Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Tralmakam 19. punkts NCAA sezonā, Kivlenieks AHL atgriežas ar zaudējumu

Tralmakam 19. punkts NCAA sezonā, Kivlenieks AHL atgriežas ar zaudējumu
Eduards Tralmaks. Foto: goblackbears.com

Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) hokeja čempionāta kārtējā spēlē latviešu uzbrucējs Eduards Tralmaks izcēlās ar rezultatīvu piespēli un lietderības koeficientu +1, taču viņa pārstāvētā Meinas Universitātes "Black Bears" mājās ar 2:3 atzina Konektikutas Univeristātes "Huskies" pārākumu.

22 gadus vecais Tralmaks šosezon aizvadītajās 23 spēlēs atzīmējies ar 19 (11+8) punktiem. "Black Bears" šonakt pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru, taču beigās to izlaida un piedzīvoja 13. neveiksmi 23 mačos, kā arī tikai otro zaudējumu deviņās savā laukumā aizvadītajās cīņās.

Vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atgriešanās spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL) atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem, neglābjot Klīvlendas "Monsters" no zaudējuma 2:5 viesos pret Bingemptonas "Devils". Mājinieki pēdējās divas ripas iemeta jau tukšos "Monsters" vārtos.

Kivlenieks šosezon Klīvlendas vārtos aizvadītajās 16 spēlēs atvairījis 89,6% metienu un vidēji mačā savā cietoksnī ielaidis 3,04 ripas. "Monsters" šī bija ceturtā neveiksme pēc kārtas, kamēr Bingemptonai - astotā uzvara pēc kārtas. Klīvlenda ar 39 spēlēs nopelnītiem 37 punktiem atkritusi līdz 14. pozīcijai Austrumu konferencē.

Līmeni zemāk esošajā ECHL aizsargs Kristofers Bindulis ne ar ko ievērības cienīgu neatzīmējās, viņa Dienvidkarolīnas "Stingrays" komandai viesos ar 4:0 sagraujot Džeksonvilas "Ice Men", tādējādi izcīnot piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs. Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" organizāciju pārstāvošā "Stingrays" ar 60 punktiem 37 spēlēs ir ECHL Austrumu konferences līdere.

Visbeidzot Ontario hokeja līgā (OHL) vārtsargs Artūrs Šilovs palika rezervē, viņa komandas biedram Džetam Grīvzam atvairot 62 (!) no 66 pretinieku metieniem. Abu pārstāvētā Berijas "Colts" viesos ar 1:4 piekāpās Ovensaundas "Attack" priekšā.

Šilova rēķinā OHL debijas sezonā aizvadītajā 21 spēlē ir 88,3% atvairītu metienu un katrā mačā savos vārtos ielaistas caurmērā 4,04 ripas.

Izmantotie resursi:
https://goblackbears.com/sports/men...
https://theahl.com/stats/game-cente...
https://www.echl.com/en/matches/643...
https://ontariohockeyleague.com/gam...


, 2020-01-16 10:10, pirms 4 gadiem
Ja Monstriem 4tais zaudējums, tad pēdējā laikā Vehvilainens nav bijis uzdevumu augstumos.
, 2020-01-16 10:56, pirms 4 gadiem
Pēc punktiem aptuveni Tedija līmenis, kad viņš tur spēlēja...
, 2020-01-16 12:08, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Pēc punktiem aptuveni Tedija līmenis, kad viņš tur spēlēja...
Tedis vairāk ir izņēmums, nevis likums. Arī ppg un ppg+ neko negarantē, ir čalīši, kas vispār netiek līdz pro hokejam. Ir daudzi, kas kuļās pa Itālijām un DEL2.

