Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Brahmanis iemet Baltkrievijā, Merzļikinam uzvara pēcspēles metienos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Brahmanis iemet Baltkrievijā, Merzļikinam uzvara pēcspēles metienos
HK ''Gomel'' kapteinis Edijs Brahmanis
Foto: hcgomel.by

Dažādās Eiropas hokeja līgās spēles aizvadījušas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Ar gūtiem vārtiem Baltkrievijas čempionātā izcēlās Edijs Brahmanis, savukārt Lielbritānijā rezultatīva piespēle Ričardam Birziņam.

Krievija, VHL

Edgara Siksnas pārstāvētā Karagandas ''Saryarka'' viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Ustjkamenagorskas ''Torpedo'' vienību. Siksna laukumā pavadīja 27:05 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, taču ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās, paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Almetjevskas ''Neftyanik'' ar aizsargu Eduardu Hugo Jansonu sastāvā ar 2:0 pārspēja Samāras komandu. Latvietis laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, statistikas rādītājos neatzīmējās, kā arī tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Norvēģija

Latviešu aizsarga Kalvja Ozola pārstāvētā ''Kongsvinger'' komanda ar 3:5 atzina ''Sparta Sarp'' pārākumu. Aizsargs uz ledus pavadītajās 24:44 minūtēs (lielākais spēles laiks komandā) veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī ieguva negatīvu lietderības koeficientu -1. Zaudējumu piedzīvoja arī ''Manglerud'' vienība, kura ar latvieti Kirilu Mitrofanovu ierindā ar 3:4 piekāpās ''Stavanger''. Mitrofanovs uz laukuma pavadītajā 11:21 minūtē divreiz apdraudēja pretinieku vārtus, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Zviedrija

Rodrigo Ābols darbojās ''Orebro'' komandas ceturtajā uzbrucēju trijniekā mačā pret ''Lulea'', latvieša pārstāvētajai komandai ar 3:4 piekāpjoties pēcspēles metienu sērijā. Spēles gaitā nonākuši iedzinējos ar 0:3, ''Orebro'' hokejisti spēja panākt neizšķirtu, taču bullīšos piedzīvots zaudējums. Ābols laukumā pavadīja 6:52 minūtes, uzvarēja 50% iemetienu, kā arī palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Baltkrievija

Uzbrucējs Edijs Brahmanis ar gūtiem vārtiem sekmēja ''Gomel'' uzvaru ar 5:4 pēcspēles metienos pār Grodņas ''Neman''. Brahmanis izcēlās spēles 43. minūtē, panākdams 3:2 un pirmoreiz mačā izvirzot savu komandu vadībā. Turpinājumā gan pretinieki atspēlējās, novedot maču līdz pagarinājumam. Tajā vārti netika gūti, un tas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami pēcspēles metieni. Kā pirmais no savas komandas to izpildīja tieši latvietis, taču Edija mēģinājums bija nesekmīgs. Labāk gan klājās komandas biedram Dmitrijam Zalamajam, kura precīzais metiens atnesa ''Gomel'' uzvaru.

Alpu hokeja līga

Gatis Sprukts un Oļegs Šišļaņņikovs veidoja ''Kitzbuheler EC'' komandas otro uzbrucēju trijnieku graujošā uzvarā pār Ļubļanas ''Olimpija'' ar 5:0. Komandas otros vārtus guva tieši Šišļaņņikovs, iekrājot arī pozitīvu lietderības koeficientu +2, gluži kā Sprukts, kurš gan ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās.

Šveice

Cīrihes ''ZSC Lions'' ar rezultātu 1:2 atzina ''Firbourg-Gotteron'' pārākumu. Zaudējušās komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā darbojās arī Ronalds Ķēniņš, atzīmējoties ar divām soda minūtēm, diviem metieniem pa pretinieku vārtiem, kā arī vienu uzvarētu iemetienu. Ivars Punnenovs pēc divām trešdaļām tika nomainīts ''SCL Tigers'' vārtos spēlē pret ''Ambri Piotta'', kurā zaudējums ar 3:5.

Latviešu vārtsargs 40 nospēlētās minūtēs atvairīja 15 no 19 pretinieku metieniem, savukārt Ivaru nomainījušais Damjāno Čačo atvairīja sešus no septiņiem. Cits Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sekmēja ''Lugano'' uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 pār ''Bern'' vienību. Lugāno komanda trešajā trešdaļā spēja panākt neizšķirtu no 1:4, ceturtos vārtus zviedram Linusam Klāsenam gūstot 59. minūtē, kad Merzļikins tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Pēcspēles metienu sērijā Merzļikins tika galā ar četriem no pieciem pretinieku mēģinājumiem, nodrošinot uzvaru savai komandai.

Lielbritānija

Šefīldas ''Steelers'' ar Ervīnu Muštukovu vārtos papildlaikā ar 3:4 cieta sakāvi pret Kārdifas ''Devils'' vienību, pretiniekiem uzvaru izraujot 38 sekundes līdz pagarinājuma beigām. Ervīns atvairīja 20 no 24 ''Devils'' izdarītajiem metieniem. Edgars Bebris neatzīmējās statistikas rādītājos Koventrī ''Blaze'' komandas uzvarā ar 5:0 pret Mančestras ''Storm''.

Aizsargs Ričards Birziņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja ''Flyers'' komandai pārspēt Jura Upīša un Riharda Grigora pārstāvēto ''Capitals'' vienību ar 5:2. Birziņš rezultatīvi asistēja komandas otro vārtu guvumā. Upītis un Grigors savukārt statistikas rādītājos neatzīmējās.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hockey.no
SHL.se
Hockey.by
erstebankliga.at
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
Elite Ice Hockey League | Pointstreak Stats

     [+] [-]

, 2017-09-17 00:22, pirms 7 gadiem
M.Širokovam 1+1 un +2 lietederība savas komandas uzvarā 6:3 Erste Liga spēlē, Lazarevam 0+1 Šveices pēc spēka 2.līgā.