Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jekimovam divas piespēles, "Ilves" izvirzās Somijas čempionāta līderpozīcijās

Jekimovam divas piespēles, "Ilves" izvirzās Somijas čempionāta līderpozīcijās
Roberts Jekimovs
Foto: www.ilves.com

Piektdienas vakarā rezultatīvu spēli ārzemju klubos demonstrē Latvijas hokejisti. Roberts Jekimovs ar divām rezultatīvām piespēlēm sekmēja Tamperes "Ilves" uzvaru pār "SaiPa" (5:2) un nokļūšanu "Liiga" līderpozīcijās, tikmēr Ronalds Ķēniņš izdarīja piespēli pārliecinošā Šveices NLA kluba "Lions" uzvarā pār Bīles komandu (5:1). Vladimirs Mamonovs un Aldis Āboliņš ar vārtu guvumiem sekmēja Kazahstānas kluba "Beibarys" uzvaru pār "Nomad" (2:0), savukārt Kaspars Saulietis atdeva rezultatīvu piespēli Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) kluba "Toros" uzvarā pār Tveras hokejistiem (1:0).

Somija

Somijas "Liiga" (spēcīgākā līga) spēlē divas piespēles izdarīja Tamperes "Ilves" uzbrucējs Roberts Jekimovs, palīdzot savam klubam ar 5:2 uzveikt "SaiPa". Latvijas uzbrucējs spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā un asistēja komandas biedriem "Ilves" pirmo un piekto vārtu guvumos.

13 spēlēs Jekimovs ir guvis astoņus (3+5) punktus, savukārt Tamperes vienība ar šo uzvaru izvirzījusies Somijas čempionāta līderpozīcijās. "Ilves" ir 30 punkti 14 spēlēs, par punktu atpaliekot "Pelicans" un vēl par vienu - "Karpat" (abām - 14 spēles).

"Mestis" (pēc spēka - otrā) līgā zaudējumu piedzīvoja Latvijas hokejistu kvarteta - Elvijs Biezais, Miks Lipsbergs, Raimonds Vilkoits, Edgars Dīķis - pārstāvētais klubs "Jokipojat", kas ar 1:3 piekāpās "Jukurit" komandai. Dīķis spēlēja otrajā aizsargu pārī un asistēja "Jokipojat" vienīgo vārtu guvumā, M.Lipsbergs un Vilkoits laukumā devās ceturtajā virknējumā un palika bez punktiem. Biezais spēlei nebija pieteikts.

Dīķim šī piespēle bija pirmais punkts "Jokipojat" sastāvā. Latvijas hokejistu vidū rezultatīvākais ir Vilkoits (3+3), viņam seko Biezais (0+5) un M.Lipsbergs (0+3).

Šveice

Šveices NLA turnīrā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ronalds Ķēniņš, palīdzot Cīrihes "Lions" ar 5:1 uzveikt Bīles komandu. Latvijas hokejists asistēja komandas piekto vārtu guvumā spēles 54.minūtē, palīdzot panākt 5:1. Ķēniņam tas bija desmitais punkts (4+6) 12 spēlēs.

Citā spēlē savā starpā tikās abu Latvijas jauno vārtsargu pārstāvētie klubi. Elvja Merzļikina klubs "Lugano" ar 4:2 pārspēja Ivaru Punnenovu un Rapersvilas "Lakers". Ja Merzļikins palika rezervē, tad Punnenovs spēlēja visu maču un atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem.

Krievija, VHL

26 gadus vecais Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Saulietis šovakar izdarīja rezultatīvu piespēli VHL vienības "Toros" vienīgo vārtu guvumā, palīdzot komandai ar 1:0 pārspēt THK (Tvera). Spēles 43.minūtē Saulietis meta pa vārtiem un ripa pēc rikošeta nonāca Alekseja Jahina sargātajā cietoksnī, vārtu guvums ieskaitīts Iļjam Bočkovam.

14 spēlēs Saulietis guvis 11 (7+4) punktus, tikmēr cits Latvijas uzbrucējs "Toros" rindās – Artūrs Mickevičs – 12 spēlēs guvis trīs (1+2) punktus. Mickevičs šodien spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, savukārt Saulietis – pirmajā.

Kazahstāna

Kazahstānas čempionātā Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu duelī Kokšetau "Arlan" ar 2:0 pārspēja Temirtau "Arystan". Uzvarētāju rindās laukumā devās vien Andrejs Smirnovs (palika bez punktiem, sezonā 4+2), bet Renārs Demiters mačam netika pieteikts (0+2).