Tas intervāls ir no pusprofesionāļa līdz NHL. Augums viņam ir bonuss, bet nu garantijas jau tas nedod.
, 2020-01-16 12:08, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Ja Monstriem 4tais zaudējums, tad pēdējā laikā Vehvilainens nav bijis uzdevumu augstumos.
Soms ir 4. Vai 5. visā AHL pēc atvairītajiem.
, 2020-01-16 12:39, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Soms ir 4. Vai 5. visā AHL pēc atvairītajiem.
jau daudz zemāk, nav viņam vairs 92+ , bet gan 92-...
, 2020-01-16 12:42, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Tedis vairāk ir izņēmums, nevis likums. Arī ppg un ppg+ neko negarantē, ir čalīši, kas vispār netiek līdz pro hokejam. Ir daudzi, kas kuļās pa Itālijām un DEL2.

Tas intervāls ir no pusprofesionāļa līdz NHL. Augums viņam ir bonuss, bet nu garantijas jau tas nedod.
Tedis bija draftēts un salīdzināt nekorekti.
Tralmaks jau ar bijis NHL attīstības nometnēs, tātad skautu uzmanību pievērsis un jāturpina strādāt. nākošā sezona jau būs izškirošā , kur viņs dosies - pēc NHL sapņa uz AHL vai Eiropā meklēsies vispār profu maizē kosties...
, 2020-01-16 12:50, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: jau daudz zemāk, nav viņam vairs 92+ , bet gan 92-...
Es vēl vakar skatījos starp vārtsargiem ar min 15 vai 20 GP.
, 2020-01-16 12:54, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Es vēl vakar skatījos starp vārtsargiem ar min 15 vai 20 GP.
https://theahl.com/stats/goalie-sta...

paskatījos šodien, starp kvalificētiem vārtsargiem statos 8. bet nu tas īpaši neko nemaina. soms ir starp AHL līderiem 91,8%. nedaudz pakritis uz leju ar tiem zāgiem. pirms Jaunā gadaa bija procents lielāks.
, 2020-01-16 13:01, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: https://theahl.com/stats/goalie-sta...

paskatījos šodien, starp kvalificētiem 8. bet nu tas īpaši neko nemaina. soms ir starp AHL līderiem 91,8%. nedaudz pakritis uz leju ar tiem zāgiem. pirms Jaunā gadaa bija procents lielāks.
Viņš ir tāds interesants kadrs. Visur laba statistika, kur vien spēlējis, bet tās ekstra labās pāris sezonas Liiga ir pie izteikti labākas aizsardzības nekā citām komandām. Divas sezonas līgas līderes vārtos. Statistika ir drusku uzpūsta.

91,8% ir labi, bet AHL->NHL ir jānoņem līdz procentam nost. Vienā pētījuma bija izpīpēts, ka no AHL proc jānomīnuso 0,7%.

Domāju, ka noteikti nakamsezon tiks pie laika NHL, bet Elvis viņu var nokost. Tarasovs ir līmeni zemāk.
, 2020-01-16 13:06, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Domāju, ka noteikti nakamsezon tiks pie laika NHL, bet Elvis viņu var nokost. Tarasovs ir līmeni zemāk.
Tarasovs varēs ar Kivlenieku AHL konkurēties. Korpi palaidīs brīvaja tirgū.
Nu vismaz es tā darītu kolumbu GM vietā...
, 2020-01-16 13:08, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Ja Monstriem 4tais zaudējums, tad pēdējā laikā Vehvilainens nav bijis uzdevumu augstumos.
Vehvilanens atbildīgs par diviem pirmajiem zaudējumiem, trešajā spēlē vārtus sargāja Tīsens.
, 2020-01-16 13:15, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tarasovs varēs ar Kivlenieku AHL konkurēties. Korpi palaidīs brīvaja tirgū.
Nu vismaz es tā darītu kolumbu GM vietā...
Kontraktu lietās un CBA neesmu eksperts, bet es Kivlenieku atbrīvotu visdrīzāk. Atkarīgs no iespējām un stratēģijas, protams. Ja FA/draftā var kaut ko paķert, tad labāk atbrīvot to vietu. 70 spēles un zem 90%, tur ir ļoti maza iespēja, ka sanāk pat 3. vārtsargs.

