Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latviešu līgas: USHL atceļ visu sezonu, QMJHL un OHL – tikai regulārās sezonas atlikušās spēles

Latviešu līgas: USHL atceļ visu sezonu, QMJHL un OHL – tikai regulārās sezonas atlikušās spēles
Verners Egle. Foto: Tanya Longgarro, LHF.lv

Raimonda Vītoliņa un Vernera Egles pārstāvētā Savienoto Valstu Hokeja līga (USHL) šovakar pavēstījusi par lēmumu atcelt šo sezonu. Balvu ieguvēji tiks izziņoti vēlāk.

18 gadus vecais Raimonds Vītoliņš sezonu sāka Latvijas čempionātā, būdams HS "Rīga" kapteinis un 21 spēlē sakrādams 13 (7+6) punktus, bet pēcāk pievienojās Sūfolsas "Stampede", 15 mačos tiekot pie astoņiem (6+2) punktiem. 20 gadus vecais Verners Egle USHL aizvadīja ceturto sezonu un Medisonas "Capitols" sastāvā 37 mačos atzīmējās ar 13 (3+10) punktiem. "Stampede" Rietumu konferencē bija sestajā vietā, bet "Capitols" bija līgas vājākā vienība. Egle nākamsezon pārstāvēs NCAA komandu "American International" College", kurā jau ceturto sezonu spēlēja Jānis Jaks.

Atšķirībā no USHL, Kanādas Hokeja līgā visos trīs atzaros ir pieņemts lēmums atcelt tikai atlikušo regulāro sezonu un komandas izslēgšanas spēlēm izsēt pēc līdzšinējiem rezultātiem. Kā pirmā par to pavēstīja Kvebekas Junioru hokeja līga (QMJHL), kurā starp dažām nelaimīgajām komandām, kuras netika "play-off", ir arī Harija Branta (50 spēles, 2+14, -29) "Titan", kas palika pēdējā vietā. Rūdolfa Polca (59 spēles, 6+11, -14) "Foreurs" izsēta 13. pozīcijā, bet Raivja Ansona (60 spēles, 13+22, -17) "Drakkar" – 15.

Šovakar QMJHL pēdās gāja arī Ontārio Hokeja līga (OHL) un Rietumu hokeja līga (WHL). OHL izslēgšanas spēlēs iekļuva vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Berijas "Colts". Šilovs šosezon piedalījies 36 mačos, atvairījis 89,1% metienu un ielaidis vidēji 3,87 ripas. QMJHL un OHL drafta ceremonijas vīrusa draudu dēļ notiks tiešsaistes, nevis klātienes režīmā.

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca/article/qmjhl-a...
https://theqmjhl.ca/article/qmjhl-c...
https://ontariohockeyleague.com/art...
https://whl.ca/article/western-hock...
https://www.ushl.com/news_article/s...


Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Niks Feņenko (Nr. 21) ar komandas biedriem. Foto: Kassandra Blais/Le Drakkar de Baie-Comeau
1

Aizsargs Niks Feņenko turpina būt rezultatīvs un palīdz tikt pusfinālā

Visās astoņās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) izslēgšanas turnīra spēlēs rezultatīvs bijis aizsargs Niks Feņenko, kurš šonakt divreiz rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Beikomo "Drakkar" izbraukumā pagarinājumā pieveikt (5:4) Akadī-Bathērstas "Titan" un ceturtdaļfināla sērijā uzvarēt ar 4-0.