Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Džeriņam vārti Čehijā, Reķim piespēle Vācijā, latviešu duelī atkal pārāks Merzļikins

Džeriņam vārti Čehijā, Reķim piespēle Vācijā, latviešu duelī atkal pārāks Merzļikins
Andris Džeriņš
Foto: HK Mountfield

Izslēgšanas spēles Čehijā rezultatīvi turpina aizvadīt Andris Džeriņš, Šveicē otro reizi pēc kārtas latviešu duelī uzvaru izcīnīja Elvis Merzļikins, bet Vācijā rezultatīvu piespēli izdarīja Arvīds Reķis. Savukārt Dānijā sezonu noslēdza Roberts Jekimovs.

Otrās trešdaļas ievadā gūstot vārtus Andrim Džeriņam, pirmo uzvaru Čehijas Ekstralīgas izslēgšanas mačos izcīnīja Hradeckrāloves "Mountfield", kas ar 3:0 pārspēja "Litvinov" un atjaunoja neizšķirtu rezultātu sērijā - 1-1. Latviešu centra uzbrucējs, kurš veidoja laukuma saimnieku otro uzbrucēju trijnieku, izdarīja arī trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī uzvarēja 56% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šveices NLA čempionātā ceturtdaļfinālā otro reizi pēc kārtas "Lugano" ar Elvja Merzļikina palīdzību pieveica Cīrihes "Lions" (2:1), ko pārstāv Ronalds Ķēniņš, pārņemot vadību sērijā (3-2) un nonākot vairs tikai viena soļa attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā. Merzļikins neitralizēja 30 no 31 metiena, bet Ķēniņš divreiz apdraudēja viņa sargāto vārtu drošību. Latvijas izlases uzbrucējs laukumā bija nepilnas 13 minūtes, kuru laikā atzīmējās arī ar negatīvu lietderību -1. Savukārt "Tigers", Ivaram Punnenovam paliekot uz rezervistu soliņa, līgas pastarīšu cīņā piekāpās "Fribourg" - 3:4.

Vācijas DEL līgas ceturtdaļfinālā otro panākumu izcīnīja Augsburgas "Panther", kura ar 4:0 sakāva Nirnbergas "Ice Tigers", sērijā panākot 2-2. Pieredzējušais Arvīds Reķis spēlēja uzvarētāju trešajā aizsargu pāri, rezultatīvi asistējot komandas trešajā vārtu guvumā.

Sezona Dānijā noslēgusies uzbrucējam Robertam Jekimovam, kura pārstāvētā Herningas "Blue Fox" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-4 atzina "Frederikshavn" pārākumu, pēdējā cīņā zaudējot ar 2:3. Jekimovs spēlēja mājinieku trešajā maiņā, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Norvēģijas "Get-ligaen" trešo zaudējumu ceturtdaļfinālā piedzīvoja Maksims Ponomarenko un "Lorenskog", izbraukumā ar 2:6 kapitulējot "Lillehammer". Latviešu jaunais aizsargs veidoja viesu trešo aizsargu duetu, un viņa pārstāvētā komanda balansē starp pirmās kārtas pārvarēšanu un izstāšanos no cīņas par titulu.

Vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Baltkrievijas čempionāta finālā nonāca Ēriks Ševčenko un Minskas "Yunost". Minskieši pagarinājumā uzveica "Soligorsk" (3:2), bet latviešu aizsargs palika bez punktiem.

Ukrainas čempionāta pusfinālā, izbraukumā ar 3:4 piekāpjoties "Kryvbas", pirmo zaudējumu piedzīvoja Andreja Maticina trenētā "Donbass", bet aizsargs Mārtiņš Jakovļevs ar rezultatīvām darbībām neatzīmējās. Latviešu pārstāvētā komanda sērijā gan joprojām saglabā minimālu vadību - 2:1.

Ar uzvaru Francijas čempionāta pusfināla sēriju uzsāka aizsargs Kristaps Bazevičs un "Gap", kas ar 7:3 sagrāva "Bordeaux". Arī Bazevičam pie punktiem tikt neizdevās. Citā spēlē savā starpā tikās divas līgas pastarītes, kuru duelī "Chamonix-Morzine" ar 4:2 pieveica "Nice". Nedz Edgars Homjakovs, nedz Lauris Bajaruns ar rezultatīvu sniegumu neizcēlās, bet aizsargs Ričards Birziņš palika ārpus pieteikuma.

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation
https://www.telekomeishockey.de
Hockeyligaen.dk er blevet til metalligaen.dk....
https://www.hockey.no/
Hockey.by