Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ozoliņam un Jeļisejevam pa piespēlei Krievijā

Andrejs Siliņš

Ozoliņam un Jeļisejevam pa piespēlei Krievijā
Artūrs Ozoliņš
Foto: liveangarsk.ru

Sestdien dažādās Eiropas hokeja līgās spēles aizvadīja virkne Latvijas hokejistu. Ar rezultatīvu sniegumu Krievijā izcēlās Artūrs Ozoliņš, Nikolajs Jeļisejevs, bet Lielbritānijā ar vārtiem un piespēli atzīmējās Ainārs Podziņš.

Krievijas augstākajā līgā (VHL) pie uzvaras tika Krasnojarskas "Sokol" ar 2:1 pagarinājumā viesos uzveica "Gornyak". Artūrs Ozoliņš asistēja komandas pirmo vārtu guvumā, 22 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs veica trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja 21 no 29 iemetieniem un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu (-1). Ozoliņam šosezon 34 rezultativitātes punkti (13+21). "Sokol" ar 89 punktiem 51 spēlē ieņem astoto pozīciju.

Ceturto vietu tabulā ar 100 punktiem tikpat mačos ieņem Karagandas "SaryArka", kas ar 2:1 izbraukumā pārspēja piektajā vietā esošo "Zauralye". Edgars Siksna uzvarētāju rindās spēlēja 21 minūti un izdarīja divus metienus pa vārtiem. Savukārt Kirils Tambijevs 14 minūtēs izdarīja divus metienus un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Tabulas līdere Sanktpēterburgas "Dynamo", ko vada Leonīds Tambijevs, mājās ar 3:0 pieveica Čehovas "Zvezda". Komandai 123 punkti 51 mačā un pārliecinoša pirmā vieta 27 komandu konkurencē.

Pie panākuma tika arī "Tsen Tou", kas viesos ar 3:1 uzveica "Ryazan". Nikolajs Jeļisejevs 17 ar pusi minūtēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli un veica četrus metienus pa vārtiem, bet Ēriks Ševčenko 16 minūtēs tika pie negatīva lietderības koeficienta (-1). Jeļisejevam šosezon astoņi vārti un astoņas piespēles. Zaudētāju sastāvā Zigurds Podziņš 15 ar pusi minūtēs veica vienu metienu un sakrāja negatīvu koeficientu (-1). "Tsen Tou" ar 77 punktiem ieņem 14. vietu un dalību "play-off" jau garantējusi.

Zaudējums Almetjevskas "Neftyanik", kas ar 2:3 pēcspēles metienos viesos piekāpās "Sarov". Eduards Hugo Jansons spēlēja 16 minūtes. Komanda ar 105 punktiem ieņem trešo pozīciju tabulā.

Baltkrievijas čempionātā Laura Bajaruna Žlobinas "Metallurg" ar 3:2 mājās pieveica Minskas "Yunost". Bajaruns veica divus metienus pa vārtiem un sakrāja pozitīvu koeficientu (+1). Žlobinas komanda ar 43 punktiem 39 spēlēs ieņem pēdējo sesto vietu A grupā.

Somijas otrajā līgā Rūdolfa Maslovska "Kettera" ar 4:3 uzveica "Tuto Hockey". Maslovskis spēlēja nedaudz vairāk par 11 minūtēm un veica divus metienus pa vārtiem. "Kettera" izcīnīja uzvaru arī vakar, ar 7:3 pieveicot "KeuPa" (Maslovskim viens metiens, divas soda minūtes). Komanda izcīnījusi jau desmit uzvaras pēc kārtas un turnīra tabulā ieņem trešo vietu 12 komandu konkurencē.

Lielbritānijā pie panākuma tika "Steelers", kas ar 3:2 izbraukumā apspēlēja "Flames", un Ervīns Muštukovs atvairīja 16 no 18 metieniem. "Steelers" ar 55 punktiem 43 mačos ieņem piekto vietu tabulā. Pēdējā 12. vietā ir "Capitals", kas gan šodien beidzot uzvarēja, ar 4:2 mājās uzveicot "Giants". Pirmajā komandas panākumā pēc deviņiem zaudējumiem vārtus guva Ainārs Podziņš, kuram arī rezultatīva piespēle un četras soda minūtes. Ceturtajā vietā esošā "Flyers" ar 7:0 sagrāva "Stars", bet Ričards Birziņš protokolā neatzīmējās.

Francijas čempionātā sestdien latviešu spēlētāju klubu duelī "Epinal" viesos ar 3:1 pieveica "Strasbourg". Uzvarētāju rindās neitrāla lietderība Rolandam Gritānam, bet mājinieku sastāvā bija Sergejs Pečura (divas soda minūtes, viens metiens, negatīva lietderība -1), Edmunds Augstkalns un Edgars Dīķis (abiem neitrāla lietderība).