Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ševčenko "Yunost" vēl neiekļūst Baltkrievijas finālā

Ševčenko "Yunost" vēl neiekļūst Baltkrievijas finālā
Ēriks Ševčenko
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas hokeja aizsarga Ērika Ševčenko pārstāvētā Minskas "Yunost" vienība trešdien pusfināla sērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 2:3 viesos atzina Soļigorskas "Shakhter" pārākumu, bet sērijā arvien ir drošā vadībā ar 3-1.

Pirmajos trijos sērijas mačos "Yunost" bija izcīnījusi panākumus un šovakar varēja nodrošināt iekļūšanu finālā. Tomēr spēle Soļigorksā izvērtās galvaspilsētas komandai nesekmīga. Lai gan "Yunost" pirmā izvirzījās vadībā, jau dažu minūšu laikā mājinieki atjaunoja neizšķirtu, bet otrās trešdaļas vidū nepilnu trīs minūšu laikā guva divus vārtus, pārņēma vadību ar 3:1 un, lai gan vienus vārtus viesi atguva, vadību "Shakhter" nosargāja līdz pat mača beigām - 3:2.

Ševčenko pieejamajā protokolā nav atzīmējies ne punktu, ne soda minūšu ailēs. 25 gadus vecais hokejists sezonu saka Rīgas "Dinamo" vienībā, taču decembrī pievienojās "Yunost". Regulāraja turnīrā 13 mačos Ševčenko izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām piespēlēm. Izslēgšanas spēlēs pagaidām astoņos mačos fiksēta viena rezultatīva piespēle.

Līdz ar to sērijā nu rezultāts kļuvis 3-1 "Yunost" labā, bet nākamā spēle sērijā līdz četriem panākumiem paredzēta sestdien Minskā. Septiņkārtējā valsts čempione bija labākā regulārajā turnīrā un ir galvenā favorīte arī izslēgšanas spēlēs.


Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
5

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.