Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

PČ spēlējušais Marenis pamet Latvijas čempionātu, lai dotos uz Zviedrijas trešo līgu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PČ spēlējušais Marenis pamet Latvijas čempionātu, lai dotos uz Zviedrijas trešo līgu
Rihards Marenis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

27 gadus vecais uzbrucējs Rihards Marenis, kurš sezonu sāka “Optibet” hokeja līgas kluba “Mogo/LSPA” rindās, pievienojies Zviedrijas pēc spēka trešās līgas klubam “Kiruna”. Vienība bāzējas pilsētā, kas atrodas Zviedrijas ziemeļos.

Vakar “Mogo/LSPA” savā laukumā pārliecinoši ar 6:0 sakāva “Prizmu/IHS”, taču Rihards Marenis laukumā nedevās. Viņš sezonas pirmajos divos mačos izcēlās ar divām piespēlēm, bet vairs nespēlēs Latvijas čempionātā - 27 gadus vecais uzbrucējs devies uz Zviedriju. Viņš kļuvis par ceturto latvieti, kurš pievienojies trešās līgas komandai - vēl arī aizsargs Alberts Iliško, kā arī uzbrucēji Deivids Sarkanis un Georgs Golovkovs.

Marenis pievienojies “Kiruna”, kļūstot par komandas vecāko hokejistu. Viņš šo titulu atņēmis slovāku vārtsargam Pāvelam Krajčovičam, un vienības sporta direktors Henriks Terme izteicis cerību, ka Marenis būs komandas līderis. Paziņojumā par latvieša pievienošanos īpaši izcelta viņa pieredze - norādīts, ka Marenis divu sezonu laikā aizvadījis 69 spēles pasaules otrajā spēcīgākajā līgā KHL un ka viņš bijis Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā.

Uzbrucējs devās uz 2019. gada pasaules čempionātu. Lai gan sākumā viņš nebija iekļauts pamatsastāvā, Marenis tika pie teikšanas, turnīru pabeidzot ar diviem vārtiem. Arī iekļūšana Rīgas “Dinamo” nebija viegla. 2018./19. gada sezonu viņš sāka Latvijas čempionātā, septiņās spēlēs gūstot četrus vārtus, līdz saņēma zvanu no Ģirta Ankipāna.

Tagad Marenis pievienojies “Kiruna”, ko nevar uzskatīt par trešās līgas favorītu. Pagājušās sezonas pirmajā posmā 18 spēlēs tika izcīnītas deviņas uzvaras, bet otrajā posmā tikai četras uzvaras 18 mačos. Vienībā ir viens spēlētājs ar viena mača pieredzi Zviedrijas labākajā līgā un trīs hokejisti, kuri spēlējuši otrajā līgā, bet kopā savāktas tikai sešas spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyettan.se/2020/09/...

1 2 57 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2020-09-17 12:26, pirms 4 gadiem
Nu varēja jau kaut kur augstāk tikt, bet nu nav nemaz tik slikts variants tur. Galvenais, lai algu maksā 🙂 Domāju gan, ka Čehijā viņš varētu 2.-3. Maiņā mierīgi raut un savus punktus savāktu, jo ir Bičevska līmeņa vecis vienīgi Bičevskim aizsardzība ir daudz labākā līmenī

     [+] [-]

, 2020-09-17 12:27, pirms 4 gadiem
Ārprāts.
No KHL līdz Zviedrijas 3 līgai.
Tas pats ar to Batņu, Razgalu un vēl dažiem... meistarības līmenis.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-17 12:29, pirms 4 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Nu varēja jau kaut kur augstāk tikt, bet nu nav nemaz tik slikts variants tur. Galvenais, lai algu maksā 🙂 Domāju gan, ka Čehijā viņš varētu 2.-3. Maiņā mierīgi raut un savus punktus savāktu, jo ir Bičevska līmeņa vecis vienīgi Bičevskim aizsardzība ir daudz labākā līmenī
Būsim godīgi - Bičevskis tomēr meistarīgāks un ar daudz lielāku pieredzi.
Marenis var grauzt ledu... tādu pilna pasaule.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 12:30, pirms 4 gadiem
Dažreiz brīnos par tik lieliem karjeras kritieniem gados, kad būtu jākāpj uz augšu. Nu neizskatījās slikti ne Dinamo, ne, jo īpaši, izlasē.

