Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jaks un "Wilderness" izcīna NAHL Robertsona kausu

Jaks un "Wilderness" izcīna NAHL Robertsona kausu
Jānis Jaks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) fināla otrajā spēlē šonakt Jānis Jaks un Minesotas "Wilderness" ar 4:0 pārspēja Ostinas "Bruins", līdz ar to izcīnīja Robertsona kausu.

Pirmajā sērijas (līdz divām uzvarām) spēlē aizsargs Jānis Jaks un Minesotas "Wilderness" izcīnīja uzvaru ar 2:1, bet šonakt jau bija krietni pārliecinošāki, pārspējot savus konkurentus Ostinas "Bruins" ar 4:0. Latviešu aizsargs otrajā mačā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu koeficientu +1.

Robertsona kausa izcīņas spēlēs Jaks izcēlās ar diviem punktiem (11 sp. 1+1). Regulārajā sezonā latviešu aizsargs pievienoja 13 (2+11) punktus 41 mačā "Wilderness" sastāvā.

Jaks kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš spēlēja un uzvarēja ASV otrās spēcīgākās junioru līgas finālā, taču nav vienīgais, kura pārstāvētā komanda izcīna Robertsona kausu, 2013. gadā Amarillo "Bulls" sastāvā spēlēja uzbrucējs Rihards Marenis, bet 2005. gadā Teksasas "Tornado" rindās bija uzbrucējs Raimonds Daniličs. 2000. gadā Denvilas "Wings" rindās spēlēja Mārtiņš Rostoks. Minētie hokejisti izslēgšanas spēlēs gan nepiedalījās (Daniličs tobrīd pārstāvēja jau citu komandu).

Izmantotie resursi:
2014-15 NAHL.com | North American Hockey League...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 13:06, pirms 9 gadiem
Kāpēc diez Jaks vairs nebija izlasē, ja jau pagāšgad tik labi nospēlēja?
Vai tiešam pēc debijas izlasē bija jābrauc uz NAHL līgu, kur līmenis ir zems.

     [+] [-]

, 2015-05-17 13:23, pirms 9 gadiem
hokejists7 rakstīja: Kāpēc diez Jaks vairs nebija izlasē, ja jau pagāšgad tik labi nospēlēja?
Vai tiešam pēc debijas izlasē bija jābrauc uz NAHL līgu, kur līmenis ir zems.
Ja cilvēks spēlē Ziemeļamerikas čempionātā, tad nu... kā tev labāk pateikt... vienlaicīgi izlasē viņš spēlēt nevar.

Par NAHL - līmenis ir pilnīgi OK, ja hokejists pēc tam domā studēt un spēlēt NCAA (un izmantot hokeju kā rīku izglītības iegūšanai).

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 14:11, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja cilvēks spēlē Ziemeļamerikas čempionātā, tad nu... kā tev labāk pateikt... vienlaicīgi izlasē viņš spēlēt nevar.

Par NAHL - līmenis ir pilnīgi OK, ja hokejists pēc tam domā studēt un spēlēt NCAA (un izmantot hokeju kā rīku izglītības iegūšanai).
vispār viņš braucu uz USHL Fargo Force, bet netika sastāvā un tika aiztreidots/aizsūtīts uz NAHL...kur sāka sezonu pavisam citā NAHL klubā, tad nokrita uz NA3HL , līdz tika uz šo klubu, kas paņēma čempi...
par NCAA nekas nav dzirdēts, jeb pagaidam nav dabūjis vietu...bet viņam vēl laiks ir..var arī vēl vienu sezonu pa junioriem norullēt.

     [+] [-]

, 2015-05-17 20:50, pirms 9 gadiem
tad man ir jautajums ka viņs varēja spēlēt izlase, ja netike sastāvā NAHL līgā,
NAHL līga ir līdzvērtiga ar MHL līgu, kā tad viņš spēlēja izlasē pa blatu tikai