Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rainers Rogs

Merzļikins izslēdz Ķēniņa "Lions", Tambijevam, Brahmanim un Jakovļevam 0+1

Merzļikins izslēdz Ķēniņa "Lions", Tambijevam, Brahmanim un Jakovļevam 0+1
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Elvis Merzļikins Šveicē atvairīja 27 no 28 metieniem un pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā apturēja Ronaldu Ķēniņu un viņa pārstāvēto "Lions", Krievijā rezultatīvi turpina spēlēt Kirils Tambijevs, bet rezultatīvas piespēles citās līgās izdarīja arī Edijs Brahmanis un Mārtiņš Jakovļevs.

Pateicoties lieliskajam Elvja Merzļikina sniegumam, trešo uzvaru pēc kārtas divu latviešu hokejistu pārstāvēto klubu duelī izcīnīja un iekļūšanu nākamajā kārtā nodrošināja "Lugano", kas ar 2:1 pieveica Ronalda Ķēniņa Cīrihes "Lions", sērijā svinot panākumu ar 4:2. Merzļikins laukuma saimnieku vārtos atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem, bet Ķēniņš viņa sargāto vārtu drošību apdraudēja trīs reizes, uz ledus atrodoties 14:02 minūtes.

Sezonas noslēgumam tuvojas arī Ivars Punnenovs un "Langnau Tigers", kura pastarīšu duelī pagarinājumā ar 3:4 atzina "Ambri-Piotta" pārākumu. Punnenovs neitralizēja 31 no 35 sāncenšu metieniem.

Vadību Krievijas pēc spēka otras līgas (VHL) izslēgšanas cīņu otrajā kārtā (2-1) atguva Leonīda Tambijeva trenēta Sanktpēterburgas "Dynamo", kas ar viņa dēla Kirila palīdzību sakāva "Kazzinc-Torpedo" - 5:1. Tambijevs, kurš darbojās trešajā uzbrucēju trijniekā, laukumā esot gandrīz 15 minūtes, asistēja mājinieku trešajā vārtu guvumā un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1, palīdzot "Dynamo" panākt 3:1.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja un pirmo reizi sērijā iedzinējas lomā (1-2) nonāca Edgara Siksnas pārstāvētā "Karagand", kas ar 1:3 piekāpās "Kurhan". Siksna veidoja viesu trešo aizsardzības pāri, laukumā pavadīja 14:44 minūtes un izpildīja divus metienus pa sāncenšu vārtiem.

Baltkrievijas čempionāta pusfinālā punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja Edijs Brahmanis, tomēr "Gomel" otrajā pagarinājumā ar 1:2 atzina Grodņas "Neman" pārākumu, piedzīvoja trešo zaudējumu trīs aizvadītajās cīņās un nonāca vienas neveiksmes attālumā no sezonas beigām (0-3). Brahmanis laukumā atgriezās pēc divu spēļu izlaišanas.

Ukrainas Ektralīgas pusfinālā, rezultatīvu piespēli izdarot aizsargam Mārtiņam Jakovļevam, vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas finālā nonāca Andreja Maticina vadītā "Donbass, kas ar 3:0 uzveica "Kryvbas" un sērijā atrodas vadībā ar 3-1. Jakovļevs 23. minūtē piedalījās viesu uzvaras vārtu noorganizēšanā, palīdzot izmantot skaitlisko pārsvaru un atklāt rezultātu.

Sezonu Norvēģijā noslēdza Maksims Ponomarenko un "Lorenskog", kura pirmajā kārtā septiņos mačos atzina "Lillehammer" pārspēku, pēdējā duelī zaudējot papildlaikā - 1:2. Ponomarenko darbojās laukuma saimnieku trešajā aizsargu duetā.

Savukārt līdz sezonas beigām mazliet vēl jāpagaida Kirilam Mitrofanovam un "Manglerud", kam neizdevās iekļūt "Get-ligaen" izslēgšanas spēļu turnīrā. Latviešu aizsarga, kurš arī spēlēja trešajā maiņā, pārstāvētā komanda ar 3:2 pārspēja "Nidaros".

Izmantotie resursi:
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Hockey.by
https://www.hockey.no/


