Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bičevskim otrie vārti Čempionu līgā, pēdējo ceļazīmi uz 1/8 finālu izcīna Augsburga

Bičevskim otrie vārti Čempionu līgā, pēdējo ceļazīmi uz 1/8 finālu izcīna Augsburga
Māris Bičevskis. Foto: mountfieldhk.cz

Ar uzvaru Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotās Čempionu līgas grupu turnīru noslēdzis Čehijas klubs Hradeckrāloves "Mountfield", kas savā laukumā divarpus tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 7:1 latviešu duelī sagrāva Grācas "99ers".

Uzvarētāji piecus no septiņiem vārtiem guva trešajā trešdaļā, un vienus no tiem iemeta arī Māris Bičevskis, 49. minūtē panākot 4:1. Bičevskis laukumā pavadīja 15 minūtes un 22 sekundes, izdarīja trīs metienus, nopelnīja pozitīvu lietderību +1 un uzvarēja 43,75% iemetienu (7/16). Oskars Cibuļskis nespēlēja, bet viesu rindās 11 minūtes un 19 sekundes aizvadīja Zintis Nauris Zuševics, kurš spēli pabeidza ar negatīvu lietderību -3. Rezultatīvākais ar vārtiem un divām piespēlēm bija Matejs Paulovičs.

"Mountfield", kas Čehijas čempionātā ieņem astoto vietu, jau bija garantējusi otro vietu apakšgrupā un iekļūšanu astotdaļfinālā, bet "99ers" nebija cerību pakāpties augstāk par pēdējo vietu. Bičevskis grupu turnīrā atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem, Cibuļskis tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, bet Zuševics palika bez punktiem.

Pirms šā vakara jau bija zināmas 15 no 16 astotdaļfināla dalībniecēm, un vienīgā intriga bija C apakšgrupā, kur Liberecas "Bili Tygri" mājās pret Augsburgas "Panther" derēja tikai un vienīgi uzvara pamatlaikā. Lai arī "Panther" guva agrus vārtus, trīs sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām vadību mājiniekiem ar saviem otrajiem vārtiem deva slovāks Libors Hudāčeks (2:1), tomēr otrajā periodā Simons Sezemskis atjaunoja līdzsvaru (2:2). Čehiem nācās iet uz pilnu banku, un "Panther" pielika spēlei punktu ar metienu tukšos vārtos (3:2).

Lielākā pārstāvniecība izslēgšanas spēlēs būs Zviedrijai, kurai tālāk tika visas piecas komandas, četras no piecām vienībām cīņu turpina Šveicei, bet trīs no trim - Vācijai. Ar diviem klubiem astotdaļfinālā būs pārstāvēta Čehija, kamēr pa vienai būs Baltkrievijai un Somijai, kas grupu turnīrā zaudēja trīs komandas.

16. oktobris

SpēleRez
Mountfield – 99ers7:1
Tappara – Frisk Asker7:3
Bili Tygri – Panther2:3
Ambri-Piotta – Banska Bystrica4:3

A, B, C un D grupas

A grupaSPB grupaSPC grupaSPD grupaSP
Biel615Zug614Lulea614Lausanne612
Tappara612Plzen612Panther612Yunost69
Klagenfurt69HPK67Bili Tygri66Ocelari68
Frisk Asker60Rungsted63Giants64Pelicans67

E, F, G un H grupas

A grupaSPB grupaSPC grupaSPD grupaSP
Skelleftea611Adler614RB Munchen612Frolunda613
Bern611Djurgarden612Farjestad611Mountfield612
Karpat611Capitals66Ambri-Piotta610Devils68
Grenoble63Tychy64Banska Bystrica6399ers63

Izslēgšanas spēles

IzsētāsNeizsētās
Biel (Šveice)Tappara (Somija)
Zug (Šveice)Plzen (Čehija)
Lulea (Zviedrija)Panther (Vācija)
Lausanne (Šveice)Yunost (Baltkrievija)
Skelleftea AIK (Zviedrija)Bern (Šveice)
Adler Mannheim (Vācija)Djurgarden (Zviedrija)
Red Bull Munchen (Vācija)Farjestad (Zviedrija)
Frolunda (Zviedrija)Mountfield (Čehija)

Izmantotie resursi:
https://www.championshockeyleague.c...


Foto: North Bay Battalion
24

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
10

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.