Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Buncim 1+1, Karsumam un Bindulim pa piespēlei, Zuševics iemet bijušajai komandai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Buncim 1+1, Karsumam un Bindulim pa piespēlei, Zuševics iemet bijušajai komandai
Kristofers Bindulis. Foto: imago images/Brauer-Fotoagentur/Scanpix

Vācijas hokeja līgā (DEL) produktīvu spēli aizvadīja visi trīs Krēfeldes "Pinguine" pārstāvošie latviešu hokejisti, taču tas komandu neglāba no astotā zaudējuma aizvadītajās astoņās spēlēs. Savukārt Austrijas atklātajā čempionātā Lincas "Steinbach Black Wings" uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics guva vārtus pret savu bijušo klubu Grācas "Moser Medical 99ers".

Krēfeldes "Pinguine" savā laukumā ar 2:5 piekāpās Berlīnes "Eisbaren" komandai. Sezonas pirmo rezultativitātes punktu nopelnīja aizsargs Kristofers Bindulis. 20:38 nospēlētajās minūtēs 25 gadus vecā hokejista rēķinā arī viens bloķēts metiens un lietderības koeficients -1. Pirmos vārtus profesionālajā hokejā guva uzbrucējs Filips Buncis, kurš kopā ar Mārtiņu Karsumu arī rezultatīvi asistēja "Pinguine" otrajā rezultatīvajā metienā. Arī 23 gadus vecajam Buncim šie bija pirmie rezultativitātes punkti sezonā. 22:34 minūtes laukumā pavadījušajam hokejistam arī trīs bloķēti metieni un viens raidījums pa vārtiem. Tikmēr Karsums 18:07 minūtēs arī veica četrus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, nopelnīja vienu noraidījumu un spēli pabeidza ar lietderības koeficientu +1. Karsuma rēķinā šosezon četri (2+2) rezultativitātes punkti.

Citā Vācijas čempionāta spēlē aizsargs Artūrs Kulda 19 minūšu un 37 sekunžu laikā iekrāja lietderības koeficientu +1, kā arī bloķēja un izdarīja pa vienam metienam, neglābjot Nirnbergas "Ice Tigers" no neveiksmes savā laukumā ar 2:3 pret Dienvidu konferences līderi Manheimas "Adler". "Ice Tigers" ar astoņās spēlēs iekrātiem septiņiem punktiem noslīdēja līdz Dienvidu pēdējai pozīcijai.

Austrijas hokeja līgā ar 22 punktiem pēdējā pozīcijā esošā Lincas "Steinbach Black Wings" savā laukumā ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Grācas " Moser Medical 99ers". Zintis-Nauris Zuševics guva Lincas vienīgos vārtus, izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī iekrāja lietderības koeficientu +1. Tikmēr viņa komandas biedrs aizsargs Oskars Bārtulis šovakar nebija pieteikts pastarītes sastāvam.

Citā Austrijas atklātā hokeja čempionāta spēlē vārtsargs Kristers Gudļevskis neitralizēja 33 no 35 sāncenšu metieniem, palīdzot Villahas "Grand Immobilien VSV" izbraukumā atspēlēt divu vārtu deficītu un ar 3:2 pagarinājumā pieveikt Zalcburgas "Red Bull". Gudļevskis aizvadītajās 23 cīņās kopumā atvairījis 92,1% metienu, kā arī katrā mačā savā cietoksnī ielaidis caurmērā 2,53 ripas. Villahas vienība ar 33 mačos iekrātiem 38 punktiem kopvērtējumā pakāpās uz devīto pozīciju.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā divu zaudējumu sēriju pārtraukusi aizsargu Uvja Jāņa Balinska (nospēlētajās 18:36 minūtēs nopelnīja rezultatīvu piespēli un lietderības koeficientu +3) un Oskara Cibuļska (19 minūšu un 16 sekunžu laikā iekrāja rezultatīvu piespēli, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica trīs spēka paņēmienus un sakrāja +/- rādītāju +2) pārstāvētā Litvīnovas "Verva", viesos ar 3:2 apspēlējot uzbrucēja Māra Bičevska (9:31 minūtē viena rezultatīva piespēle, lietderības koeficients +1 un uzvarēti pieci no 11 iemetieniem) "Mlada Boleslav". Balinskis šosezon sakrājis deviņus (3+6), Cibuļskis - sešus (3+3), bet Bičevskis - 11 (2+9) rezultativitātes punktus.

Ceturto panākumu pēdējos piecos mačos guvusi aizsarga Gunta Galviņa Ostravas "Vitkovice Ridera", mājās ar 3:0 sakaujot Zlīnas "PSG Berani". 34 gadus vecais Latvijas izlases hokejists uz ledus pavadītajās 18:39 minūtēs nopelnīja savu pirmo punktu Ostravas kluba rindās, rezultatīvi asistējot trešo vārtu guvumā. Viņam arī viens spēka paņēmiens un +/- koeficients +1. Šosezon Čehijas Ekstralīgā kopumā aizvadītajās 26 spēlēs Galviņš ticis pie četriem (1+3) punktiem.

Savukārt cits aizsargs Ralfs Freibergs 17 minūšu un 20 sekunžu laikā palika bez rezultativitātes punktiem, nopelnīja divas soda minūtes, izdarīja vienu metienu un dabūja +/- koeficientu -1 Brno "Kometa" savā laukumā piedzīvotajā zaudējumā ar 1:2 pret Hradeckrāloves "Mountfield".

Čehijas čempionāta turnīra tabulā Bičevska "Mlada Boleslav" ar 62 punktiem ir trešā, Freiberga "Kometa" ar 46 punktiem - devītā, Galviņa "Vitkovice Ridera" ar 40 punktiem - desmitā, bet Balinska un Cibuļska Litvīnovas "Verva" ar 38 punktiem 14 komandu konkurencē ieņem 11. pozīciju.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) sesto uzvaru pēdējās septiņās cīņās guva uzbrucēja Denisa Smirnova (nespēlēja) un aizsarga Sanda Smona (3:33 minūtēs tika pie lietderības koeficienta -1) Ženēvas "Servette", izbraukumā ar 4:1 sakaujot "Fribourg-Gotteron". "Servette" ar 24 mačos izcīnītiem 44 punktiem pakāpās uz ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.penny-del.org/
https://www.ice.hockey/en/
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...