Bet, jā, piekrītu visādi citādi. Somu GM gan var izdomāt visādus brīnumus
, 2020-01-16 13:31, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Kontraktu lietās un CBA neesmu eksperts, bet es Kivlenieku atbrīvotu visdrīzāk. Atkarīgs no iespējām un stratēģijas, protams. Ja FA/draftā var kaut ko paķert, tad labāk atbrīvot to vietu. 70 spēles un zem 90%, tur ir ļoti maza iespēja, ka sanāk pat 3. vārtsargs.

Bet, jā, piekrītu visādi citādi. Somu GM gan var izdomāt visādus brīnumus
Pārskrēju pāri statistikas rakstam forumā, viss puslīdz arī patika, taču vienai lietai līdz galam negribas piekrist, t.i., ka +/-70 spēles (viena sezona, ja rupji rēķina), kas aizvadītas agrajos 20 gados (21-23) ir pietiekoša bāze, lai izdarītu secinājumus (sevišķi, ja mēs atceramies, ka pēc pirmās sezonas AHL bosi tā arī teica, ka Kivleniekam vispār nebija jāaizvada tik daudz mači, bet vārtsargu savainojumi viņu lika sūtīt laukumā) + šajā vecumā, tomēr, vēl ir liela "apmācības iespēja", t.i., ir pilnīgi normāli, ka vārtsargs progresē.

Nesaku gan, ka viņš tagad sataisīt 180 grādu apgriezienu un sāks spēlēt superlabi, taču līdz 25 gadu vecumam vēl viņu var pavērot (pa mazām naudiņām, AHL vārtsarga statusā).
, 2020-01-16 13:41, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pārskrēju pāri statistikas rakstam forumā, viss puslīdz arī patika, taču vienai lietai līdz galam negribas piekrist, t.i., ka +/-70 spēles (viena sezona, ja rupji rēķina), kas aizvadītas agrajos 20 gados (21-23) ir pietiekoša bāze, lai izdarītu secinājumus (sevišķi, ja mēs atceramies, ka pēc pirmās sezonas AHL bosi tā arī teica, ka Kivleniekam vispār nebija jāaizvada tik daudz mači, bet vārtsargu savainojumi viņu lika sūtīt laukumā) + šajā vecumā, tomēr, vēl ir liela "apmācības iespēja", t.i., ir pilnīgi normāli, ka vārtsargs progresē.

Nesaku gan, ka viņš tagad sataisīt 180 grādu apgriezienu un sāks spēlēt superlabi, taču līdz 25 gadu vecumam vēl viņu var pavērot (pa mazām naudiņām, AHL vārtsarga statusā).
Vārtsargu pīķis ir 23 gadu vecumā. Šī ir vēl viena sistemātiska kļūda, ko retais nepieļauj. Tas iemesls, kāpēc vecāki spēlētāji spēlē vairāk un svarīgākās lomās un absolutos skaitļos producē vairāk, jau nav snieguma uzlabojums. Tas ir lielāks uzticības kredīts un pārliecība par attiecīgo kadru kā spēlētāju.

Nekāds noteikts progress, kas jāiekļauj vienādojumā, Matīsam nav jāpiemēro. Tas, ko viņš tagad rāda ir galaprodukts. Un 21-23 gadus var īzī ņemt kā bāzi.
, 2020-01-16 13:45, pirms 4 gadiem
Un arī koriģējot uz vecumu, tas šajā gadijumā neko nemaina, jo rādītāji ir bēdīgi. Respektīvi, Matīss pilnīgi mierīgi var būt uz neveiksmju un sakritību rēķina par procentpunktu vai drusku mazāk labāks. Bet tas tik un tā nav NHL kadrs.
, 2020-01-16 13:45, pirms 4 gadiem
kolumbiem prospektos viens spēlētājs, nekas sevišķš , pie tam tik 2021.gadā pabeigs NCAA, iespējams ar Kivlenieku vienā gadā mauca USHL :
https://www.capfriendly.com/players...