, 2017-03-17 01:49, pirms 7 gadiem
nu domaju ka Kenins bus izlases,bet nu redzes
, 2017-03-17 06:15, pirms 7 gadiem
Fascinē tas "izslēdz"
, 2017-03-17 08:04, pirms 7 gadiem
norins rakstīja: Fascinē tas "izslēdz"
kas tur ko fascinet? Tas saucas par "izslegsanas spelem" taka viss kartiba!
, 2017-03-17 08:05, pirms 7 gadiem
Schneider' rakstīja: nu domaju ka Kenins bus izlases,bet nu redzes
Kenins pie Hartlija speles 100%, kas ir vina bijusais treneris
, 2017-03-17 08:23, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: kas tur ko fascinet? Tas saucas par "izslegsanas spelem" taka viss kartiba!
Ne ne,viss jau kārtībā,tik daudz jau saprotu,bet "izslēgt"jau var dažādos veidos
, 2017-03-17 08:24, pirms 7 gadiem
Ponomarenko nekāda progresa salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.
, 2017-03-17 09:34, pirms 7 gadiem
Nu ko, cerams, ka Ķēniņš un arī Punnenovs drīz pievienosies izlasei. Kaut arī pašlaik Punnenovam ir niecīgas izredzes tikt uz PČ pat kā 3. vārtsargam, tomēr, manuprāt, būtu labi, ja Hārtlijs dažu nedēļu laikā varētu novērtēt Ivara spējas un prasmes.
, 2017-03-17 10:44, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: pašlaik Punnenovam ir niecīgas izredzes tikt uz PČ pat kā 3. vārtsargam
Tieši kāpēc?
Apskatot Gudļevska abu klubu vietas tabulās, ir diezgan skaidrs, ka viņš aizkavēsies Ziemeļamerikā. Ja ne kā NHL kluba rezerves vārtsargs uz play-off, tad AHL noteikti.
, 2017-03-17 10:58, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: Nu ko, cerams, ka Ķēniņš un arī Punnenovs drīz pievienosies izlasei. Kaut arī pašlaik Punnenovam ir niecīgas izredzes tikt uz PČ pat kā 3. vārtsargam, tomēr, manuprāt, būtu labi, ja Hārtlijs dažu nedēļu laikā varētu novērtēt Ivara spējas un prasmes.
kāpēc tāda pārliecība, ka, piemēram, Kalniņš ir labāks par Punnenovu?
, 2017-03-17 11:20, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc tāda pārliecība, ka, piemēram, Kalniņš ir labāks par Punnenovu?
man nav tādas pārliecības, ka Kalniņš ir labāks par Punnenovu, tomēr pagaidām JK ir lielāka pieredze pro hokejā un arī LR vīru izlasē.

Taču gan jau marta beigas un aprīlis parādīs, kurš no viņiem diviem Hārtlijam šķitīs noderīgāks izlasei
, 2017-03-17 11:32, pirms 7 gadiem
Gaidam Ķēniņu, Punnenovu un Ponomarenko, cerēsim, ka Merzļikins neaizkavēsies NLA PO, vajag ātrāk izlasei, palīdzēt, + redzēsim, kā Ponomarenko izskatīsies, pagāišgad nevarēja tikt, PO beidzās vēlu, šogad ir visas iespējas tikt uz PČ
, 2017-03-17 11:33, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc tāda pārliecība, ka, piemēram, Kalniņš ir labāks par Punnenovu?
Nu man jau ar liekas, ka JK ir labāks, taču tās tikai manas domas, + Punnenovs baigi nepārliecinoši izskatās ik gadu LV izlases kreklā Pārbaudēs, varbūt progresējis stipri ir, nezinu, bet cerēsim, ka būs 3 vienlīdzīgi vārtsargi PČ, un ja varēs tad arī 4
, 2017-03-17 13:35, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Gaidam Ķēniņu, Punnenovu un Ponomarenko, cerēsim, ka Merzļikins neaizkavēsies NLA PO, vajag ātrāk izlasei, palīdzēt, + redzēsim, kā Ponomarenko izskatīsies, pagāišgad nevarēja tikt, PO beidzās vēlu, šogad ir visas iespējas tikt uz PČ
Merzļikins jau nav laukuma spēlētājs, viņa aizkavēšanās PO nav nekas kritisks priekš LV izlases.
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram vārtu guvums viņa pirmajā izslēgšanas cīņā Ziemeļamerikā

ASV Hokeja līgā (USHL) Klārka kausa izcīņas pirmās kārtas ievadā Rainers Rullers guva vārtus, palīdzot Medisonas "Capitols" ar 7:4 pārspēt Jangstaunas "Phantoms".
2024. gada Francijas meistarsacīkšu uzvarētāja Ruānas "Dragons". Foto: Daniel Vaquero/SIPA/Scanpix
6

Vīgneram un Ruānai trešais zelts četros gados, Sotniekam pirmais tituls kopš 2010. gada

Trešo reizi pēdējo četru gadu laikā un 18. reizi kopumā Francijas hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Ruānas "Dragons", kuru šosezon pārstāvēja uzbrucējs Rolands Vīgners un aizsargs Kristaps Sotnieks.
Gustavs Dāvis Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Grigals noslēdz sezonu ECHL, Ansons izkaujas AHL spēlē

ECHL pamatturnīra izskaņā Gustavs Dāvis Grigals atvairīja 26 no 30 metieniem, kopvērtējuma pēdējā ailē palikušajai Atlantas "Gladiators" palīdzot pārspēt (7:4) Džeksonvilas "IceMen".