  -4 [+] [-]

, 2020-09-17 12:56, pirms 4 gadiem
Nekur jau Marenis tālāk netika, tāda paša līmeņa komanda kā, čekista utaino varza, vien ir.
Slēpts komentārs: berimors

     [+] [-]

, 2020-09-17 13:28, pirms 4 gadiem
Nedomāju, ka Marenim jebkāds kritiens. Divas sezonas viņš kā pašmāju spēlētājs knapi tika sastāvā vājakajā KHL klubā. Tas ir +/- CV, ar kādu var tikt kā 1. divīzijas komandas Top 6.

Jā, varētu viņš noteikti spēlēt, piem., Allsvenskan 3.-4. maiņā, bet kam viņš tur kā leģionārs vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 13:31, pirms 4 gadiem
safitho rakstīja: Nedomāju, ka Marenim jebkāds kritiens. Divas sezonas viņš kā pašmāju spēlētājs knapi tika sastāvā vājakajā KHL klubā. Tas ir +/- CV, ar kādu var tikt kā 1. divīzijas komandas Top 6.

Jā, varētu viņš noteikti spēlēt, piem., Allsvenskan 3.-4. maiņā, bet kam viņš tur kā leģionārs vajadzīgs?
Ja mauks pirmajā divīzijā punktu pa spēli var cerēt uz Allsvenskan līgumu. Romāns semjonovs tādu līgumu izkapāja. nez tik kā viņam ar tām pilsonībām. mazais bračka U20 nespēlēja jo it kā nav.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-17 13:51, pirms 4 gadiem
"Varēja augstāk"... tiešām? KHL pieraksts pats pa sevi nekādas baigās dividendes un avansus nedod. Sevišķi, ja runa ir par divām knapām sezonām.

Jā, Marenis ir enerģijas spēlētājs (un, būsim godīgi, ar ļoti ierobežotu uzbrukuma arsenālu TOP līmenī), taču vai kovida laikā Eiropas komandām ir baigā interese tērēt naudu uz tādu, ja jau tā to kapļu ir daudz un šogad vēl no ZAmerikas var izvēlēties kadrus, kas gatavi pat pa velti spēlēt?

     [+] [-]

, 2020-09-17 14:10, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "Varēja augstāk"... tiešām? KHL pieraksts pats pa sevi nekādas baigās dividendes un avansus nedod. Sevišķi, ja runa ir par divām knapām sezonām.

Jā, Marenis ir enerģijas spēlētājs (un, būsim godīgi, ar ļoti ierobežotu uzbrukuma arsenālu TOP līmenī), taču vai kovida laikā Eiropas komandām ir baigā interese tērēt naudu uz tādu, ja jau tā to kapļu ir daudz un šogad vēl no ZAmerikas var izvēlēties kadrus, kas gatavi pat pa velti spēlēt?
Kā to ņem... Ja Razgals ar 7 punktiem 74 spēlēs 5 sezonu laikā tika pie iespējas Čehijas elitē, Marenim 2 sezonās 69 spēles un 9 punkti. Arī izlasē Marenim labāk gajis. Razgals izteikti priekša (skatoties tikai uz cipariem nav īsti nekur, jo junioru gados katram savs ceļš bijis. Iespējams, ja nebūtu Covid un tevis pieminēto ZA šilēru par velti/vēdertiesu un īres no ZA klubiem, Marenis varētu uzspēlēt krietni solīdākā līgā. Čehija varbūt būtu par daudz (ko apliecina tā paša Razgala izgāšanās vai drīzāk nespēja pārlekt pār pēcpusi), bet vismaz kādā 2. līmeņa turnīrā, kas vismaz manā izpratnē ir spēcīgāki par Div1 varētu. Kaut vai tajā pašā Alsvenskan vai Slovākijā.

     [+] [-]

, 2020-09-17 14:28, pirms 4 gadiem
Būsim reāli, tas ir viņa līmenis. Te nevar būt runu par to, ka no KHL nokrīt uz swe3 un viss ir slikti. Marenis tika turēts ģinamā kā enerģijas spēlētājs un sastāvs komandā bija švaks.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 14:39, pirms 4 gadiem
Jāāāaaa......Tāds tas Ģinama līmenis ir , ka der tikai 3.līgā. No kuras valsts šis spēlētājs ir ? Droši vien no Luksemburgas , Albānijas .

