Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Golovkovam pirmie vārti Dānijā, rezultatīvi arī Balinskis un Ševčenko

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Golovkovam pirmie vārti Dānijā, rezultatīvi arī Balinskis un Ševčenko
Uvis Balinskis. Foto: hcverva.cz

Latvijas hokejisti šodien aizvadīja spēles Čehijas, Francijas, Polijas, Dānijas, Austrijas un Šveices augstākajās hokeja līgās. Pie pirmajiem vārtiem Dānijas spēcīgākajā līgā šajā sezonā tika Georgs Golovkovs. Ar rezultativitātes punktiem izcēlās arī Uvis Balinskis, Artūrs Ševčenko un Ralfs Freibergs.

Čehijas Ekstralīga zaudējumu cieta Latvijas aizsargu Oskara Cibuļska un Uvja Balinska pārstāvētā ''Litvinov'', kas ar 3:5 mājās piekāpās līgas līderei ''Sparta Prague''. Balinskis, kas tika atzīts par Čehijas Ekstralīgas aizvadītās nedēļas labāko aizsargu šajā mačā atzīmējās ar divās rezultatīvām piespēlēm. Abi latvieši bloķēja pa pretinieku metienam, Balinskis nospēlējot 18:50 minūtes spēli beidza ar lietderības koeficientu +1, kamēr Cibuļskim 19:51 minūtēs negatīvs lietderības koeficients -1.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Ralfa Freiberga pārstāvētā Brno ''Kometa'', ar 3:2 pēcspēles metienos pārspējot ''Liberec'' vienību. Freibergs 14:42 minūtēs uzvaru kaldināja ar rezultatīvu piespēli otro vārtu guvumā. Aizsargam arī pozitīvs lietderības koeficients +1. Brno vienība pēc šīs uzvaras joprojām atrodas devītajā vietā tabulā.

Zaudējumu piedzīvoja Māra Bičevska pārstāvētā ''Mlada Boleslav'', ar 1:2 papildlaikā atzīstot ''Pardubice''. Bičevskis 13:40 minūtēs nopelnīja divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, kas realizējās pretinieku vārtu guvumā. Māris arī uzvarēja astoņos no 15 iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. ''Mlada Boleslav'' ar 62 izcīnītiem punktiem atrodas tabulas otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no līderes ''Sparta Prague''.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Gunta Galviņa pārstāvētā ''Vitkovice'', ar 4:3 uzvarot ''Plzen''. Galviņš nospēlētajās 19:21 minūtēs izcēlās ar vienu spēka paņēmienu, kā arī spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu spēlētāju statistika Čehijas Ekstralīgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēles
Māris BičevskisUzbrucējsMlada Boleslav3228
Uvis Jānis BalinskisAizsargsLitvinov2736
Ralfs FreibergsAizsargsBrno Kometa2526
Oskars CibuļskisAizsargsLitvinov2632
Guntis GalviņšAizsargsTrinec/Vitkovice2512

Francijas hokeja līgā pirmo spēli šogad aizvadīja Artūra Ševčenko pārstāvētā "Gothiques d'Amiens", ar 9:3 sagraujot ''Mont-Blanc'' vienību. Ševčenko spēlē atzīmējās ar vienu vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +4. "Gothiques d'Amiens" pēc deviņām nospēlētām spēlēm ar 15 punktiem atrodas tabulas ceturtajā vietā.

Latviešu spēlētāju statistika Francijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēles
Oskars BatņaUzbrucējsAnglet1174
Rolands VīgnersUzbrucējsRouen965
Artūrs ŠevčenkoUzbrucējsAmiens933

Dānijas augstākajā līgā kārtējo zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Georga Golovkova Odenses ''Bulldogs'', ar 4:7 piekāpjoties ''Esbjerg'' vienībai. Georgs zaudētāju rindās atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Odenses vienībai šis bija jau sestais zaudējums pēc kārtas. Georgs šosezon piecās aizvadītajās spēlēs ir izcēlies ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Austrijas hokeja līgā uzvaru izcīnīja uzbrucēja Ņikitas Jevpalova ''Dornbirn'', ar 3:0 viesos pārspējot vienu no līgas līderu vienībām ''Fehervar''. Jevpalovs spēlē atzīmējās ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +1. ''Dornbirn'' ar 32 spēlēs iegūtiem 49 punktiem atrodas sestajā vietā turnīra tabulā.