šosezon nodraftēt protams kādu var, bet vai 18-19 gadīgs uzreiz derēs AHL?

protams var paņemt no Eiropas, lasu , ka par krieviem daudzi interesējas, sākot no Biļalova. gan jau kādi somi, zviedri jaunie ir uz radara.

ZA krīze ar vārtsargiem, maz labas mantas, jo NHL klubam tagad vajag 4-5 vārtsargus.

Es domāju, ka Matīss paliks ņemot vērā situāciju. kopumā viņa nav nekāda rožaina kolumbiem ar vārtsargiem.

Korpi turēt ar vienvirziena līgumu AHL īsti jēgu neredzu, ja mēs pieņemam, ka Elvis un Veini būs kolumbu vārtsargi nākošsezon.
, 2020-01-16 13:55, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kolumbiem prospektos viens spēlētājs, nekas sevišķš , pie tam tik 2021.gadā pabeigs NCAA, iespējams ar Kivlenieku vienā gadā mauca USHL :
https://www.capfriendly.com/players...

šosezon nodraftēt protams kādu var, bet vai 18-19 gadīgs uzreiz derēs AHL?

protams var paņemt no Eiropas, lasu , ka par krieviem daudzi interesējas, sākot no Biļalova. gan jau kādi somi, zviedri jaunie ir uz radara.

ZA krīze ar vārtsargiem, maz labas mantas, jo NHL klubam tagad vajag 4-5 vārtsargus.

Es domāju, ka Matīss paliks ņemot vērā situāciju. kopumā viņa nav nekāda rožaina kolumbiem ar vārtsargiem.

Korpi turēt ar vienvirziena līgumu AHL īsti jēgu neredzu, ja mēs pieņemam, ka Elvis un Veini būs kolumbu vārtsargi nākošsezon.
Ir pietiekami daudz eiropiešu, kas pro līgās spēlē un rāda labu sniegumu. Es GM vietā ņemtu katru gadu jaunu, nevis marinētu vairākas sezonas ķipa prospektus, kas neko nerāda. Eiropā, Krievijā ir daudz kadru. Ja tiešām iemesls ir tāds, ka visi atsakās, tad tā ir cita lieta.
, 2020-01-16 14:03, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Un arī koriģējot uz vecumu, tas šajā gadijumā neko nemaina, jo rādītāji ir bēdīgi. Respektīvi, Matīss pilnīgi mierīgi var būt uz neveiksmju un sakritību rēķina par procentpunktu vai drusku mazāk labāks. Bet tas tik un tā nav NHL kadrs.
Neapgalvoju, ka ir labāks vai NHL kaut vidējā termiņā izskatāms vārtsargs.

Par visu pārējo - man patīk statistika un analītika, tieši tāpēc arī zinu, ka liela nozīme ir kritērijiem (jo izvēloties pareizos kritērijus, pierādīt var dajebko) + kontekstam.
, 2020-01-16 14:11, pirms 4 gadiem
Es butu tikai priecīgs, ja tu visu manis teikto apgāztu
, 2020-01-16 14:13, pirms 4 gadiem
Savukārt par analītiku kā komandas vadīšanas pamatu - viss ir brīnišķīgi... uz papīra.

Tā pati Toronto komanda, kas kā viena no pirmajām Dubasa vadībā sāka pievērsties analītikai un uz dažādas analītikas pamatiem draftēja spēlētājus.

Kādi ir rezultāti? Draftā, no 2015. gada, kad Dubass savu pieeju iefiltrēja jau lielos apjomos, līdz NHL līmenim (vismaz 41 spēle) ir tikuši tikai 3 spēlētāji, Metjūzu un Mārneru ieskaitot, bet nu viņi abi bija drafta TOP5 izvēles, tāpēc būtu traki, ja šamie netiktu.

Pašā spēlēšanā - jā, trīs reizes tika plejofos, taču visas trīs reizes izkrita pirmajā kārtā (divreiz zaudējot Bostonai ar 3:4).

