 2,76 vārtus. Vārtsarga kontā arī sešas soda minūtes un trīs piespēles.

Vācija

Augsburgas “Panther” piedzīvoja zaudējumu ar 2:6 pret Nirnbergas “Sabo Ice Tigers”, Arvīds Reķis šajā spēlē nepiedalījās. “Panther” atrodas piektajā vietā DEL līgas tabulā, 48 spēlēs sakrājot 85 punktus, bet Reķim 41 spēlē pieci vārti, četras piespēles un -1 lietderības koeficients.

Arī Krēfeldes “Pinguine” vakars izrādījās neveiksmīgs, jo tika piedzīvots kārtējais, jau 29. zaudējums turnīrā. Lai gan pirmos vārtus spēlē guva “Pinguine” pēc Herbeta Vasiļjeva precīza metiena tukšos vārtos, turpmāk tika ielaisti trīs vārti un spēlē noslēdzās ar 1:3. “Pinguine” atrodas pēdējā vietā DEL līga ar 47 punktiem 49 spēlēs. Vasiļjevs šosezon piedalījās visās komandas spēlēs, guva četrus vārtus, atdeva astoņas piespēles un nopelnīja -18 lietderības koeficientu.

Norvēģija

Zaudējumu piedzīvoja Oslo “Manglerud Star”, kas piekāpās citai Norvēģijas galvaspilsētas komandai “Valerenga” 0:1. Piekto spēli “Manglerud Star” komandā aizvadīja aizsargs Kirils Mitrofanovs, kurš spēli aizvadīja otrajā maiņā. Tieši Mitrofanovs bija viens no pieciem spēlētājiem, kurš bija laukumā brīdī, kad viņa komanda zaudēja vienīgos vārtus. “Manglerud Star ” atrodas Norvēģijas čempionāta devītajā pozīcijā ar 40 punktiem 42 spēlēs, par astoņiem punktiem atpaliekot no astotajā vietā esošās “Sparta” vienības. Mitrofanovam piecās spēlēs ir divas piespēles un -1 lietderības koeficients.

Austrija

Austrijas atklātajā čempionātā Grācas “99ers” uzvarēja “Fehervar AV19” ar 3:1. Pirmajā vārtu guvumā rezultatīvi piespēlēja Zintis Nauris Zuševics. Šī bija 51. spēle uzbrucējam, sezonas laikā viņš ir guvis 16 punktus (deviņi vārti un septiņas piespēles), ka arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -6. “99ers” cīnās ar vēl piecām komandām par divām vietām izslēgšanas spēlēs, un šajā cīņā atrodas vadībā ar 22 punktiem deviņās spēlēs.

Lielbritānija

Otro spēli divu dienu laikā Notingemas “Panthers” sastāvā aizvadīja Deivids Sarkanis, kurš pārgāja no Alpu Hokeja līgā spēlējušā “Kitzbuheler”. Ja vakar Koventri “Blaze” tika uzvarēti ar 4:1, tad šodien pret to pašu komandu ir piedzīvots zaudējums ar 1:5. Sarkanis neatzīmējās ar rezultativitāti nevienā no spēlēm, vienīgais ieraksts protokolā ir par divām soda minūtēm šodienas spēlē. “Panthers” Lielbritānijas čempionātā ieņem piekto vietu ar 46 punktiem 40 spēlēs.

Šefīldas “Steelers” papildlaikā uzvarēja Mančesteras “Storm” ar rezultātu 4:3. Ervīns Muštukovs atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Sezonas laikā vārtsargs aizvadījis 42 spēles čempionātā, ticis galā ar 91,4% no pretinieku metieniem, vidēji spēlē ielaižot 2,48 vārtus, bet “Steelers” ieņem trešo pozīciju līgā ar 52 punktiem pēc 42 spēlēm.

Izmantotie avoti:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation
Tipsport ELH | Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.telekomeishockey.de/
https://www.hockey.no/live
erstebankliga.at
Úvod | Tipsportextraliga.sk
EIHL | EIHL

  +2 [+] [-]

, 2017-02-19 23:30, pirms 7 gadiem
Autor, Martins Lavrovs jau sen kā atskaitīts no Slovākijas!

     [+] [-]

, 2017-02-19 23:37, pirms 7 gadiem
kam Tambijevs tur atdodas?Autor dabusi sejaa

     [+] [-]

, 2017-02-19 23:39, pirms 7 gadiem
“Dynamo” komandā Tambijevs dala rezultatīvākā spēlētāja titulu ar citu komandas spēlētāju Sergeju Šestakovu, ka arī atdodas pirmajā pozīcijā līgas labāko asistentu sarakstā.

     [+] [-]

, 2017-02-19 23:44, pirms 7 gadiem
unkulis rakstīja: kam Tambijevs tur atdodas?Autor dabusi sejaa
a kas Tev pret Tambijevu? par ko tāds naids?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-19 23:49, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: a kas Tev pret Tambijevu? par ko tāds naids?
naids pret autoru

     [+] [-]

, 2017-02-19 23:52, pirms 7 gadiem
unkulis rakstīja: naids pret autoru
a kāpēc naids pret autoru? (jo vairāk nesapratu, pričom Tu Tambijevu pieminēji???)
Jā, ir viņam kļūdas, par ko laiku pa laikam viņam arī aizrādu PM, taču ar ko viņš Tavas dusmas izpelnījies???

     [+] [-]

, 2017-02-20 00:00, pirms 7 gadiem
kapec autors saka,ka Tambijevs atdodas

     [+] [-]

, 2017-02-20 00:04, pirms 7 gadiem
aa Abrags anaalfabeets pats ir autors

     [+] [-]

, 2017-02-20 00:08, pirms 7 gadiem
Autor kur tik neprecízu informáciju daboni ???

  +2 [+] [-]

, 2017-02-20 00:46, pirms 7 gadiem
bobes rakstīja: Autor kur tik neprecízu informáciju daboni ???
šo autoru vari neņemt galvā, viņš ir futbolists, kas no hokeja neko nesaprot un nemāk pat statistiku pārkopēt, kur nu vēl kautko jēdzīgu uzrakstīt lai raksts nebūtu plika nepareizi nokopētā statistika!