Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jekimovam pirmais punkts EBEL, Bajarunam vārti Dānijā

Rolands Eliņš

Jekimovam pirmais punkts EBEL, Bajarunam vārti Dānijā
Roberts Jekimovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokejisti piektdienas vakarā rezultatīvi aizvadījuši spēles Eiropas hokeja laukumos - Roberts Jekimovs guvis savu pirmo punktu Grācas "99ers" sastāvā, bet vārtu guvums Dānijā Laurim Bajarunam.

Šveices Nacionālajā līgā Latvijas vārtsargu komandu duelī ar 2:0 uzvarēja "Lugano", taču ne Ivars Punnenovs, ne Elvis Merzļikins šajā mačā nepiedalījās. Punnenovam šobrīd trauma, kura liegs spēlēt vēl vismaz mēnesi, bet Merzļikins palika rezervē un, visticamāk, stāsies vārtos rīt, kad spēle pret Ženēvas "Servette".

Krievijas Augstākajā līgā pārtrūkusi Leonīda Tambijeva trenētās "Saryarka" piecu uzvaru sērija - ar 1:3 tika atzīts "Molot-Prikamje" pārākums. Ne Ēriks Ševčenko, ne Artūrs Kuzmenkovs šajā mačā ar punktiem neizcēlās. To neizdarīja arī Artūrs Mickevičs "Toros" komandas uzvarā pagarinājumā 5:4 pār "Juznhy Ural", bet Mārtiņam Jakovļevam rezultatīva piespēle "Ermak" zaudējumā 2:4. Jakovļeva piespēle vairākumā pirmā perioda otrajā pusē palīdzēja "Ermak" tobrīd panākt neizškirtu 1:1.

Čehijas Ekstralīgā Jēkaba Rēdliha un Jura Štāla pārstāvētais "Energie" klubs viesos ar 2:3 pagarinājumā piekāpās"Olomouc" komandai. Rēdlihs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kura viņam bija jau piektā šosezon, kā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem un bloķēja divus pretinieku metienus, savukārt Štāls laukumā pavadīja piecas minūtes mazāk (11 ar pusi minūtes) un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Savukārt Slovākijas augstākajā līgā Māra Jasa "Nitra" svinēja pārliecinošu uzvaru 6:2, taču Jass punktus neguva un bija viens no retajiem komandām, kuram negatīvs lietderības koeficients mīnus viens. Bet Trenčinas "Dukla" sausajā uzvarā ar 2:0 rezultatīva piespēle Jānim Andersonam.

Austrijas EBEL spēlē Grācas "99ers" sastāvā ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā izcēlās Roberts Jekimovs. Tas palīdzēja ar 3:2 pārspēt "Innsbruck" un bija Jekimova pirmais punktus Grācas komandas rindās sezonas pirmo sešu spēļu laikā. Savukārt otrs Latvijas pārstāvis Zintis Nauris Zuševics ar punktiem šajā spēlē neatzīmējās un pabeidza to ar neitrālu lietderības koeficientu. Citā EBEL mačā Gunta Galviņa pārstāvētā "Bolzano" ar 1:2 piekāpās Vīnes "Capitals", un arī Galviņš palika neitrāls un bez punktiem.

Vācijas DEL Arvīda Reķa "Panther" ar 2:1 pieveica "Roosters", bet Krēfeldes "Pinguine" ar Herbertu Vasiļjevu sastāvā piekāpās "Scwenniger" vienībai. Neviens no šiem Latvijas spēlētājiem ar punktiem neizcēlās. Bet Dānijā "Rungsted" vienīgos vārtus zaudējumā 1:3 guva Lauris Bajaruns. Viņam šie bija otrie vārti sezonas sešās spēlēs čempionātā, taču Dānijas kausa trijās spēlēs latviešu uzbrucējs savācis četrus punktus (2+2).

Izmantorie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
HOKEJ.sk :: Extraliga 14. kolo: HK Nitra - HK...
Hokej.cz - web českého hokeje
National League

     [+] [-]

, 2014-10-17 23:30, pirms 10 gadiem
Nevis Agris, bet Arvids Rekjis.