Nezinu vai pie tā talanta apjoma, kas ir Toronto šādu iznākumu var saukt par analītikā balstītā hokeja uzvaras gājienu (nesaku arī, ka tieši analītika pie vainas).
, 2020-01-16 14:15, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Tedis vairāk ir izņēmums, nevis likums. Arī ppg un ppg+ neko negarantē, ir čalīši, kas vispār netiek līdz pro hokejam. Ir daudzi, kas kuļās pa Itālijām un DEL2.

Tas intervāls ir no pusprofesionāļa līdz NHL. Augums viņam ir bonuss, bet nu garantijas jau tas nedod.
Progress ir vērojams, redzēs.
, 2020-01-16 14:18, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kolumbiem prospektos viens spēlētājs, nekas sevišķš , pie tam tik 2021.gadā pabeigs NCAA, iespējams ar Kivlenieku vienā gadā mauca USHL :
https://www.capfriendly.com/players...

šosezon nodraftēt protams kādu var, bet vai 18-19 gadīgs uzreiz derēs AHL?

protams var paņemt no Eiropas, lasu , ka par krieviem daudzi interesējas, sākot no Biļalova. gan jau kādi somi, zviedri jaunie ir uz radara.

ZA krīze ar vārtsargiem, maz labas mantas, jo NHL klubam tagad vajag 4-5 vārtsargus.

Es domāju, ka Matīss paliks ņemot vērā situāciju. kopumā viņa nav nekāda rožaina kolumbiem ar vārtsargiem.

Korpi turēt ar vienvirziena līgumu AHL īsti jēgu neredzu, ja mēs pieņemam, ka Elvis un Veini būs kolumbu vārtsargi nākošsezon.
Tieši tāpēc interesanti pavērot, kas notiks ar Punnenovu tuvākajās sezonās... Tomēr viens no labākajiem golijiem SWI.
, 2020-01-16 14:21, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Es butu tikai priecīgs, ja tu visu manis teikto apgāztu
Priekš kam?
Manuprāt, ir pilnīgi normāli, ka ir dažādi skatījumi uz lietām, kas, starp citu, nav tā, ka viena otru pilnībā izslēdz.
Kā arī, nu nav man tāda entuziasma (vairs), lai raktos pa n-to gadu statistiku, zīmētu SPSSā līknes, lai tikai pierādītu, ka var būt arī citādāk.

Beigu beigās, NHL vārtsargi tāpat ir "gabal-prece" (jau paši pa sevi viņi ir izņēmumi), bet rakņājoties pa statistiku, spēks ir trendiem un lieliem līdzīgu datu masīviem, t.i., protams, ka, ja no 300 vārtsargiem 30 spēlē NHL, bet 270 nē, tad tendence būs par labu tiem 270.
, 2020-01-16 14:23, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Vārtsargu pīķis ir 23 gadu vecumā. Šī ir vēl viena sistemātiska kļūda, ko retais nepieļauj. Tas iemesls, kāpēc vecāki spēlētāji spēlē vairāk un svarīgākās lomās un absolutos skaitļos producē vairāk, jau nav snieguma uzlabojums. Tas ir lielāks uzticības kredīts un pārliecība par attiecīgo kadru kā spēlētāju.

Nekāds noteikts progress, kas jāiekļauj vienādojumā, Matīsam nav jāpiemēro. Tas, ko viņš tagad rāda ir galaprodukts. Un 21-23 gadus var īzī ņemt kā bāzi.
Nu, vārtsargu pīķis noteikti nav 23 gados...
, 2020-01-16 14:47, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Savukārt par analītiku kā komandas vadīšanas pamatu - viss ir brīnišķīgi... uz papīra.

Tā pati Toronto komanda, kas kā viena no pirmajām Dubasa vadībā sāka pievērsties analītikai un uz dažādas analītikas pamatiem draftēja spēlētājus.

Kādi ir rezultāti? Draftā, no 2015. gada, kad Dubass savu pieeju iefiltrēja jau lielos apjomos, līdz NHL līmenim (vismaz 41 spēle) ir tikuši tikai 3 spēlētāji, Metjūzu un Mārneru ieskaitot, bet nu viņi abi bija drafta TOP5 izvēles, tāpēc būtu traki, ja šamie netiktu.