  +2 [+] [-]

, 2020-09-17 15:50, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Būsim reāli, tas ir viņa līmenis. Te nevar būt runu par to, ka no KHL nokrīt uz swe3 un viss ir slikti. Marenis tika turēts ģinamā kā enerģijas spēlētājs un sastāvs komandā bija švaks.
Kāds līmenis? būtu zviedrs spēlētu allsvenskā kā ierindas vietējais kadrs, trešā līgā būs stārs. Būtu čehs, nebrīnos ka pa čehu augstāko zipātu.

     [+] [-]

, 2020-09-17 16:08, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Kāds līmenis? būtu zviedrs spēlētu allsvenskā kā ierindas vietējais kadrs, trešā līgā būs stārs. Būtu čehs, nebrīnos ka pa čehu augstāko zipātu.
Te joprojām daudziem neaiziet, ka Latvijas spēlētāji Eiropā izņemot OHL visur citur ir leģionāri un Eiropā ir leģionāru kvotas...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 16:17, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kā to ņem... Ja Razgals ar 7 punktiem 74 spēlēs 5 sezonu laikā tika pie iespējas Čehijas elitē, Marenim 2 sezonās 69 spēles un 9 punkti. Arī izlasē Marenim labāk gajis. Razgals izteikti priekša (skatoties tikai uz cipariem nav īsti nekur, jo junioru gados katram savs ceļš bijis. Iespējams, ja nebūtu Covid un tevis pieminēto ZA šilēru par velti/vēdertiesu un īres no ZA klubiem, Marenis varētu uzspēlēt krietni solīdākā līgā. Čehija varbūt būtu par daudz (ko apliecina tā paša Razgala izgāšanās vai drīzāk nespēja pārlekt pār pēcpusi), bet vismaz kādā 2. līmeņa turnīrā, kas vismaz manā izpratnē ir spēcīgāki par Div1 varētu. Kaut vai tajā pašā Alsvenskan vai Slovākijā.
Tu tagad zīmē Leiputriju, kur nav kovida un visi Mareni gaida. Jā, pie kaut kādiem apstākļiem, viņš, protams, varētu spēlēt labākā līgā. Taču pašlaik šādu apstākļu nav un Marenis nav spēlētājs, kurš pats var izvēlēties komandu no desmitiem piedāvāto variantu.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 16:25, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Te joprojām daudziem neaiziet, ka Latvijas spēlētāji Eiropā izņemot OHL visur citur ir leģionāri un Eiropā ir leģionāru kvotas...
15 gadus šito stāstu, kā neklausa tā neklausa

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:04, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: 15 gadus šito stāstu, kā neklausa tā neklausa
Marenis, sarkanis, Golovkovs 1.dīvīzijā mauks. varēs salīdzināt, kuram labāk veiksies! man liekas visi ir ģinamā kādu spēli paslidojusi.
iespējams jaunie Maks semjonov un Jasunovs tur būs!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:10, pirms 4 gadiem
Būsim godīgi, Marenis nekad nav bijis nekāds lielais talants uzbrukumā. Kapātājs, komandas dvēsele - jā, bet ne tas, kuram uzticēt rezultāta veidošanu.
Tiklīdz Tu esi leģionārs, tā no Tevis gaida rezultāta veidošanu, nevis atmosfēras uzturēšanu ģērbtuvēs un gulšanos zem ripām. Zviedrijas trešā līga ir tas līmenis, kur tāds spēlētājs, ka Marenis varbūt var tēmēt uz "zvaigznes" statusu.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:17, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kā to ņem... Ja Razgals ar 7 punktiem 74 spēlēs 5 sezonu laikā tika pie iespējas Čehijas elitē, Marenim 2 sezonās 69 spēles un 9 punkti. Arī izlasē Marenim labāk gajis. Razgals izteikti priekša (skatoties tikai uz cipariem nav īsti nekur, jo junioru gados katram savs ceļš bijis. Iespējams, ja nebūtu Covid un tevis pieminēto ZA šilēru par velti/vēdertiesu un īres no ZA klubiem, Marenis varētu uzspēlēt krietni solīdākā līgā. Čehija varbūt būtu par daudz (ko apliecina tā paša Razgala izgāšanās vai drīzāk nespēja pārlekt pār pēcpusi), bet vismaz kādā 2. līmeņa turnīrā, kas vismaz manā izpratnē ir spēcīgāki par Div1 varētu. Kaut vai tajā pašā Alsvenskan vai Slovākijā.
Razgals Čehijā - tas bija negadījums, respektīvi, džekam ļoooooooooooti paveicās. Jebkurā citā situiācijā viņš tur nebūtu ticis...

