Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Pamostoties nedomāju, ka drīz mēģināšu tikt mājās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krastenbergs: "Pamostoties nedomāju, ka drīz mēģināšu tikt mājās"
Renārs Krastenbergs. Foto: Zack Rawson/Wheeling Nailers

ECHL ir Ziemeļamerikas trešā spēcīgākā hokeja līga. Sestdien tā paziņoja par sezonas atcelšanu, un Vīlingas "Nailers" uzbrucējam Renāram Krastenbergam steidzami bija jāmeklē ceļš atpakaļ uz Latviju. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš iezīmēja haotiskās stundas.

"Viss notika ļoti ātri, bet bija liela neziņa par to, kas vispār notiek," sacīja 21 gadu vecais Renārs Krastenbergs, kurš ECHL spēlē otro sezonu. Šosezon viņš piedalījās 52 spēlēs, gūstot 13 vārtus un sakrājot 30 punktus, kas deva piekto vietu Vīlingas "Nailers" komandā. Uzbrucējs gan 2018., gan 2019. gadā Latvijas izlases rindās piedalījās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta.

"Sākumā apturēja NBA, bet mums viss turpinājās – ceturtdienas rītā bija treniņš pirms piektdienas spēles. Viss ierastajās sliedēs," teica Krastenbergs. Zemākās līgas (AHL un ECHL) gaidīja NHL lēmumu, lai pēc tam sekotu piemēram. "Piektdien mums pateica, ka sezona ir apturēta, bet sestdien, ka atcelta pavisam. Pirms tam neviens neko nezināja – prasījām treneriem, bet arī viņiem nebija informācijas. Vēl tagad nesaprotu, kas īsti notika."

"Kad mums pateica, ka ECHL sezona ir atcelta, Latvija ap to laiku paziņoja, ka tiks slēgtas robežas. Man bija pēc iespējas ātrāk jātiek prom, jo gribēju tikt mājās," stāstīja Krastenbergs. "Tas rīts bija traks. Pamostoties nedomāju, ka drīz mēģināšu tikt uz mājām. Piezvanīja māsa un pateica, ka naktī no pirmdienas uz otrdienu slēgs ciet robežu. Uzreiz zvanīju trenerim un teicu, ka man vajag biļetes mājās. Viņš sakontaktējās ar Pitsburgu, stundas laikā man rokā bija biļete. Bija traki, bet visu paspēju. Aizskrēju līdz hallei, atpakaļ uz dzīvokli, un tad lidosta."

Ja NHL un AHL turpinās maksāt saviem spēlētājiem, tad ECHL, kas finansiāli nav tik bagāta līga, paziņoja, ka pēdējais algas čeks pie hokejistiem nonāca šajā pirmdienā. Līgas minimālā alga ir 600 dolāri nedēļā. Krastenbergs gan atzīmē, ka viņam ir paveicies – viņš līgumu vasarā noslēdza ar AHL komandu Vilksbēras/Skrentonas "Penguins", tāpēc turpinās saņemt algu. "Hokejistiem tas bija sāpīgākais jautājums. Pieredzējušākajiem maksā pietiekami solīdi, bet nav arī tā, ka tagad piecus mēnešus vari neko nedarīt," ainu ieskicē Krastenbergs.

"Ar lidojumiem man ļoti paveicās. Uzreiz braucu uz Pitsburgu, tas ir 40 minūšu brauciens. Paveicās, ka pa taisno lidoju uz Londonu. Londonā nosēdos vienā lidostā, bija jāsavāc mantas un tad jābrauc uz citu lidostu, lai tiktu mājās," norādīja Krastenbergs. Viņš mājup lidojis ar vēl vairākiem hokejistiem – Amerikā studējošo vārtsargu Gustavu Grigalu un Anglijā spēlējošo uzbrucēju Georgu Golovkovu.

"Lidojums bija labs, bet noskaņojums gan visiem bija nervozs un varbūt pat nepatīkams. Visi sēž maskās un cits uz citu skatās kā uz zombijiem," teica Krastenbergs, kurš tuvākās divas nedēļas karantīnā pavadīšot kopā ar videospēlēm.