Pašā spēlēšanā - jā, trīs reizes tika plejofos, taču visas trīs reizes izkrita pirmajā kārtā (divreiz zaudējot Bostonai ar 3:4).

Nezinu vai pie tā talanta apjoma, kas ir Toronto šādu iznākumu var saukt par analītikā balstītā hokeja uzvaras gājienu (nesaku arī, ka tieši analītika pie vainas).
Draftēšana ir pilnīgi cits dzīvnieks. Tur jau nav datu masīva, ko analizēt.

Draftā daudz lielāku pienesumu dotu DNS analīzes un advancēti testi.
, 2020-01-16 14:56, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Priekš kam?
Manuprāt, ir pilnīgi normāli, ka ir dažādi skatījumi uz lietām, kas, starp citu, nav tā, ka viena otru pilnībā izslēdz.
Kā arī, nu nav man tāda entuziasma (vairs), lai raktos pa n-to gadu statistiku, zīmētu SPSSā līknes, lai tikai pierādītu, ka var būt arī citādāk.

Beigu beigās, NHL vārtsargi tāpat ir "gabal-prece" (jau paši pa sevi viņi ir izņēmumi), bet rakņājoties pa statistiku, spēks ir trendiem un lieliem līdzīgu datu masīviem, t.i., protams, ka, ja no 300 vārtsargiem 30 spēlē NHL, bet 270 nē, tad tendence būs par labu tiem 270.
Es saprotu tavu domu. Ir late bloomeri, kas uzrāda tādu pašu vai pat drusku labāku statistiku NHL, nekā AHL, taču tur nekad nav simtiem spēļu AHL bijis un tad spēlētājs pēkšņi paliek par NHL čali.

Nav man zināms neviens vārtsargs, kas ar šādiem rādītājiem jebkad kļuvis par NHL čali. Tas, ja konkrēti par Kivlenieku.

Man būtu tikai prieks, ja tā notiktu. Te pat nevajag līknes, te vajag kaut kādus piemērus, ka tādi outlieri vispār eksistē.
, 2020-01-16 14:57, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nu, vārtsargu pīķis noteikti nav 23 gados...
Uz ko balstās apgalvojums?
, 2020-01-16 15:03, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Draftēšana ir pilnīgi cits dzīvnieks. Tur jau nav datu masīva, ko analizēt.

Draftā daudz lielāku pienesumu dotu DNS analīzes un advancēti testi.
Zin kā ar to DNSu ir?
Ir gana daudz gadījumu, kad čempioni un pasaules rekordisti izejot DNS testus izrādās pilnīgi nederīgi konkrētajam sporta veidam, kurā viņiem jau ir lieli panākumi.

Turklāt, es tā ļoti šaubos vai sportisti, kas ir uz PRO sporta sliekšņa (JAU izgājuši milzīgu atlasi) DNS testos var parādīt kaut ko tādu, kas komandām liktu izdarīt izvēli par labu vai par sliktu konkrētam hokejistam.