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:17, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Būsim godīgi, Marenis nekad nav bijis nekāds lielais talants uzbrukumā. Kapātājs, komandas dvēsele - jā, bet ne tas, kuram uzticēt rezultāta veidošanu.
Tiklīdz Tu esi leģionārs, tā no Tevis gaida rezultāta veidošanu, nevis atmosfēras uzturēšanu ģērbtuvēs un gulšanos zem ripām. Zviedrijas trešā līga ir tas līmenis, kur tāds spēlētājs, ka Marenis varbūt var tēmēt uz "zvaigznes" statusu.
Vispar skaitījās perspektīvāks par Girgensonu, kāds vēl "nekad nav bijis"? viņam pašā svarīgākajā karjeras brīdī bija traumas, gandrīz 2 sezonas izlaida, tagad kaplis, bet bija materiāls.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:21, pirms 4 gadiem
bet nu, Marenim skarbi apstākļi (šeit domāju tieši laika apstākļus) - aiz polārā loka, vistālāk ziemeļos esošā zviedru pilsētiņa

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:24, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Vispar skaitījās perspektīvāks par Girgensonu, kāds vēl "nekad nav bijis"? viņam pašā svarīgākajā karjeras brīdī bija traumas, gandrīz 2 sezonas izlaida, tagad kaplis, bet bija materiāls.
kad tad skaitījās perspektīvāks par Girgensonu?? Tad kad NA3HL vai tad, kad NCAA III spēlēja? Un par kurām 2 sezonām Tu runā??

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:28, pirms 4 gadiem
Labs spēlētājs.Man viņa spēle patika sen.Viņš no ZA bija atbraucis uz izlases pārbaudes turnīru Liepājā un tur bija viens no labākajiem,jo atšķirībā no daudziem spēlēja nevis slidinājās.Tā kā cerams tiks arī labākā līgā.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:31, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Jāāāaaa......Tāds tas Ģinama līmenis ir , ka der tikai 3.līgā. No kuras valsts šis spēlētājs ir ? Droši vien no Luksemburgas , Albānijas .
A Tu no Butānas vai Burkina Faso?

Paskaties, kādu baru (man sanāca 20) NHL klubi šobrīd ir izīrējuši uz Allsevsnkan klubiem (nav zviedru spēcīgā līga (tik vienu līgu augstāk kā Marenis): https://www.eliteprospects.com/tran... .
Piemēram, Bufalo izīrēja Girgensona komandas biedru: https://www.eliteprospects.com/play... . Uz šī fona Marenis ir melns un maziņš

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:31, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: kad tad skaitījās perspektīvāks par Girgensonu?? Tad kad NA3HL vai tad, kad NCAA III spēlēja? Un par kurām 2 sezonām Tu runā??
Nu, Latvijā jau visus, kas ir sava vecuma līderi jau sauc par perspektīviem NHL prospektiem. Ja vēl kāds, kas tajā laikā ar ir bijis TOP censonis, tiek līdz labam līmenim, tad vienmēr ir stāsti, ka, redz, tas bija VĒL LABĀKS.

Marenis padsmitnieka gados tiešām slikts nebija, taču gan savainojumi, gan, iespējams, nepareizās izvēles (vai izvēles neesamība) karjeras attīstībā, viņu noveda tur, kur viņš ir pašlaik.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:32, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: kad tad skaitījās perspektīvāks par Girgensonu?? Tad kad NA3HL vai tad, kad NCAA III spēlēja? Un par kurām 2 sezonām Tu runā??
to es dzirdēju 2x. Pirmo pa TV kad šis pirmo reizi uzpeldēja LV publikai Liepājas turnīrā, viens no LV hokeja treneriem to sacīja intervijā kādā spēles pārtraukma intervijā, vēlreiz to kkur lasīju presē. Datumus no kura sāka skaitīt par perspektīvāku un kurā beidzu nepateikšu, bet es ticu hokeja cilvēkiem. Tāpat kā Ozo savulaik norakstīja, bet Mironovičs skaitījās savas paaudzes perspektīvākais kadrs. To visu saka cilvēki kuri viņus zināja jau no bērnu/tīņu vecuma. Kādu "neperspektīvo" izceļ ārā, bet perspektīvie pazūd, kādam dzīvesveids patraucē, kādam traumas vai citas lietas. Man nekas nav jāpierāda, padalos ar dzirdēto - faktiem. Trallināt "kā būtu, ja būtu" baigi intereses nav.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:32, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Labs spēlētājs.Man viņa spēle patika sen.Viņš no ZA bija atbraucis uz izlases pārbaudes turnīru Liepājā un tur bija viens no labākajiem,jo atšķirībā no daudziem spēlēja nevis slidinājās.Tā kā cerams tiks arī labākā līgā.
Es ceru, ka viņam izdosies pakāpties, taču tas vārētu būt tikai tad, kad ZAmerikas līgās jaunā sezona sāksies.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:34, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, Latvijā jau visus, kas ir sava vecuma līderi jau sauc par perspektīviem NHL prospektiem. Ja vēl kāds, kas tajā laikā ar ir bijis TOP censonis, tiek līdz labam līmenim, tad vienmēr ir stāsti, ka, redz, tas bija VĒL LABĀKS.

