Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas ir uz pārspēļu robežas, atlaiž galveno treneri

Rolands Eliņš

Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas ir uz pārspēļu robežas, atlaiž galveno treneri
Elvis Merzļikins
Foto: hclugano.ch

Šveices hokeja komanda "Lugano", kuru jau vairākus gadus pārstāv Elvis Merzļikins, pēc šajā sezonā parādītā pieticīgā snieguma atlaidusi galveno treneri Dagu Šedenu, viņa vietā nolīgstot citu kanādieti Gregu Airlendu.

Ar Elvi Merzļikinu pamatvārtsarga lomā "Lugano" šosezon nevar lepoties ar lieliem panākumiem vietējā čempionātā. Pēc aizvadītām 40 spēlēm "Lugano" ieņem tikai astoto vietu, kas ir asā kontrastā ar pagājušās sezonas vicečempiones titulu. Ja sezona beigtos šobrīd, "Lugano" vēl tiktu izslēgšanas spēlēs, taču pārspēļu zona ir pavisam netālu. Devītajā vietā esošā "Kloten" atpaliek par septiņiem punktiem un aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Nu jau bijušais galvenais treneris Dags Šedens vadīja "Lugano" kopš 2015. gada oktobra. Savukārt viņa vietā nolīgtais Gregs Airlends komandā nav pilnībā pazīstama persona, jo tās treneru kolektīvā bija arī 2010./11. gada sezonā, kamēr iepriekš vairākus gadus strādājis AHL un Ontārio Hokeja līgā, bet pagājušajā sezonā pēc pusgada darba tika atlaists no DEL kluba "Adler". 51 gadu vecais Airlends kopumā pavadījis piecas ar pusi sezonas AHL klubu galvenā trenera amatā.

Merzļikins starpsezonā izvēlējās noslēgt ar "Lugano" trīs gadu līgumu un vēl nesen Špenglera kausa izcīņas laikā Šveices medijiem norādīja, ka plāno komandā pavadīt līguma pilnu laiku un tikai tad sākt domāt došanos uz NHL un Ziemeļameriku.

22 gadus vecais Latvijas vārtsargs, kurš stājies vārtos 32 no 40 "Lugano" spēlēm Šveices cempionātā, šosezon vidēji spēlē ielaidis 3.16 vārtus un atvairījis 91.2% pretinieku metienu. Tā ir viņa sliktākā statistika kopš pilnvērtīgas ienākšanas "Lugano" galvenās komandas sastāvā, taču to noteikti iespaido arī komandas nepārliecinošais sniegums. Ar 135 ielaistiem vārtiem "Lugano" ir sliktākā komanda Šveices līgā. Tās nākamā spēle paredzēta rīt pret "Servette", kas būs īpaši principiāla tādēļ, ka abām komandām šobrīd tieši pa 53 punktiem.

Šveices čempionātā ar 80 punktiem līderpozīcijas šobrīd dala "Bern" un Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Zurich", kamēr "Tigers" ar Ivaru Punnenovu sastāvā ieņem desmito vietu. Četras vājākās regulārās sezonas komandas izstāsies no cīņas par čempionu titulu un piedalīsies pārspēļu grupā, nosakot komandu, kas ar B līgas uzvarētāju cīnīsies par vietu valsts augstākajā līgā.

Šveices Nacionālā līga

V.KlubsSPPunkti
1.Bern3880
2.Zurich4080
3.Zug3778
4.Lausanne3871
5.Biel3956
6.Davos3854
7.Servette3953
8.Lugano4053
9.Kloten3846
10.Tigers4045
11.Ambri-Piotta3941
12.Fribourg3839

Izmantotie resursi:
HC Lugano fires Shedden and Curcio, Greg...