Dažādi testi - jā, protams, tam ir kaut kāda jēga. Bet atkal, visās līgās pirms drafta ir gan testi, gan intervijas, bet tas nevienu nepasargā no tām pašām vecajām kļūdām kā agrāk.
, 2020-01-16 15:17, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tieši tāpēc interesanti pavērot, kas notiks ar Punnenovu tuvākajās sezonās... Tomēr viens no labākajiem golijiem SWI.
Kolumbusa ir ar vienu vājākajām un sastāva dziļuma škidrākajām vārtsargu līnijām NHL.
Un pat tādā situācijā ko Tu kā Kolumbu GM piedāvāsi Punnenovam (viņa alga pēc nākošās sezonas 20/21 var sasniegt 300 pakas šveices franku, bet viņs atteicās pagaidām pagarināt līgumu)
labākajā gadījumā AHL un 70-100 pakas USD un tas pats attiecas uz Kalniņu. es nezinu. reti jau tādā vecumā dodas uz AHL lai tiektos pēc NHL. Nu viņiem tad ir gataviem sezonu pavadīt AHL un tad nebūs tāpat nekādas garantijas , ka nākoša sezonā iedos NHL spēlēt.
ja viņiem būtu 21-23 gadi, tad jā, kā Vehvilainens. ir vērts doties par visiem 100%.
p.s. tāda haļava kā Elvim, kas tika uzreiz pirmajā sezonā pie teikšanas NHL ir baigais izņemums un viņs bija draftēts tomēr. un arī viņa kvalitātes(perspektīvas) ir daudz lielākas, nekā Punnenovam un Kalniņam
, 2020-01-16 15:18, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Zin kā ar to DNSu ir?
Ir gana daudz gadījumu, kad čempioni un pasaules rekordisti izejot DNS testus izrādās pilnīgi nederīgi konkrētajam sporta veidam, kurā viņiem jau ir lieli panākumi.

Turklāt, es tā ļoti šaubos vai sportisti, kas ir uz PRO sporta sliekšņa (JAU izgājuši milzīgu atlasi) DNS testos var parādīt kaut ko tādu, kas komandām liktu izdarīt izvēli par labu vai par sliktu konkrētam hokejistam.

Dažādi testi - jā, protams, tam ir kaut kāda jēga. Bet atkal, visās līgās pirms drafta ir gan testi, gan intervijas, bet tas nevienu nepasargā no tām pašām vecajām kļūdām kā agrāk.
Par to pilnīgi nederīgi izklausās drusku pēc baumām

Spēja attīstīt muskuļu masu vai fast-twitch šķiedras ir lielā mērā ģenētiski noteikta. Ja tu paņem skalu ar it kā labu rāmi ar domu, ka piedzīsi muskuļmasu, tad tas vienkārši ir ekstra faktors, ko ņemt vērā. Jo tas būs grūti izdarāms. Un tādi visādi lielāki un mazāki sīkumi (arī VO2max, piemēram) kaskādējas kopā un arī ietekmētu izvēles.
, 2020-01-16 15:33, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Es saprotu tavu domu. Ir late bloomeri, kas uzrāda tādu pašu vai pat drusku labāku statistiku NHL, nekā AHL, taču tur nekad nav simtiem spēļu AHL bijis un tad spēlētājs pēkšņi paliek par NHL čali.

Nav man zināms neviens vārtsargs, kas ar šādiem rādītājiem jebkad kļuvis par NHL čali. Tas, ja konkrēti par Kivlenieku.

Man būtu tikai prieks, ja tā notiktu. Te pat nevajag līknes, te vajag kaut kādus piemērus, ka tādi outlieri vispār eksistē.
Atkal, prasās precizējums, kas ir "NHL čalis". Ja tāds, kurš vismaz sezonas-otras griezumā tiek pie stabila (varbūt ne liela, bet stabila) spēles laika, tad es Kivlenieku šādā pozīcijā neredzu.

Ja - atzīmējas NHL un neizskatās slikti, tad, manuprāt, tas ir 50/50, t.i., iespējams.

Ar tiem piemēriem - gan jau otrajam scenārijam tādu ir pietiekoši daudz, jo NHL sezonas laikā iziet ĻOTI RAIBA publika.

Nezinu, atkal, kas ir tā robežšķirtne tiem datiem uz ko balsties, taču, ja mēs tā pieņemam, ka Kivleniekam 18./19. gada sezona bija slikta, bet 17./19. un 19./20. viņš spēlē savā optimālajā līmenī, tad tie 89 ar astīti procenti atvairīto metienu, lai arī nav nekāds izcilais rezultāts, ir tikai mazliet sliktāk nekā NHL tikušajam un Latvijas hokeja fanu supervārtsargam Gudļevskim.

No komandas viedokļa - priekš kam viņiem turēt vārtsargu, kas lielajai komandai tikai ārkārtas gadījumos ir derīgs? Nu, tas ir tāds subjektīvs jautājums komandai.