Tikmēr vārtsargs Kristera Gudļevska pārstāvētā ''Villach'', ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās līgas līdera vienībai ''Bolzano''. Kristeram šodien darba netrūka, jo viņš atvairīja 37 no 39 pretinieku izdarītajiem. Pēcspēles metienu sērijā Gudļevskis atvairīja pirmos trīs metienus, bet pēdējie divi bija precīzi, kas arī lika punktu ''Villach'' divu spēļu uzvaru sērijai. ''Villach'' ar 32 spēlēs nopelnītajiem 36 punktiem atrodas desmitajā vietā 11 komandu konkurencē.

Latviešu spēlētāju statistika Austrijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēles
Ņikita JevpalovsUzbrucējsDornbirner31612
Oskars BārtulisAizsargsBlack Wings1536
Zintis Nauris ZuševicsUzbrucējsBlack Wings300
Kristers GudļevskisVārtsargsVillach21

Šveices hokeja čempionātā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Ivara Punnenova, Riharda Melnalksņa un Toma Andersona ''Tigers'', kas ar 1:3 piekāpās ''Biel'' vienībai. Izcila spēle ''Tigers'' vārtos Punnenovam, kurš atvairīja 39 no 42 pretinieku raidītajiem metieniem. ''Tigers'' sastāvā spēlēja arī Rihards Melnalksnis, kuram 07:48 minūtēs divi metieni pa vārtiem, un Toms Andersons, kurš 06:07 minūtēs nopelnīja divas soda minūtes. Abiem spēlētājiem arī negatīvs lietderības koeficients -2. ''Tigers'' ar 26 spēlēs izcīnītajiem 22 punktiem atrodas 11 vietā 12 komandu konkurencē.

Sanda Smona un Denisa Smirnova pārstāvētā ''Servette'' atgriezās uz uzvaru takas, ar 3:2 papildlaikā pārspējot ''Zurich''. Uzbrucējs Deniss Smirnovs nebija pieteikts spēlei, bet aizsargs Sandis Smons nospēlēja 07:16 minūtes un pabeidza spēli ar negatīvu lietderības koeficientu -1. ''Servette'' ar 23 spēlēs iegūtajiem 41 punktu atrodas piektajā vietā turnīra tabulā.

Latviešu spēlētāju statistika Šveices augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēles
Ronalds ĶēniņšUzbrucējsLaussane21314
Deniss SmirnovsUzbrucējsServette2113
Toms AndersonsUzbrucējsTigers2411
Sandis SmonsAizsargsServette901
Rihards MelnalksnisUzbrucējsTigers2000
Ivars PunnenovsVārtsargsTigers21

Polijas hokeja līgā aizsarga Jāņa Andersona pārstāvētā ''Katowice'' izcīnīja uzvaru, ar 3:1 viesos pārspējot ''Torun''. Jānis Andersons spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, viņa ''Katowice'' ar 28 spēlēs izcīnītiem 52 punktiem turnīra tabulā atrodas trešajā vietā.

Graujošu uzvaru pār Imanta Ļeščova pārstāvēto ''Sosnowiec'' ar 1:8 izcīnīja Latvijas aizsargu Māra Jasa un Ērika Ševčenko pārstāvēta ''Jastrzebie''. Uzvarētāju rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Māris Jass. Abu latviešu pārstāvētais ''Jastrzebie'' ar 28 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem atrodas Polijas līgas pirmajā vietā, kamēr Imanta Ļeščova ''Sosnowiec'' ar 12 punktiem 28 spēlēs atrodas pirmspēdējā devītajā vietā tabulā.

Latviešu spēlētāju statistika Polijas augstākajā līgā 2020/2021 sezonā

VārdsPozīcijaKlubsSpēlesVārtiPiespēles
Māris JassAizsargsJastrzebie2756
Lauris RancevsUzbrucējsPodhale/Torun1123
Magnuss JakobsonsAizsargsSosnowiec2404
Imants ĻeščovsAizsargsSonsnowiec912
Jānis AndersonsAizsargsKatowice2512
Ričards BirziņšAizsargsPodhale1511
Ēriks ŠevčenkoAizsargsJastrzebie600

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/tipsport-extra...
https://liguemagnus.com/rencontre/910/
Hokej.Net
https://www.sihf.ch/de/game-center/...