"Arystan" vārtus sargāja Mārtiņš Raitums, savukārt laukumā devās Atvars Tribuncovs (šodien bez punktiem, sezonā 0+3). Kristaps Nīmanis mačam nebija pieteikts - deviņās spēlēs šosezon aizsargs palicis bez punktiem.

Tikmēr Atirau "Beibarys" ar 2:0 uzveica Astanas "Nomad". Abus vārtus uzvarētājiem guva Latvijas hokejisti. 28.minūtē izcēlās Vladimirs Mamonovs (sezonā 8+2), savukārt 45.minūtē Aldis Āboliņš realizēja skaitlisko vairākumu (sezonā 3+4). Mačam bija pieteikti arī Armands Bērziņš (nerealizēja izgājienu viens pret vienu, sezonā 3+5) un Edgars Brancis (1+1). Spēles pieteikumā netika iekļauts Mārtiņš Gipters (0+1).

Austrija

EBEL turnīrā pie pirmā vārtu guvuma šosezon ticis 19 gadus jaunais uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics. Savā astotajā spēlē Grācas "99ers" sastāvā Latvijas hokejists guva vārtus mačā ar Znojmo "Orli", 56.minūtē panākot 4:1 savas komandas labā. Zuševics spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, bet Grācas klubs triumfēja ar 4:1.

Slovākija

Slovākijas Ekstralīgā kārtējo spēli aizvadīja Juris Štāls un HK "Poprad". Šoreiz Popradas hokejisti ar 2:3 piekāpās "Banska Bystrica" vienībai – Latvijas uzbrucējs palika bez punktiem, bet laukumā devās pirmajā hokejistu virknējumā. Septiņās spēlēs Štāla kontā ir iekrāti trīs (1+2) punkti.

Čehija

Kladno "Rytiri" bez Laura Bajarūna pieteikumā ar 4:1 pārspēja Homutovas "Pirati". Latvijas hokejists sešās spēlēs ar punktiem nav izcēlies. Tikmēr Koba Jass palika bez punktiem Liberecas "Bili Tygri" zaudējumā (0:3) Zlinas vienībai. K.Jass spēlēja ceturtajā virknējumā.

Ungārija

Pie zaudējuma "MOL Liga" turnīrā tika aizsarga Riharda Grigora pārstāvētais ungāru klubs UTE, kas ar 1:7 piekāpās Miškolcu "Jegesmedvek". Latvijas aizsargs spēlēja trešajā aizsargu pārī un pamanījās maču noslēgt ar neitrālu koeficientu. 12 spēlēs Grigors ticis pie diviem (0+2) punktiem.

Dānija

Dānijas hokeja čempionātā debiju piedzīvojis aizsargs Ņikita Koļesņikovs. Latvijas hokejista pārstāvētais Odenses "Bulldogs" ar 3:5 piekāpās Rodovres "Mighty Bulls". Koļesņkovs savā pirmajā mačā spēlēja ceturtajā aizsargu pārī un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Citā spēlē vārtsargs Ervīns Muštukovs palika rezervē, bet viņa pārstāvētais Esbjergas "Energy" ar 6:3 uzveica Dānijas čempionāta pastarīšus no Rungstedas.

Vācija, DEL2

Vācijas DEL2 spēlē Jānis Andersons izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot "Falken" ar 3:2 pagarinājumā pārspēt "Fuchse". Andersona kontā arī divas soda minūtes, savukārt rezultatīvo piespēli Latvijas hokejists atdeva uzvaras vārtu guvumā papildlaika piektajā minūtē. Trīs spēlēs Andersons iekrājis vienu (0+1) punktu.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Vesti.kz: Спортивные новости Казахстана -...
HOKEJ.sk
Hokej.cz - Kompletní výsledkový a zpravodajský...
Etusivu - Liiga
mestis.fi
www.icehockey.hu
Hockeyligaen | Officielt site for Danmarks...
Erste Bank Eishockey Liga
DEL 2
pointstreak.com
National League


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-18 20:20, pirms 11 gadiem
, 2013-10-18 20:25, pirms 11 gadiem
kāpēc Saulieti neaicina uz Dinamo pirmssezonas sagatavošanos posmu?

