Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Buncis, Egle un Tralmaks iemet NCAA mačos

Ints Megnis
Ints Megnis

Buncis, Egle un Tralmaks iemet NCAA mačos
Filips Buncis. Foto: Delia Johnson

Filips Buncis, Haralds Egle un Eduards Tralmaks piektdien izcēlās ar vārtu guvumiem NCAA hokeja čempionāta mačos.

AHL turnīrā uz maiņu laukumā tika Matīss Edmunds Kivlenieks, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" komanda ar 1:6 (1:3, 0:1, 0:2) kapitulēja Hēršijas "Bears", kuras sastāvā atkal nebija Kristofera Binduļa. Spēli "Monsters" vārtos sāka Breds Tīsens, atvairot vien piecus no deviņiem metieniem un otrās trešdaļas sākumā tika nomainīts, turpinājumā Kivleniekam tiekot galā ar 12 no 14 raidījumiem. Šī bija vien piektā reize šosezon, kad Kivlenieks izgāja laukumā, kamēr Bindulis aizvadījis tikai divas spēles.

Latvijas uzbrucēji, kuri ir AHL komandu līderi, piektdien palika bez punktiem. Rūdolfs Balcers atzīmējās ar negatīvu lietderību -1, bet Belvilas "Senators" ar 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Toronto "Marlies", Teodoram Bļugeram bija pieci metieni, divas soda minūtes un pozitīva lietderība +1, bet Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Šarlotes "Checkers", savukārt Ņikita Jepavlovs palika "uz nullēm", bet Lavalas "Rocket" ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Bridžportas "Sound Tigers".

Bez punktiem jaunie latvieši palika arī ECHL mačos, bet viņu pārstāvētās komandas svinēja uzvaras - Kristiānam Rubīnam bija divas soda minūtes, bet Ņufaundlendas "Growlers", kas ir visas līgas līdere, ar 5:4 (1:0, 1:3, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Redingas "Royals", Renārs Krastenbergs izcēlās ar trim metieniem un divām soda minūtēm, palīdzot Vīlingas "Nailers" ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) droši uzvarēt Džeksonvilas "Icemen", bet Roberts Locāns bija "uz nullēm" duelī, kurā Norfolkas "Admirals" ar 5:3 (0:0, 2:3, 3:0) uzvarēja Atlantas "Gladiators".

USHL junioru līgā otros vārtus šosezon iemeta Roberts Bļugers, bet Medisonas "Capitols" ar 3:4 (0:1, 2:1, 1:1, 0:1) savā laukumā pagarinājumā zaudēja Čikāgas "Steel". Bļugers otrās trešdaļas beigās panāca savai komandai izlīdzinājumu 2:2. Uzbrucēja kontā bija viens metiens pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients +1. Sezonas 13. spēlē jaunākais no brāļiem Bļugeriem iemeta otros vārtus. Viņam šosezon ir arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Verners Egle palika "uz nullēm" duelī, kurā Dabjūkas "Fighting Saints", kuras viens no īpašniekiem ir Zemgus Girgensons, ar 2:4 (2:2, 0:0, 0:2) zaudēja Fārgo "Force".

Tāpat piektdien spēles bija visu NCAA studentu līgā esošo latviešu komandām. Vārtus pret prestižo Hārvarda Universitāti guva Filips Buncis, tomēr viņa un Gvido Jansona pārstāvētā "Arizona State" cieta neveiksmi ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1). Buncim mačā bija viens metiens, uzvarēts viens no diviem iemetieniem un pozitīvs koeficients +1, kamēr Jansonam statistikā bija tikai viens metiens. Ar precīzu metienu izcēlās arī Haralds Egle, kamēr "Clarkson" ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) apspēlēja "Michigan Tech". Kopā mačā Egle veica četrus metienus. Savus pirmos vārtus sezonā iemeta Eduards Tralmaks, bet "Maine" ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) piekāpās "Boston University", latvietim mačā savācot arī četrus metienus un pozitīvu lietderību +1.

Pie rezultatīvas piespēles tika Kārlis Čukste, kura "Quinnipiac" ar 4:2 (0:1, 1:1, 3:0) pārspēja "Cornell", latvietim nopelnot arī divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +2. Jānis Jaks atzīmējās ar diviem metieniem un pozitīvu lietderību +1, palīdzot "American International College" ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) pārspēt "Air Force" hokejistus.

Savukārt laukumā piektdien netika vārtsargi Gustavs Grigals un Mareks Mitens. Mitena komanda tāpat tika pie uzvaras, bet Girgala augstskola samierinājās ar zaudējumu.