No otras puses, ja apskatās kā Kivlenieka laikā gāja citiem Klīvlendas vārtsargiem, tad tikai tie, kuriem jau ir NHL pieredze ir spēlējuši labāk (un arī ne visi).

Beigu beigās, vēl vasarā jāskatās kas tur CBJ ar naudām būs un cik daudz viņi gribēs investēt vārtsargos. Nav jau tā, ka šovasar tiešām derīgu ripu ķērāju būtu daudz. Laukuma spēlētāju tirgus, kur šamiem vajag pastiprinājumu lielākā mērā, ir interesantāks.
, 2020-01-16 15:40, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Par to pilnīgi nederīgi izklausās drusku pēc baumām

Spēja attīstīt muskuļu masu vai fast-twitch šķiedras ir lielā mērā ģenētiski noteikta. Ja tu paņem skalu ar it kā labu rāmi ar domu, ka piedzīsi muskuļmasu, tad tas vienkārši ir ekstra faktors, ko ņemt vērā. Jo tas būs grūti izdarāms. Un tādi visādi lielāki un mazāki sīkumi (arī VO2max, piemēram) kaskādējas kopā un arī ietekmētu izvēles.
Baumas - nez. Ir dzirdētas dažādas intervijas ar tiem pašiem spēka sporta atlētiem un vieglatlētiem, kuri to apgalvo. Tā kā neesmu blakus stāvējis, tad pilnībā to nevaru apgalvot.

Par VO2Max - jā, ģenētika. Par neiespējamību tikt pie muskuļiem (palielināt muskuļu masu) - ir jābūt izcilam ģenētiskajam neveiksminiekam, lai tiešām tā būtu (nevarētu hokeja vajadzībām uzkačāties) + visdrīzāk, tādā sporta veidā kā hokejā šāds kadrs "atkritīs" vēl slidinoties bērnu grupās.
, 2020-01-16 15:48, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Es saprotu tavu domu. Ir late bloomeri, kas uzrāda tādu pašu vai pat drusku labāku statistiku NHL, nekā AHL, taču tur nekad nav simtiem spēļu AHL bijis un tad spēlētājs pēkšņi paliek par NHL čali.

Nav man zināms neviens vārtsargs, kas ar šādiem rādītājiem jebkad kļuvis par NHL čali. Tas, ja konkrēti par Kivlenieku.

Man būtu tikai prieks, ja tā notiktu. Te pat nevajag līknes, te vajag kaut kādus piemērus, ka tādi outlieri vispār eksistē.
Paskaties uz Georgijevu no NYR. Kivlenieka vienaudzis. Dramatiski stati, un nekas, maļas tik tālāk...

Tev tie pieņēmumi pārāk drastiski, dzīve ir sarežģitāka, nekā tava cipariņu virkne.

Tu jau Elvi arī gribēji rakstīt nost.
, 2020-01-16 15:48, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Uz ko balstās apgalvojums?
Uz pašu vārstargu sacītā.
, 2020-01-16 15:55, pirms 4 gadiem
Pēteris Skudra - viņa stati ECHL/AHL bija diezgan nekādi, bet tad, 25 gados, sekoja spējš pacēlums... Un attiecīgi NHL karjera. Pirmā sezona Pitsburgā vispār varen izdevusies bija. Ja kāds būtu vadījies no Machimol domu gājiena un vienkārši nedevis Skudram iespēju, jo, redz, AHL tev bija tādi un tādi cipariņi... 3 sezonas AHL un ECHL.
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram 1+1, Vilmanis play-off iesāk ar diviem punktiem, Ločmelis noslēdz NCAA sezonu

Šonakt jauniešu hokeja līgās Ziemeļamerikā pa diviem rezultativitātes punktiem nopelnīja uzbrucēji Rainers Rullers un Sandis Vilmanis, savukārt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas turnīra astotdaļfinālā zaudēja pasaules meistarsacīkšu medaļnieka Dana Ločmeļa komanda.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".