Redziet, Mickēvičš bija viņam sezonā 1+2 , bet Saulieti 7+4 nevar uzaicināt.
, 2013-10-18 20:38, pirms 11 gadiem
jancis105 rakstīja: kāpēc Saulieti neaicina uz Dinamo pirmssezonas sagatavošanos posmu?

Redziet, Mickēvičš bija viņam sezonā 1+2 , bet Saulieti 7+4 nevar uzaicināt.
Visiem Dinamo jāspēlē?
Pie tam Saulietis pats negrib, tāpat kā Jekimovs - kamēr nepiedāvā pilnvērtīgu līgumu.
, 2013-10-18 20:40, pirms 11 gadiem
pocis rakstīja: Šeit arī itkā saulainajam
http://www.championat.com/hockey/news-1659964-torosu-khvatilo-odnoj-zabroshennoj-shajby-dlja-pobedy-nad-tkhk.html
Sākumā bija, pēc tam protokols tika labots.
Un kas ir rakstīts oficālajā protokolā - tas ir pareizi, nevis visādos fleshos un citos amatieru saitos!
, 2013-10-18 20:42, pirms 11 gadiem
jancis105 rakstīja: kāpēc Saulieti neaicina uz Dinamo pirmssezonas sagatavošanos posmu?

Redziet, Mickēvičš bija viņam sezonā 1+2 , bet Saulieti 7+4 nevar uzaicināt.
Nejau punkti izsaka to uz ko ir spējīgs spēlētājs.
, 2013-10-18 21:17, pirms 11 gadiem
Jekimovs ar Saulieti varētu pacīnīties par vietu Dinamo sastāvā un pakonkurēt ar Cipuli, Meiju, Ņiživiju, Bukartu.
, 2013-10-18 21:48, pirms 11 gadiem
Es jau sen teicu ka Biezais un Bicevskis bija neapdomiigs treneru paarpratums (kluuda) R.Dinamo sastaavaa ko arii paraada Biezaa statistika nu ja 2 liimenu zemaakaa liigaa un Bicevska Dinamo/juniors sastaavaa.DIEMZHEEL bet goli nenaak arii shajaa liimenii!
, 2013-10-18 22:43, pirms 11 gadiem
Somijā leģionāri spēlē ceturtajā maiņā... Sen nav nekādu interviju ar Vilkoitu, tīri intereses pēc, vai viņam mērķi vēljoprojām augsti vai vnk dzīvojas pa somiju... Pavlovam pietika ar nepilnu sezonu un tagad kapā RD... Un raženi ir abi divi...
, 2013-10-18 23:13, pirms 11 gadiem
kā noprotu, šonakt Gudļevskim debija ECHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-19 00:49, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: kā noprotu, šonakt Gudļevskim debija ECHL
Jesse Deckert aizsaukts uz AHL, vēl ir Zeke Testa, bet visdrīzāk stāvēs Gudļevskis
, 2013-10-19 00:57, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Jesse Deckert aizsaukts uz AHL, vēl ir Zeke Testa, bet visdrīzāk stāvēs Gudļevskis
Zeke Testa jau ir tikai kā 'Emergency backup goalie' The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | ECHL... .
, 2013-10-19 01:07, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: Zeke Testa jau ir tikai kā 'Emergency backup goalie' The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | ECHL... .
Viņš tāds visu sezonu būs, nav nekas neparasts vārtsargiem ECHL.
Maksās pa nedēļām, lai nav pilns kontrakts jāmaksā, Deckert būs atpakaļ un 3 vārtsargu nav kur bāzt. Fārmklubu ECHL komandām nav
, 2013-10-19 02:37, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Visiem Dinamo jāspēlē?
Pie tam Saulietis pats negrib, tāpat kā Jekimovs - kamēr nepiedāvā pilnvērtīgu līgumu.
Ko Saulietis pats negrib???
Viņam pietiekami bija iespējas sevi parādīt augstākā līmenī, viņš tās neizmantoja, tagad spēlē savam līmenim atbilstošā līgā - VHL.

Ar Jekiju tiešām ir cits stāsts, Tambiks viņu marinēja zemajās maiņās un viņš pats izvēlējās Somijas virzienu un pierādīja sevi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

Šilovam otrā augstvērtīgākā spēlētāja gods pirmajā spēlē AHL kopš marta

Pirmajā spēlē kopš šīs sezonas perioda Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Artūrs Šilovs atvairīja 33 no 36 metieniem, palīdzot Abotsfordas "Canucks" pagarinājumā (4:3) uzveikt Kalgari "Wranglers".
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
6

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.