Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Džeriņam piespēle uzvaras vārtos, Rihardam Bukartam 12 soda minūtes

Rolands Eliņš

Džeriņam piespēle uzvaras vārtos, Rihardam Bukartam 12 soda minūtes
Andris Džeriņš
Foto: Stanislav Souček/mountfieldhk.cz

Ar rezultatīvu spēli Čehijas un Slovākijas līgās izcēlušies Andris Džeriņš un Artūrs Salija

Čehijas hokeja čempionātā pārsvaru 2:0 nenoturēja Roberta un Riharda Bukartu, kā arī Ralfa Freiberga pārstāvētā „Zlin”, kas ar 2:3 zaudēja „Jihlava”, visus trīs vārtus ielaižot pēdējā periodā. Latvijas hokejisti punktus neguva, taču atkal izcēlās ar prāvu soda minūšu skaitu. Rihards atsevišķās epizodēs nopelnīja 2 un 10 minūšu sodu, kamēr Robertam viens divu minūšu noraidījums. Freibergs savukārt pabeidza maču ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Savukārt Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa „Mountfield” vienība izcīnīja uzvaru ar 3:1. Džeriņš izdarīja rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā 44. minūtē, komandai spēlējot vairākumā, bet Cibuļskim neitrāls lietderības koeficients. „Mountfield” šobrīd ieņem 12. vietu līgā, kamēr „Zlin” ir pēdējā – 14. vietā.

Francijā Latvijas hokejistu pārstāvētā „Lyon” ar 4:6 piekāpās „Grenoble”. Lionas vārtos stāvēja Māris Jučers, kamēr Renārs Demiters izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Artūrs Mickevičs šoreiz bez punktiem. Zaudējums arī Edgara Dīķa komandai „Strasbourg”, ar 1:4 piekāpjoties „Amiens”.

Polijā zaudējumu ar Mārtiņu Raitumu vārtos cieta „MMKS Podhale”, kas ar 2:4 zaudēja „Krakow”. Elvijs Biezais „Podhale” sastāvā punktus neguva. Viņu komandai šis bija pirmais zaudējums sezonas pirmajās četrās spēlēs.

Vācijas DEL līgā Arvīds Reķis „Panther” rindās ar 2:4 piedzīvoja zaudējumu pret „Ingolstadt”. Reķis vārtu guvumos tieši nepiedalījās, un viņa komandai šī bija sezonas pirmā neveiksme.

Toties Slovākijā „Zvolen” ar Jāni Andersonu ierindā izcīnīja sauso uzvaru 3:0 pār „Liptovsky Mikulas”, divus vārtus gūstot jau pirmajā periodā. Andersona komandai sezonas ievadā četrās spēlēs seši punkti un sestā vieta turnīra tabulā. Bet Artūrs Salija Slovākijas līgā izcēlās ar rezultatīvu piespēli „Nove Zamky” vienīgo vārtu guvumā. Viņa komandai gan tas nepalīdzēja tikt pie punktiem, ar 1:3 viesos zaudējot „Poprad”.