Marenis padsmitnieka gados tiešām slikts nebija, taču gan savainojumi, gan, iespējams, nepareizās izvēles (vai izvēles neesamība) karjeras attīstībā, viņu noveda tur, kur viņš ir pašlaik.
Par NHL prospektu te neviens nerunā! Viņam ir izlaista sezona junioros, ja pareizi atceros faktiski pusotra, tas nu galīgi nav nebūtisks faktors tajā vecumā.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:37, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Par NHL prospektu te neviens nerunā! Viņam ir izlaista sezona junioros, ja pareizi atceros faktiski pusotra, tas nu galīgi nav nebūtisks faktors tajā vecumā.
jā, tagad pamanīju U19 vecumā

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:38, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Par NHL prospektu te neviens nerunā! Viņam ir izlaista sezona junioros, ja pareizi atceros faktiski pusotra, tas nu galīgi nav nebūtisks faktors tajā vecumā.
Te nerunā, bet tad viņš tiešām bija TOPs, arī pirms gadiem ~10 te, komentāros, viņu sauca par potenciālo lielo spēlētāju.

Par tām sezonām - ir dažādi, taču, jā, protams, atgriezties TOP līmenī (kaut vai savas spēles TOP līmenī) pēc savainojuma laikā, kad ne tikai visi progresē, bet arī visi tevi, kā ptoenciālo profesionāli, vēro, nav viegli.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:41, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: jā, tagad pamanīju U19 vecumā
es jau ar to uzzināju vienā no tām divām augstākminētajām intervijām, tāpēc uzskatu ka viņs ir daudz panācis pie šiem apstākļiem.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:42, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Te nerunā, bet tad viņš tiešām bija TOPs, arī pirms gadiem ~10 te, komentāros, viņu sauca par potenciālo lielo spēlētāju.

Par tām sezonām - ir dažādi, taču, jā, protams, atgriezties TOP līmenī (kaut vai savas spēles TOP līmenī) pēc savainojuma laikā, kad ne tikai visi progresē, bet arī visi tevi, kā ptoenciālo profesionāli, vēro, nav viegli.
Nu jā, kaut kā tā.
Cik sapratu brīvdienās redzēsim tavu selfiju no Rēzeknes uz slidām!
Sestdien vai svētdien rauj vaļā, ja?

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:44, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Te nerunā, bet tad viņš tiešām bija TOPs, arī pirms gadiem ~10 te, komentāros, viņu sauca par potenciālo lielo spēlētāju.
Nestāsti.
pirms gadiem 10 par tādu Mareni (kurš spēlēja xyz Kanādas līgā) 99% šejienes komentāru rakstītāju nemaz dzirdējuši nebija

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:45, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: Nestāsti.
pirms gadiem 10 par tādu Mareni (kurš spēlēja xyz Kanādas līgā) 99% šejienes komentāru rakstītāju nemaz dzirdējuši nebija
Pirms 10 gadiem es pats par viņu rakstīju un tā nebija pirmā reize, kad viņa uzvārdu lasīju te.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:48, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nu jā, kaut kā tā.
Cik sapratu brīvdienās redzēsim tavu selfiju no Rēzeknes uz slidām!
Sestdien vai svētdien rauj vaļā, ja?
19.06. taisa vaļā.
Selfijs uz slidām noteikti būs, bet ne šonedēļ. Lai visi pēc slidošanas izslāpušie izskrienas, tad i es aiziešu.
1 2 57 komentāri